Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám túl szigorú, szinte...

Anyám túl szigorú, szinte semmit sem enged meg nekem. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Akármit teszek, az neki rossz, és elkezd velem kiabálni. Ma reggel pl. nagyon korán keltem, álmos voltam, és kiöntöttem magamnak egy nagyon kicsi kávét, sok tejjel és cukorral. Elkezdett kiabálni velem, hogy ez milyen korai. Volt, hogy nővéremmel meg sógorommal kiültem vizipipázni, nuku nikotin, aztán azért is leszidott, holott a korosztályomnak engedik a szülei. Beküldött és azt mondta nem akar látni többet. Át akartam menni a másik kerületbe (alig 10 utcáról beszélünk) de nem engedett, azt mondta ennyi idősen itthon a helyem ilyenkor (délután 4 óra volt, nyár ráadásul). Az egyik barátnőmnél aludtam, és a szüleivel elmentünk egy parkba kutyátsétáltatni meg hasonlók. Hazajöttem, nagy boldogan elmondtam, hogy milyen jól éreztem magam, erre leordít hogy "te csavargó!". Ha itthon ülök szomorúan csodálkozik, hogy miért nem megyek valahova. Már egész nap csak ülök a szobámban vagy a kertben egyedül. Volt olyan is, hogy a barátnőimmel elmentünk pár utcával lejjebb fagyizni, aztán azért is leszidott. Ha meg nagy nehezen leenged a térre (3 utca távolságra van) akkor 10 percenként hívogat. Ha meg nem veszem fel mert mondjuk focizok és nem hallom vagy elindul és leüvölt mindenki előtt, vagy ír 5-6 üzenetet hogy azonnal jöjjek haza. Annyira letört vagyok, hogy már enni se eszek, akkor sem ha éhes vagyok, ő meg találgat hogy milyen lelki panaszaim meg milyen depresszióm lehet. Észre sem veszi, hogy tönkreteszi a legszebb éveimet...Fogalmam sincs mit tehetnék. 14/L

2015. júl. 14. 07:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
16%
Hány éves vagy?
2015. júl. 14. 07:41
 2/15 A kérdező kommentje:
14/Lány. Szerintem elég idős vagyok ahhoz, hogy ne legyenek ekkora korlátaim...
2015. júl. 14. 07:41
 3/15 anonim ***** válasza:
58%

Ja, figyelmetlen voltam...

Szerintem az lenne a legjobb, ha megmutatnád neki ezt a kérdést, vagy ha nem, akkor átfogalmaznád első szám második személybe mintha neki írnál levelet és odaadnád neki v. bedobnád a postaládába, ha nem lehet vele beszélni, hogy elmondd neki ezeket akkor ez a legjobb megoldás.

2015. júl. 14. 07:42
 4/15 anonim ***** válasza:
26%
Neked kéne őszintén magadba nézni és elgondolkodni, miért nézhet ennyire felelőtlen gyereknek. Apukád amúgy nincs, hogy nem teszi helyre anyádat?
2015. júl. 14. 07:43
 5/15 anonim ***** válasza:
Egyébként túl aggódik, azért ilyen.
2015. júl. 14. 07:43
 6/15 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem vagyok felelőtlen. Ő is mindig dicsekszik rokonoknak, hogy milyen megbízható vagyok. Sosem csináltam nagy hülyeséget, de mát mindenért hibásnak érzem magam annyit kiabál velem a semmiért (a fent leírtakért).
2015. júl. 14. 07:46
 7/15 A kérdező kommentje:
Ha meg apa vagy bárki rászól őt is leüvölti. Tegnap este annyit sírtam emiatt a folytonos aggodalom miatt hogy 4-ig nem bírtam elaludni.
2015. júl. 14. 07:48
 8/15 anonim ***** válasza:
91%

A vízipipát, a téren ,,lógást" megértem, én se örülnék az anyukád helyében. Ha konkrét programra mész a barátnőkkel, akkor az más helyzet, csak legyen megszervezve az oda- és visszajutás, ne túl későn legyen a program, illetve ne legyél egyedül a házon kívül.

Azért azt hozzátenné, hogy ebben a korban az ember piszok érzékeny, én is az voltam, a húgom is elbőgte magát mindenen. Lehet, hogy amit te most ,,leordít" szóval írtál le, csak egy kicsit morcosabb megjegyzés volt, mert a lelkiállapotod miatt félreérted a reakcióit. Próbálj meg te is kevésbé érzékenyen reagálni, elszámolni 10-ig, mielőtt visszaszólsz vagy kiborulsz. Ne hidd, hogy könnyű egy kiskamasszal az élet. :)))

2015. júl. 14. 08:31
 9/15 A kérdező kommentje:
Próbálom jól viselni a dolgokat, de hosszú távon egyszerűen nem bírom visszatartani hogy ne boruljak ki. Ebben a korban szerintem mindenkinek fontosak a barátok, nekem meg már hiányom van...Alig tudok velük találkozni, ha meg áthívom őket az a baja, hogy "nem vagy itthon el egyedül vagy mi?"
2015. júl. 14. 08:34
 10/15 anonim ***** válasza:
42%

Azért nem bírod elviselni a tiltást, mert hormonális okok miatt érzelmileg instabil vagy. Ez az időszak neked és az anyukádnak is piszok nehéz, neked is türelmesnek kell lenned. Olyan nincs, hogy csak ő engedjen. :)

Ha pedig logikusan, higgadt fejjel is túlzásnak tartasz egy tiltást, akkor ülj le vele megbeszélni. Észérvekkel, nyugodtan, kérlelve. Ne követelőzz, ne drámázz, hisztizz, mert az a legtürelmesebb szülőt is kiakasztja, és a felét se fogja megengedni annak, amit amúgy jónak látna nyugodt fejjel. Hidd el, hosszabb távon megjön az eredménye, mert anyukád is látja, hogy törekszel a nyugodt megegyezésre, ráadásul egy forrófejű tinit sokkal több baj ér, mint egy nyugodt tinit, így megbízhatóbbként is tűnsz fül a szemében. :)

2015. júl. 14. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!