Mit reagálnátok, hogyha a szüleitek lekvárt vennének nektek a 16. , aztán a 17. születésnapotokra?
"a szeretet mértékétől nagyban függ a kapott ajándék"
Lehet tudják, hogy ilyen vagy és épp próbálnak megtanítani rá, hogy értékeld az ajándékokat és ne az árukat nézd.
Szerintem a kérdezőnek igaza van. Nem feltétlenül anyagi tekintetben: egy lekvárban semmi személyes nincs. Egy kis odafigyeléssel és némi kreativitással ugyanannyi pénzből sokkal személyre szabottabb ajándékot is lehetett volna adni neki.
Kaptam már olyan fülbevalót, ami konkrétan 80 Ft-ba került - ez az akasztójának az ára. A többi része elektronikai hulladékból lett összeforrasztva, és annyira szuper lett, hogy még elegáns ruhához is fel tudom venni, legfeljebb néhány vájtszemű informatikus veszi észre, hogy miből is készült. Nekem nagyon tetszett az ajándék és örültem neki. Nem az ára miatt, hanem mert gondoltak rám. Szerintem erre is gondolhatott a kérdező.
Meg egyébként ha a pénzre utalt is - végül is a gyerek születésnapja nem egy váratlan kiadás. Fel lehetett volna rá előre készülni.
Örülnék neki, hogy megköszöntöttek szülinapomon, és főleg, hogy olyasvalamivel kedveskedtek, amiről úgy gondolták, örülni fogok neki.
Egy születésnapi ajándék értékét nem a pénzbeli értéke határozza meg.
Nem pénzben mérik a szeretetet, ez igaz.
De valahol van egy határ.
Én minden évben feketeerdei meggytortát kaptam.
A nagyszülőktől pedig minden ünnepre egy doboz cherry Queent.
Ezzel csak egyetlen egy apró bibi volt: utálom a meggyet!
És ezt közöltem minden szülinapomon.
Szerintem a szeretetet abban mérik, hogy mennyire figyelünk a másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!