Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 éves lány eltudja valahogy...

Hachiko97 kérdése:

16 éves lány eltudja valahogy érni hogy szüleitől független legyen és ne keljen velük elköltöznie? Ha lenne hol laknia persze! Ha lehet akkor hogy? Mi a módja?

Figyelt kérdés
Az a lényeg hogy a lány az én barátnőm... ő 16 múlt én majd most leszek 18.... szüleimmel élek... körülbelül 500.000ft bevételük van a szüleimnek havonta...2 autó és egész szép kis ház...
2015. júl. 18. 00:19
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
80%
Epp ez az, ha felesegul veszed, az allam altal nagykorusodik es a szulei nem szolhatnak bele, mit csinal, hova koltozik.
2015. júl. 18. 01:30
 12/30 anonim ***** válasza:
61%

jaj, ne gyertek már a házassággal! Sem az anyja sem a gyámügyisek nem fognak beleegyezni, mert csak nyomos okok miatt engedélyezik. pl: terhesség, vagy ha a vőlegény mit katona kiküldetésbe megy Afganisztánba.

Nyilván nem olyan ostobák a fiatalok, hogy csak azért, hogy együtt lehessenek, gyorsan gyereket csinálnak.

2015. júl. 18. 01:34
 13/30 anonim ***** válasza:
78%
Az új 2015-ös törvények szerint, a kiskorúak befogadásához legalább három gépjármű szükségeltetik. A fentebb említett darabszám sajnos nem haladja meg, így szinte esélytelen ha csak nincs egy jó ügyvéd ismerős.
2015. júl. 18. 02:30
 14/30 anonim ***** válasza:
82%
Az előttem szóló kifelejtette, hogy csak az vehet feleségül 18. életévét be nem töltött lányt, aki tisztában van a három pont, mint írásjel helyes alkalmazásával.
2015. júl. 18. 02:34
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Nincs rá mód. Ami lehetne a te esetedben teljes felelőtlenség. Ráadásul a pénz nem minden, lehetnek még a te szüleid is munkanélküliek. Én sem adnám oda a gyerekem senkinek sem nevelésre... /lakhatásra. De hozzáteszem oly módon mint ahogy én is "leléptem" a szüleimtől, hogy a párommal közös albérletbe költöztünk amit teljes mértékben mi fizetünk, a saját keresetünkből. Úgy már más a helyzet. Én akkor 17 voltam. Most 24 ;)
2015. júl. 18. 05:56
 16/30 anonim ***** válasza:
18%
Te jó ég....na ne hallgass senkire...ugyan ebben a cipőbe jártam...16voltam mikor barátomat megismertem anyumék tiltottak tőlle én meg eljöttem igen vissza akartak vitetni rendőrrel mindennel stb... de 16évesen ha te azt mondod márpedig te a felnőttkorú pasiddal akarsz lenni senki nem mondhatja meg hogy nem..16életéved betöltöd azt csinálsz amit akarsz..és nem a 18at...-.- már 4 éve eggyütt élünk...én 20 ő 24...szval hülyeség ez a 18...ebben voltam/vagyok...én tudom a legjobban
2015. júl. 18. 06:29
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

# 17/17 Időpont ma 06:29

18 éves korodig _BÁRHONNAN_, _BÁRMIKOR_ hazavitethet. Illene nem beszélni hülyeségeket, ha már helyesen nem tudsz.

2015. júl. 18. 06:36
 18/30 anonim ***** válasza:
58%
16 éves és 4 éve vagyok együtt?
2015. júl. 18. 06:41
 19/30 anonim ***** válasza:
31%
Ha BÁRHONNAN meg BÁRMIKOR haza vittek volna akkor nem lennék most itt..jöttek értem a rendőrök + a szüleim is a rendőr annyit kérdezett hogy a barátom nagy korú e és hogy dolgozik e meg hogy én kivel szeretnék lenni mondtam h a barátommal vissza száltak a kocsiba és elmentek...ennyi vagy nagyokos
2015. júl. 18. 06:49
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

"Az Európai Unióban Ausztriában és az Egyesült Királyságban már a 16 évesek is rendelkeznek szavazójoggal. Ez igen ritka a kontinensen, a többi országban – így hazánkban is – 18 év a korhatár, és a világ nagyobb részére ez jellemző.

A legális szexuális kapcsolat létesítésére vonatkozó életkor 14 és 18 év között változik az európai országokban. Egyedül a spanyol törvényekben szerepel 13 év a Wikipedia szerint. A legtöbb államban 16 évet írnak elő.

Magyarországon bonyolultabb a rendelkezés, de az alapszabály az, hogy két 14 év fölötti fiatalkorú szexuális kapcsolata megengedett, persze kölcsönös beleegyezéssel.

A házassághoz már idősebbnek kell lenni, Európában csak a felnőttek köthetnek házasságot, kivéve Skóciát, ahol 16 év a minimum. Szülői vagy bírói engedéllyel viszont sok államban frigyre is léphetnek akár 16 éves fiatalok. Magyarországon a kiskorúak házasságkötését a gyámhatóság engedélyezheti. Sok országban a lányokra alacsonyabb korhatár vonatkozik: így lehetséges, hogy Iránban már 13 éves korukban férjhez mehetnek." -Metropol

Kérdező, azért légyszi azon is gondolkodj el - csak egy kicsit, hogy ha a lány a szüleivel összepattan érted, hogy Hozzátok költözhessen és utána ez a kapcsolat mégsem "jön be", akkor mi lesz a lánnyal? Hová fog menni?

Szóval csak felelősségteljesen... :-)

2015. júl. 18. 07:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!