Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek? Ti mit gondoltok?

Szerintetek? Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Szeretnénk lakást venni a férjemmel,de még nincsen elegendő tőkénk hozzá.

Anyum küldött nekünk egy hirdetést, jó a környék is, igaz nem Budapesten lenne és picit többet kellene beutazni a munkahelyünkre (1 órás lenne az út).

48 nm2-es lakásról van szó és csak 9.5 millió Ft-ba kerülne. Már hosszú távra tervezünk, azaz babát is szeretnénk. Ez a lakás olyan, hogy van egy 31 nm2-es szoba benne, ez az egyetlen szoba. Nem tudom, hogy ha még ezt le is választanánk, akkor nem-e lenne túlságosan zsúfolt a lakás. Anyum tudja hogy állunk anyagilag, azaz, hogy van most 4 millió Ft-unk, év végéig ez 5 millió lesz és még pár százezer Ft tartalék. Na most ez a lakás még csak szerkezetkész, azaz burkolni is kellene benne stb. Szóval ez még plusz költségekkel járna. A lakás árának 30%-át le tudnánk tenni, de még kellene 2-3 millió Ft arra, hogy burkoljunk és teljesen berendezzük. Most mi meg abba nem akarunk belevágni, hogy akkor albérletet fizetünk és mellette a törlesztőt is és majd csak x év múlva költözünk be, ha lesz rá pénz, mert ennek akkor semmi értelme, mert ezek a költségek mellett már nem tudnánk félretenni a berendezésre stb.

Szóval Anyu tudja, hogy állunk, akkor nem s értem miért vetette fel ezt az ötletet. Hiszen nincs pénzünk miből berendezzük. A fundamentám is még 3 év mire lejár.

Nagyon mondja, hogy majd beszéljünk róla meg nagyon jó szerinte és meg kellene nézni.

Most akkor anyagilag be akarnak segíteni vagy mi?

Még annyi, hogy a férjem nincs oda az ötletért, mert hogy neki messze van és ennyit nem szeretne munkába utazni. Ez megértem, de ahol most dolgozik, nem ott fog 20 évig dolgozni, mert már így is mondja, hogy majd jövőre váltani akar. Most hülyeség a munkahelyhez igazítani szerintem a lakhelyet, mert a munkahely jobban változik én úgy gondolom.

2015. júl. 8. 12:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
54%
Nem a 48 négyzetméter a kicsi, hanem a beosztása rossz. 48 négyzetméteren bőven lehetne egy elég kényelmes kétszobás lakásotok, de ez nem az. Kisbabával se mennék ilyenbe.
2015. júl. 8. 13:13
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se lenne kicsi, sok kétszobás lakás 50 nm-es. Viszont, ha csak egy szoba van, akkor nyilván nem jó gyerekkel. Az eredeti kialakítást meg nem biztos, hogy át lehet alakítani. Meg az ugye megint plusz kiadás lenne.

Szerintem várjatok még pár évet.

Anyukád szerintem csak segíteni akart, talált egy (szerinte) jó lakást és gondolta, hogy így hamarabb saját lakásban lakhattok.

Nyugodtan keressen még, csak olyat, ami a ti igényeiteknek megfelelő :)

2015. júl. 8. 13:33
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Mi i séppen most vagyunk lakásvásárlásban, babavárásban, szintén albérlettel kezdtünk. Nyilván, ha hitelt törlesztesz, azt jelenti, hogy albérletet meg nem, mivel a saját lakásodban fogsz lakni. Szerintem totál értelmetlen albérletre pazarolni a pénzt, kiszámoltam az előbb otp lakáshitel kalkulátor (keress rá neten, ha gondolod) használt lakásra 10 éves futamidővel 5 év fix kamattal 6M ft-ra havonta 65-66 ezret kellene fizetnetek. Most nem tudom mennyit fizettek albérletre, de ha jól saccolom, kb ennyit. Akkor meg inkább a sajátra költöm, mint egy idegen zsebébe.

Maga a lakás nekem nem tetszik, amit leírtál. Eleve 1 szoba hosszú távra nagyon kevés, 4 év körüli gyerek már külön alszik a szüleitől, később (tiniként mondjuk) meg már egészségtelen nyilván, nem is beszélve a ti intim szférátokról is.

Négyzetméterre szintén kicsi, habár jó térelosztás mellett el lehet benne férni. Messze is van, bérlet sem olcsó, benzin sem. Ráadásul még félkész, ez további költség, idő és energia.

Ha meg úgy döntötök, hogy vesztek fel hitelt, és kipótoljátok vele 11-12M ft-ra a tőkéteket, annyiért már egész normális lakásokat lehet találni Pesten is. Én most lehet várnék a lakásvásárlással, először is, hogy meglegyen az 5M alap, másodszor pedig, most igencsak felmentek a lakások árai, hátha mire oda kerültök, még lejjebb is megy. Ettől függetlenül, érdemes folyamatosan nézelődni, hiszen ki tudja, lehet már holnap találtok egy, a legtöbb szempontból megfelelőt. Javaslom, anyukádat is vigyétek magatokkal majd egy pár helyre, hogy legyen viszonyítási alapja, nem kell rögtön az elsőbe beleugrani.

Sok sikert!

2015. júl. 8. 13:45
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

én ennél sokkal nagyobb lakást vettem 6,6 millióért megyeszékhelyen, ráadásul a város magjában.

szerintem napi 1-1 óra elég sok, ráadásul drága is a lakás,kicsi is. egy szoba nem elég semmire , max albérletre vennék ki ilyet, de nem abba terveznék gyereket/gyerekeket.

de ti tudjátok, csak ketten döntsetek, ne szóljon bele egyik szülő se

2015. júl. 8. 13:57
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy életre tervezitek a lakást akkor ne 1 szobásat vegyetek.Hanem legalább kettőt.

Mert ha ezt megveszitek és jönnek a gyerekek még leválasztás után is nagyon rossz lesz. ha két gyerek lesz akkor meg nem is elég az a kis szoba nekik. Ne akarjatok nyomorogni.

A baj meg hogy Budapesten akárhol vesztek lakást, vagy nem Budapesten akkor is sokat kell utazgatni ha esetleg változna is a munkahelyetek , mert az sem lehetetlen

2015. júl. 8. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!