Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok erről? Mennyi a...

Mit gondoltok erről? Mennyi a valószínűsége hogy így lesz?

Figyelt kérdés
Szóval édesapám arab, muszlim, és nemsokára lehetséges hogy kiutazunk nagybátyámhoz Dubaiba. Gyerekkoromba borzasztó keveset volt itthon, szinte semmit nem tudott megtanítani nekem ami a vallásról szól, amit most egy kicsit bánok, de ez nem lényeges. Szóval anya magyar, és mondta hogy ő nem szretné ha kimennék, mert attól fél hogy nem jövök vissza, férjhez adnak a tudtom nélkül, meg ilyenek. Én nehezen tudom elképzelni ezt nagybátyámról és apáról, viszont tényleg nagyon félek hogy anyának igaza lehet, mert hogy ELVILEG ez megszokott a muszlimok között, és volt már rá nem is egy példa a világban. Mit gondoltok, ki merjek menni? Nem tudom hogy anyának igaza lenne-e kérlek segítsetek nem tudok dönteni!

2015. júl. 22. 01:07
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Feri: úgy, hogy ott ez a megszokott:)

Így elnézve a kommenteket már nem is igazán szeretnék kimenni ,csak kíváncsi vagyok hogy a nagybátyám és apa mit szólnak majd hozzá..

2015. júl. 22. 03:08
 12/24 anonim ***** válasza:
83%

Nos, én nagyon nem hiszek összeesküvés elméletekben, és nem mindenki egyforma, és a "Lányod nélkül soha", egyébként nagyon jó könyvet sem tartom minden helyzetre igaznak, de az biztos, egyedül NEM mennék.

Dubai-ban van magyar nagykövetség. Ez jó pont.

Ha mégis mennél, tanuld meg fejből a telefonszámot.

Viszont ezek szerint nem élnek együtt a szüleid. Így még jobban óvatosnak kell lenned.

Summa summarum, én nem mennék így.

2015. júl. 22. 03:46
 13/24 anonim ***** válasza:
67%
Anyukadnak milyen a kapcsolata apukaddal? Mennyire vallasos az apad? Mennyire ismered pl nagybatyad feleseget?
2015. júl. 22. 06:51
 14/24 anonim ***** válasza:
14%

jaj persze, mar el is adtak 10 teveert meg egy kecskeert :)

Hany eves vagy amugy?

Szerintem siman mehetsz, nem lesz semmi gond.

2015. júl. 22. 07:09
 15/24 anonim válasza:
73%
Nem mennék.Hallgass anyádra.Lehet hogy semmi baj se lenne.De ha igen,akkor lehet hogy egész életedre ott ragadsz.
2015. júl. 22. 07:26
 16/24 anonim ***** válasza:
82%
én nem mennék...
2015. júl. 22. 09:07
 17/24 anonim ***** válasza:
76%
Igen, biztos sok felnőtt szülőben ott van az ismerős Lányom nélkül soha story, ami lehet hogy túl sztereotíp és nem minden muszlim "olyan", de én is azt mondom, hogy túl nagy a kockázat. Ha tényleg megtörténne ez a vissza nem engedés, nem hiszem hogy eljutnál egyáltalán a nagykövetségig. Ha meg mind túl előítéletesek vagyunk, akkor ez van, de tényleg nem lennél biztonságban. És még a hőn szeretett nagybácsi is olyan hogy oké, kedvel de ha bevett szokás csak úgy elígérni egy lányt.. ő valszeg teljesen más kultúrkörben és értékekben gondolkodik. Neked ez nagy csapás lenne, ő meg váltig úgy lenne veled, hogy csakis érted van az egész, hgy biztos boldog jövőd legyen. Más kérdés hogy európaiként máshogy intézzük ezeket a dolgokat.
2015. júl. 22. 09:55
 18/24 anonim ***** válasza:
54%

Azért elborzasztottak a kommentek- a sok tudatlanságból küldött, féligazságokon vagy kitalációkon alapuló "megmondások".

Vallását gyakorló (!) muszlim férfi a férjem és természetesen normális család vagyunk, gyermekünk is van.

Azért nem mennél ki Dubaiba, mert valami ködös dologtól félsz? Itt meg bárodítják ezt. Siralmas.

Hogy tanácsoljak is valamit:

- utazás előtt ÉDESAPÁDDAL beszélgess el a vallásról, az ottani szokásokról- kulcsfontosságú kérdés, hogy édesapád aktív vallásgyakorló-e- egyébként siíta vagy szunnita? (az országból az utóbbira tippelek). Ha nem, akkor az egésznek tényleg nem sok jelentősége van.

- van az utazás előtti úgynevezett KONZULI REGISZTRÁCIÓ, ha a gépedet erre is használhatod, itthonról, online is lehet regisztrálni

- édesapád ottani állapolgár feltételezem. És te? Kettős állampolgár vagy? vagy csak magyar? A diplomáciai kontakt miatt kérdezem- ez fontos infó lenne.

Ha mondjuk csak magyar vagy, akkor is Abu Dhabi városban van nagykövetség és konzulátus. Utazás előtt náluk is le tudsz jelentkezni

itt az email címük:

mission.abu@mfa.gov.hu

itt a telefonszámuk baj esetére (mmorizáld, ha megnyugtat!)

971-56-6691290

(az ország előhívója 00-971 egyébként, teháűt a magyar mobilodról így hívd- mentsd el a számot pl egy átlagos néven, ha ez megnyugtat)

Jártál már egyébként édesapád országában?

Csak mert Dubai az arab világ egyik legdemokratikusabb, legkiegyensúlyozottabb, leginkább "nyugati" országa.

Nőként, anyaként mondom, hogy semmi, de semmi attrocitás nem ér az utcán, mindennapokban, sőt. Az ország többek között kiemelkedő a vendégszeretetével, turizmusból is szépen élnek. Nézz már utána HIGGADT fejjel, mielőtt te is rémeket látsz.

Édesanyád egyébként hányszor utazott arab országba? Ha egyszer sem, akkor neki is indokolatlan a félelme, de komolyan.

Édesapáddal beszélgess el a félelmeidről, ő az apád, vélhetően szeret téged és nem eladni visz :)

Angolul egyébként jól beszélsz? Csak mert ott teljeskörűen tudsz mindent intézni ezen a nyelven. Esetleg arabul néhány szó? (csak pl. a követség, segítségkérés alapvető mondatai stb.)

A googlemaps-ot használva nézd meg a konzulátus épületét, kérd meg édesapádat, mutassa meg műholdas térlépen, hová mentek, járj utána a közlekedés lehetőségeknek, legyen a bankszámládon pénz (és PIN kódot nem írjuk fel!).

Útleveledet ne add ki a kezedből senkinek, semmi szín alatt, 5 percre sem- ez minden külföldi utazásnál alap.

Édesapád valószínűleg nem gyakorolja a vallását, különben számára alapvető fontosságú lett volna, ha megismerteti a vallási alapokat veled (vallási kötelessége is kb. olyasmi, mint egy vallásgyakorló katolikus keresztszülőnek).

A ramadannak éppen vége van, nyugalom, csendesebb időszak ez az ottani életben.

Ki nem hagynék a helyedben egy ilyen nagyszerű lehetőséget.

Szerintem rémeket látsz és érdekes lehet a családod, hogy két külön nemzetiségű szülő mellett ennyire nem tartotta fontosnak senki, hogy megismertessen a másik ország kultúrájával.

De ha még van időd, itt egy kint élő magyar facebook oldal- esetleg lépj kapcsolatba valakivel, beszélgess vele, kérj tanácsot.

[link]

2015. júl. 22. 13:28
 19/24 A kérdező kommentje:

Anyánakelég rossz ak apcsolata apával, mondhatni fontolgatják a válást. Volt egy időszak, amikor nem is imádkozott, bár az elmúlt 1 évben betartja a napi 5 imát, Ramadant, mindent. a Nagybátyám feleségével még nem találkoztam, friss házasok.

Én magyar állampolgár vagyok

Igazából apa palesztín, így nem volt állampolgársága amikor M.o.ra jött, és 20 év után ittl ett magyar állampolgár.

Anya is volt kint, én is voltunk már legalább 3szor:)

Jól beszélek angolul, arabul keveset tudok.

Ezért tettem fel itt a kérdést, mert nekem ez egy szinten nehéz, hogy megvan rá az esély, den ehezen tudom elhinni, mert az apám, és pont ezért kevesebb is rá az esély. Jobb meghallgatni észérveket, mintha elhamarkodottan kétségbe esnék.

2015. júl. 22. 13:46
 20/24 anonim ***** válasza:
35%

Ne haragudj, de ezt muszáj:

https://www.youtube.com/watch?v=rXIObAC55CE

2015. júl. 22. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!