Miért csinálja velem ezt az anyám; mit csináljak?
Figyelt kérdés
22 éves vagyok, főként nyáron vagyok itthon huzamosabb ideig, de ez nem csak erre az időszakra vonatkozik. Sokáig jártam pszichológushoz is, mert úgy éreztem semmi vagyok, és semmibe veszik, nem hallják meg a kérésem, a gondom itthon gyökerezett. Amikor friss volt a sztori anya változtatott, de főként mindenki mástól várta a változást. Bizonyos ügyeket illetően szeretem saját magam intézni a dolgokat, de ezeket nem hagyja rám,pár kisebb példa: kitakarít a szobámba, megkérem hogy ne pakoljon és ne hozza be a ruhákat a szobámba mert mindig nálam landolnak a nővérem cuccai is, és ha egy-két hétig nem vagyok otthon akkor óriási a ruhahalom, ha szépen kérem meg rá következő alkalommal nem csinálja de utána megint folytatja; ha valamit lerakok egy helyre megkérem hogy hagyja ott mert elteszem, ha elfelejtem még aznap eltenni akkor odamegy és elteszi, de utána meg állítja hogy ő nem nyúlt hozzá; ha főzök vagy sütök mindent leszól hogy ez így nem jó, mert ilyen lisztből ezt nem lehet megcsinálni meg az a cukor sem alkalmas rá, ebből semmi nem lesz..ésatöbbi. tudom hogy ezek kis dolgok de van még ezer ilyen kis dolog ami miatt sokszor összeveszünk. utána meg jön azzal hogy ő ezt érdemli amiért ennyit tesz értem...soha nem kértem hogy ezekben a dolgokban segítsen. amiben pedig a segítségét kérem többnyire kiakad, hogy ez nem az ő dolga, és intézzem egyedül. a legjobban az zavar hogy a kéréseimet soha nem veszi figyelembe, és ez miatt megint kezdek olyan lenni mint a pszichológus előtt, kezdem azt érezni hogy a döntéseim/tetteim szarok, mert mindig kijavítja őket.2015. júl. 30. 07:51
1/3 anonim válasza:
Anyukád görcsösen ragaszkodik az anya-szerepéhez, ezért az ilyen apróbb dolgokban ezt játszmázás szintjén ki is mutatja. Mikor azonban tényleg egy anyai tanácsra lenne szükség, akkor meg érdekes mód oldjad meg ahogy tudod, valószínűleg ezek olyan problémák amik túlnőttek rajta, az ő idejében még nem kellett olyamist megoldani stb. Hasonló cipőben járok, és mégha messze is van ez a lehetőség, a legjobb amit tehetsz az, hogy mihamarabb elköltözöl otthonról és még nyáron is csak vendégségbe mész. Az ilyen anyák meglátod, egy életen át jobban fognak tudni mindent, még a házasság vagy a gyereknevelés trükkjeit is ő akarja megmondani.. Hát lehet h játszma ez is, de én ezek után vagy nem főzöcskéznék otthon, vagy csak magamnak, aztán akkor nem kell aggódnia a liszt minősége miatt.
2/3 anonim válasza:
A ruhás dolognál szerintem hozzátok be ti őket a nővéreddel, nálunk szegény apa nem tudja megkülönböztetni anya és az én fehérneműink ezért inkább egyikünk leszedi a szárítóról a sajátját a többi meg kizárásos alapon mehet a másiknak. A főzésbe nem tudom miért szól bele, ha utána ehető amit csináltál akkor főleg.
3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. a főzést illetően, volt olyan hogy evett belőle és odavolt érte egészen addig amíg el nem mondtam hogy készült és mivel, azután természetesen már nem volt jó, mert érzett rajta ez is meg az is. csak azt fogadja el amit ő jónak tart.
a ruhákat illetően egy időben próbálkoztam ezzel, csak sokszor nem vagyunk otthon, és mindig olyankorra időzíti a mosást illetve a pakolgatást. (magamnak azért nem mosok mert szerintem luxus külön elindítani pár cucc miatt a mosógépet egy személynek egy családon belül.)
mindenesetre köszönöm a válaszokat.
2015. aug. 1. 09:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!