Szülők, ti családtagként kezelitek a gyereketek párját?
Nekem 15 éves korom óta mindig volt valakim, és a barátom családja egyből elfogadott és az első pillanattól kezdve családtagnak tekintett. Bármikor szívesen láttak, hívtak a családi programokra, már első találkozásnál megkértek hogy tegezzem őket stb. Csak az én szüleim olyanok, hogy nem bírják elfogadni, ha együtt vagyok valakivel. És még évek múltán is úgy tekintenek a páromra mintha egy idegen lenne, egy betolakodó. Ti hogy vagytok ezzel?
21/L
most miért kell fenn akadni egy szón?
mi hívjuk egymást társnak,párnak mert szerintünk ez a találó a kapcsolatunkra.
értem,hogy ti már házasok vagytok,de nem mindenki jutott még el addig.de mellesleg én házasemberektől is hallom,hogy páromnak hívják a másikat.
na meg a madárnak is párja van,ez gyakori a köznyelvben. a madarak a monogámiáról híresek(legtöbbje) ezért is szerintem nagyon szép kifejezés a madár pár .miért ne használhatnánk magunkra is,ha úgy tetszik?
üdv 10# voltam
Jo, mindegy amugy, nem az a lenyeg hogy hivjak, hanem hogy akkor lesz a csalad tagja, ha behazasodik, addig nem csaladtag. Ami nem azt jelenti, hogy kinezzuk, mint ahogy a gyerek baratait ismeroseit, mas vendegeit sem, de a csaladtag az mast jelent.
Szivesen latott vendeg, de olyan eretelemben hogy vele is megbeszelnenk mindent ami a csaladra tartozik, beavatnank minden fontos dontesbe stb (mert a csaladtag ezt jelenti), nem bizalmas viszony.
van aki fél év után házasodik, míg más akár 10 évekig él élettársi viszonyban.
ha te a fél év utánit be avatnád a családi titkokba,fontos kérdésekbe,a másikat meg kizárnád az ilyesmiből hosszú évek után,az téged minősít.
szerintem nem a papír teszi komollyá a kapcsolatot. de nyilván ha addig eljutottak akkor komolyan terveznek egymással. de van akinek nem fontos a házasság,anélkül leélnek egy életet egymással..természetes ilyenkor is,hogy családtagként bánunk az illetővel.
17: nem erted a sorrendet, forditva van. A viszony komolysaga hatarozza meg, hogy "lepapirozzak" e. Ha nekik nem eleg komoly ahhoz, hogy osszehazasodjanak, akkor nekem sem annyira hogy csaladtag legyen.
Ami, ismetlem, nem jelenti azt, hogy idegen/betolakodo akarminek lenne nezve, csak azt, hogy egyelore ugy latszik nem akarnak eletreszolo elkotelezettseget vallani egymas mellett, ami az o dontesuk, es en ehhez tartom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!