Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarok itt élni, mit tehetek?

Nem akarok itt élni, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Nyár elején költöztünk Budapesten egy másik "jobb" kerületbe. De it a szomszédok nagyon bunkók, persze csak velem, mert apa mindig dolgozik, anya meg nem beszél sokat magyarul.

Nem vagyunk koszosak, a szüleim tanult emberek apukám szemész, több rendelőben is rendel, itt tanult régen ezért költöztünk ide, hogy en is tanuljak.

A szomszédok nagy részben idős emberek, mindenért szólnak, most például az volt a bajuk, hogy az erkélyre ki ültünk (négyen, mert az unokahugom itt nyaral nálunk) és beszélgettünk ettünk és ittunk nem alkoholt csak teát. Nem is volt késő és nem voltunk hangosak sem. 6lakas van a 3 emeleten mindenkinek nagy erkélyre van asztallal es székekkel. Es most az volt a baj, hogy kaja szag volt "mindenhol" mert mi kint ettünk.

De szóltak mar azert is mert mikor beköltözhetunk azon a heten vendégek voltak és "sok szeretünk volt" és akkor mondtak nekem hogy ők ugy szoktak hogy két naponta visznek ki egy zacskó szemetet és mondjam meg otthon ha minden nap dobunk ki egy zacskó szemetet akkor kérnek még egy kukát de azt mi kell fizetnünk hogy elvigyék.

Apát nem érdekli, anyát sem nagyon ezért már éltem mondom nekik, hogy mit mondanak nap mint nap a szomszédok. Spanyolországból jöttünk, ezért talan picit kreol bőrűek vagyunk, és mikor be költözünk nem tudtak hogy beszélek már magyarul és halottam azt is hogy. - na, már csak a cigányok hiányoztak innen.

De a szüleimet ez mind nem zavarja, persze mert nekem mondják folyton.

2015. aug. 7. 15:28
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Amikor beköltöztunk, pont pár nap múlva volt lakógyűlés. Anyu sütőt süteményt és csinált gyümölcslevet meg mindent.

Bemutatkoztunk, kedvesek voltak és a szüleimmel a mai napig kedvesek simogatjak anyum válát és beszélnek hozza hogy tanuljon meg magyarul meg ilyenek. Anyu 4 nyelven beszél okos nő csak magyarul nem tud még.

A lakógyűlésen apu elmondta, hogy a kapu telefont olcsóbban is be lehetne szereltettni, mert a rendelőben is akkor csináltatta és szivesen ajánlja a céget.

Erre azt mondták hogy ő még nem rég óta lakik itt így nem szavazhat, és a drágábbat csináltatta meg a közös képviselő és már megint nem mukodik amúgy.

És tudom, hogy mindenki azt gondolja hogy hangosak vagyunk de nem igaz, a felettünk lakó néni süket kicsit és ugy hallgatja a tv- t hogy még a garázsba is hallani ha nyitva van az erkély ajtaja.

2015. aug. 7. 16:15
 12/25 anonim ***** válasza:
Mennyi idős is vagy te?
2015. aug. 7. 17:02
 13/25 anonim ***** válasza:
Hát a szomszédoknak nem kellene a gyereket zaklatnia, ha bármi probléma van, a szülőknek szóljanak, na a gyerekre vadásszanak a folyosón. Vagy gondolják hogy majd ők megnevelik? Tudod ki hagyná... Beszélj a szüleiddel, mond el nekik hogy már alig mersz a közelükbe menni és fáj a hasad. Ez már csak érdekelni fogja őket!
2015. aug. 7. 17:17
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy apud nem szavazhat, hülyeség, abban a pillanatban, ahogy tulajdonossá vált, szavazati joga is van.

Én nem gondolom, hogy hangosak lennétek, az egész jelenség azért ismerős, mert magam is kis társasházban lakom, ahol a többség már 40-50 éve itt él, én vagyok a legújabb lakó. Engem is megpróbáltak kikezdeni, hamar mindenki tudomására hoztam, hogy tisztában vagyok a jogaimmal, senki nem fog se csicskáztatni, se háttérbe tolni csak azért, mert ő hosszabb ideje lakik itt (az enyém a legnagyobb tulajdoni hányad egyébként). Ezek után nálunk is a gyerekeimnek szólogatnak be időnként, most már egyre ritkábban, mert nem hagytam szó nélkül, ha nem volt jogos a szöveg. Világossá tettem mindenki előtt, hogy az enyém a lakás, én vagyok a felnőtt, ha valakinek problémája van, hozzám forduljon.

Vannak ilyen beidegződések, elsősorban az idősebbeknél, de közülük se mindegyiknél. Úgyhogy ne keseredj el, és tényleg ne vedd fel. Ha nagyon zavar a dolog, azért szólj apukádnak, annyit tényleg megtehet, hogy megkéri a lakókat, neki szóljanak, amennyiben gondjuk van. Ez nem sértő senkire nézve sem.

2015. aug. 7. 17:35
 15/25 anonim ***** válasza:
11%

Nem a jogaiddal kell tisztában lenni hanem a viselkedési normákkal.

Én is társasházban lakom, elméletileg reggel 8 és este nyolc között folyamatosan fúrhatnék minden nap, de nem teszem mert nem vagyok egy bunkó állat.

A jogok mellé amúgy kötelezettségek is társulnak.

2015. aug. 7. 17:41
 16/25 anonim ***** válasza:
És ez most hogy jön ide, uttsó? Betartom az együttélési normákat, ahogy felteszem, a kérdező családja is. Viszont jogában áll kiülni a saját erkélyére enni, ha úgy tartja kedve, mint ahogy nekem is pl. Gyereknek beszólogatni bunkóság és gyávaság, akkor teszik, ha valójában nem jogos a szöveg. A mi esetünkben is így van. Előfordult, hogy elfelejtettük kitenni a kukát (forgórendszerben van a beosztás), szóltak, elnézést kértem, következő esedékes napon kitettem, amikor nem rajtunk volt a sor. Ez pl oké, és nekem szóltak, hülyeségért már nem teszik, mert lepattintom.
2015. aug. 7. 17:50
 17/25 anonim ***** válasza:
Sajnos vannak ilyen emberek, hogy muszáj nekik mindenért piszkálni a másikat, nekem is volt ilyen dolgokhoz szerencsém annak idején. Sajnos ez ilyen dolog, de remélem, hogy sikerűl beilleszkednetek, illetve a szomszédok is normálisak lesznek veletek. Különben dolgoztam én együtt egy spanyol fickóval Angliában, jó arc, ő volt az egyik, akivel jól eltudtam beszélgetni, már amennyire tudok angolul. :)
2015. aug. 7. 18:16
 18/25 anonim ***** válasza:
0%

Jaj mennyi ilyennel találkoztam amíg vidéken éltem. Kertes ház, kirakta a pereputtyot, egész nap ordítoztak mert hát ő ugye úgy gondolta, hogy a saját kertje, ott akár gyilkolhat is ha akar mert hát az övé.

Nem, ez nem így megy, legalábbis kultúremberek azzal is törődnek, hogy másokat ne zavarjanak.

Egyébként csak megsúgom neked, hogy a birtokháborítást a te saját lakásodból, saját erkélyedről is elkövetheted.

Erre van is egy jogi forma, birtokvédelmi eljárás.

2015. aug. 7. 18:21
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

"megsúgom neked" ????:DDD Suttogjon neked a déli szél, ott a faludban. Velem nem találkozhattál ott, hozzám hasonlóval sem, más körökben mozgunk:D

Mióta birtokháborítás, ha valaki az erkélyén vacsorázik? Ja, hogy ételszag van? A nyitott konyhaablakból nem jön ki ételszag? Ugyan már, ne viccelődjünk!

De ha tetszik, nyugodtan védd tovább a begyöpösödött nyugdíjasokat, akik a spanyol családban is cigányt látnak, átverik az apukát, nem hallgatnak rá, pedig vélhetőleg messze fölöttük áll szellemileg, és bunkóznak egy gyerekkel, akinek éppen elég feldolgozni, hogy vadonatúj környezetbe került. Úgy tűnik, jól érzed magad velük egy platformon, nem is csodálkozom rajta.:D

2015. aug. 7. 18:29
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

Buta ember vagy te.

Tipikus önérzetes proli.

Leírnak neked valamit ami még korántsem egyértelmű, de jössz ezzel az én házam én váram jellegű proli habitussal.

Nyomod a süket szöveget a jogaidról de alapvetően nem vagy tisztában a közösségi jogi rendszerekkel.

Az biztos, hogy nem mozgunk egy körben, messze feletted vagyok, csak neked arra sincs eszed, hogy ezt felfogd.

2015. aug. 7. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!