Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Zsebpénz kérdés. Ha valaki...

Zsebpénz kérdés. Ha valaki gyereket vállal és nevel, akkor miért nem úgy teszi, hogy a gyereknek boldog/élmény teljes fiatalkora legyen?

Figyelt kérdés

Ha pedig nem telik rá, akkor miért vállal gyereket?

Teljesen véletlenül bukkantam rá egy kérdésre, ahol döbbenten olvastam, hogy a válaszadók többsége szerint amennyiben a lakás, étel, ruha, tisztálkodás, bérlet biztosítva van, nincs szükség további zsebpénzre? Azért, hogy amíg tanul, a tizenéves éveit úgy töltse, hogy suli után egy jól megírt dolgozat után(amire lehet heteket készült) vagy később egy vizsga után ne tudjon beülni egy fagyizóba vagy egy cukrászdába? Egy moziba elmenni szerdán, amikor amúgy is akciós? Vagy kajálni a barátaival? Ha a párjával közös programokat szeretne szervezni, a kapcsolat ápolása végett, ahhoz is pénz kell (pl. állatkert, kiállítás, egyéb rendezvények). +18 felett buli a barátokkal, mindenkinek kell a szocializálódás.

Azt akarjátok, hogy a gyereketek TÚLÉLJEN vagy ÉLJEN? Mert amit felsoroltatok az előbbire elég.

2015. júl. 31. 22:07
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
43%
Mi van kérdező, nem kapsz havi 30-50 ezer zsebpénzt és fel vagy háborodva?
2015. júl. 31. 22:30
 12/47 A kérdező kommentje:
Nem azt írtam, hogy csakis azon múlik, vagyis ha van pénze akkor boldog. De az élményekhez szükséges, menj el ingyen moziba, wellnessezni, beülni sulitársakkal megenni egy sütit/pizzát akármit pénz nélkül... Először lehet meghívnak, de nem minden nap.
2015. júl. 31. 22:32
 13/47 anonim ***** válasza:
75%
Mi elmentünk sétálni, játszótérre - már nagyobbként is ott üldögéltünk, és elmélkedtünk az élet nagy dolgairól. Felmentünk egymáshoz, elmentünk tollasozni... eddig azt hittem, klassz gyerekkorom volt, most derül ki, hogy nem mert nem menőztem tiniként olyan szarságokkal, hogy "alkoholmentes mojito".
2015. júl. 31. 22:32
 14/47 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, sajnos nem mindenki gondolkozik úgy, mint te. :( szerintem is borzalmas ez a 18 vagy, takarodj hozzáállás.

Engem úgy neveltek, hogy a gyerek az akasztófa alatt is az marad, 80 évesen is. Ha lesz gyerekem én is ezt fogom neki mondani. Viszont soha nem éltem vele vissza, nem vagyok elkényeztetve.

1. Van aki összejön egy idegennel és zavarja a gyerek.

2. Önző dög és elviszi a gyerek a pénzt, amit magára költhetne.

3. Alapból nem volt betervezve.

4. Csak erőltette a család/ismerősök, de nem akarták.

5. Azt hiszik ezzel nevelik.

6. Velük is így bántak, azt hiszik így kell/neki se legyen jobb.

7. Egyszerűen nincs rá pénz.

8. Ruha, kaja megvan, van egy kölcsön szoba amit kaphat és ezért örök hálát várnak, de szeretet az nuku, amíg az én...

9. Szeretnek uralkodni, tulajdonnak tekinteni a gyereket.

10. Csak azt teljesítik ami törvényileg kötelező. Ezért már gyerekkorban gyógyszerezni kell őket meg elmeorvos kezeli, amin persze csodálkoznak.

Válassz...

2015. júl. 31. 22:33
 15/47 anonim ***** válasza:
73%
Azért ez nem így van. Még ha a szülők nem is adnak zsebpénzt, ilyen programokat azért támogatnak anyagilag.... ha előtte szól a gyerek és kér rá pénzt.
2015. júl. 31. 22:33
 16/47 A kérdező kommentje:
# 11, én már az iskolát befejetett, dolgozó korosztályba tartozom. Én kaptam anno pénzt mindenre és a gyermekeimnek is fogok adni. Ha gyereket vállalok, akkor legyen boldog fiatalkoruk és ne ők legyenek azok aki azt mondják, hogy bocs fiúk/lányok, de inkább haza megyek, mint veletek fagyizzak, csak azért mert nincs rá pénz. De ez én vagyok.
2015. júl. 31. 22:37
 17/47 A kérdező kommentje:

# 13, igen, én is ezt csináltam 12-16 éves koromban, de idővel nőnek az igények.

#14, gondolom rossz gyerekkorod volt. Sajnálom. :(

2015. júl. 31. 22:39
 18/47 anonim ***** válasza:
21%

Hát először is az a "többség" lehet gondolom maximum 10-30 ember de a 30 már a szuper maximum. Hány válasz volt összesen 18?.. na

erre az oldalra ne alapozz SEMMIT! Persze adhat egy elképzelést arról hogy gondolkodnak emberek, de ilyeneket bárhol olvashatsz a netne, és nem reprezentálják az egész emberiséget.

Nyugi, én sokszor azzal a kérdéssel kerültem szembe, hogy honnan a f****mbol van ezeknek mindig pénze,, ugyhogy biztos van aki kap. És igen a mozi stb, nem zsebppénz kérdése.

Azt lehet úgy hogy anyu moziba megyek adsz moneyt?

szóval ez túlzás, öszintén szólva amikor olvastam a kérdést, tök mást képzeltem el. Mármint pénzre is gondoltam, de nem így hogy zsebbpénz... Azt hittem valami családi erőszak,, rossz szülök,, stb stb lesz.

Hát amúgy meg sok felelőlten ember van, csak hát most ilyenkor mit kéne tenni. Mégse mondhatod neki, figyelj te nem válalhatsz gyereket a pároddal... bár érdekes, mert az örökbefogadásnál úgy szét ellenőriznek,, a saját gyerekednél ugye pedig semmi, akár 10 milliós adóságg mellet is "csinálhat" valaki gyereket.

Szóval ezt nehéz szabályozni. Másfelől meg, amíg nem fejlődünk fel az utopiába, addig úgyis így lesz. Lehet azt a gyerket majd pont motiválni fogja valamire hogy nem kapott zsebpénzt bumm..

Ez pont nem egy ilyen egyszerű kérdés,, meg akkor már mi számít boldog gyerekkornak,, na szóval mind1 is.. Én pl amúgy nem vállalnák gyereket, azért mert tudom, hogy nagy falat lenne nekem,, DE egyébként én se feltétlen a gyerek miatt, hanem magam miatt, csak hogy ne fényezzem magam,, mert nem kell még egy plusz valami amire idő kell meg energia.

2015. júl. 31. 22:40
 19/47 anonim ***** válasza:
78%

A dolog egyszeû: ha van pènz akkor jò ès Boldog ùt a mozizàs stb,

Ha nincs pènz akkor lehet alkalmazkodni es megfelelo boldogsagot talalni.

2015. júl. 31. 22:44
 20/47 anonim ***** válasza:
52%

Nyilván, ha kér, adok neki, de amikor kéri, és csakis, ha nem hüyeségekre költi. - 18 alatt.

Barátokkal találkozás, mozi, ilyesmik, okés, de marha szgépes játékok, meg hasonló, arra keresse meg.

Mellesleg a lakhatás, ruhák, épp elég.

18 felett meg menjen nyáron diákmunkára, ne én finanszírozzam már a FELNŐTT, munkaképes gyerekem hóbortjait.

2015. júl. 31. 22:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!