Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Voltatok már úgy, hogy elköltö...

Voltatok már úgy, hogy elköltözés után lettetek urai a saját életeteknek, lettetek magabiztosak?

Figyelt kérdés
anyámék visszafognak, jelentkezzek a máv-hoz hogy az jól fizet, és majd apránként összejön egy ház. De az lényegtelen, hogy 18éves korom óta mondom nekik: külföldön akarok dolgozni, angolul tudok kb. középszinten, vagy erős alappal. A saját személyiségem fejlődését fogom vissza 21/f

2015. júl. 5. 16:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk kérdező azt megjegyezném ha már szóba került, hogy ez a kimegyek tele szedem magam, haza jövök és tele vagyok zs-vel azért, nem egész így megy.

Ezt max azok képzelik akiknek fogalmuk sincs róla. Nekem az unokatesóm kint él 5-6 éve, ő megerősítené ezt, de most azt hiszem nem fogom íde hívni...

Más felől meg minek? Ha majd tényleg annyi pénzed lesz, hogy kiesik a zsebedből oké, gyere haza de másfelől meg fizikai munkával azért nem fogsz MÉG OTT SE annyit szerezni hogy majd hazajössz azt veszel egy házat autót, stb stb. Legalábbis rövid időn belül nem.

Pedig hidd el,, az unokatesóm már nem sima alkalmazott, hanem kisebb vezető, [ ez pl lehet jó jel , mert talán azt jelenti ha jól dolgozol előbbre jutsz ] és még nincs itthon villája.

Szóval igen ami itt 20 év alatt jönne össze, lehet ott kevesebb, de leginkább úgy éri meg hogy ott is maradsz. Persze nem kell végleg ott maradni, lehet azt hogy csak kimész csinálod amit most akarsz, tapasztalat meg nyelvtanulás azt hazajössz.

Csak mondom, hogy azért tisztább legyen. Ki tudja hátha beletrafálsz valami szuper melóba és 6 hónap allat összeszedsz egy házra. Bár akkor legalább a duplája kell mert ha megveszed nem lesz semmid utána.

2015. júl. 5. 16:42
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan félelmetes a külföldre kimenetel, mint sokan gondolják...legyen ötleted mit is akarsz majd ott kezdeni, legyél talpraesett és majd alakul.

Legyen valami lakás, amit bérelni tudsz, onnantól próbálgasd a szerencsédet. Ott majd beadhatsz jelentkezést mindenféle munkahelyre, megtanulsz majd mégjobban angolul, ha valami nem stimmel, pl nem tudo fizetni az albérltetet majd keresel valakit, akivel együtt bérelhetitek, mindent meg lehet oldani. Ki kell próbálni azt, amit szeretnél, csak akkor tudod meg, hogy milyen.

Ha nagyon nem jó valami majd váltasz, hazajössz. De ha meg sem próbálod sosem fogsz fejlõdni.

21 évesen már bõven te döntöd el, hogy mit akarsz kezdeni az életeddel, úgyhogy hajrá!

2015. júl. 5. 16:49
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretnék olyat írni, amit már előttem is sikerült. Én kb. ennyi idősen költöztem ki, de nem egyedül. Nem is tudom, hogy egyáltalán mertem-e volna így :) A legfontosabb, jogy legyen tartalékod. Persze értem, hogy ha már van munka, akkor hamar félre lehet tenni, stb., de nem te vagy az egyetlen aki erre alapoz, vannak rajtad kívül több ezren, akik ugyanígy indulnak. Ha van munkalehetőség, az nem azt jelenti, hogy holnap már kezdhetsz is. Minimum 1 vagy 2 hónapra elegendő pénz mindenképpen kell (kaució, albérlet, kaja, közlekedés stb.), enélkül elég necces. De mindenképpen sok sikert kívánok hozzá :)

Amit viszont szeretnék megerősíteni, hogy ha már egyszer ott vagy évek óta, félretettél, éled az életed, akkor minek akarsz hazajönni? Egyetem oké, de miért akarsz magyarul tanulni? Ott is van egyetem, sőt ha jól tudom, még támogatást is kaphatsz. Annyi pénzt meg, amiből boldogan élsz itthon életed végéig, nem fogsz pár év alatt összegyűjteni, suerintem gondold át.

2015. júl. 5. 17:05
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Nem szeretnélek elkeseríteni, vagy eltántorítani a tervedtöl, de a nagynéném és a családja kb. 7 éve mentek ki Angliába, és nagyon nehezen boldogultak. Még ma is csak úgy tudnak hazajönni, hogy egyszerre csak ketten-hárman, mert nem bírják kifizetni a repülöjegyet. Az apának saját vállalkozása van, asztalos, az anya neveli a 2 kiskorú gyereket, mellette takarít, és idöseket ápol, a másik 2 nagykorú gyerek dolgozik valami cégnél. Szuperül megvannak kint, legalábbis a fotókról amiket megosztanak így látszik. De mégis alig tudnak hazajönni, és nem azért mert nem akarnak.

Nagynéném azt mondta, hogy nyáron a legrosszabb ötlet kimenni, mert mindenki olyankor megy, meg nyáron vannak mindenféle focimeccsek ami miatt özönlenek be a turisták, ezért kisebb eséllyel találsz szállást. Emellett igaz, hogy Londonban van több munkalehetöség, viszont az albérlet többszöröse a vidéken lévönek. A tömegközlekedés irtó drága. Nagynéném tölem is kérdezte, hogy mennyire tudok angolul, mondtam, hogy középszinten tudok. Azt mondta erre, hogy az édeskevés, mert olyan gyorsan beszélnek, és összemossák a szavakat, hogy nem fogom megérteni, és azt sem fogják folyton kivárni, míg én elpampogom amit akarok.

Na szóval jól gondold meg, ha mégis belevágsz akkor sok sikert hozzá!

2015. júl. 5. 17:30
 15/24 anonim ***** válasza:

Igen én például sokkal magabiztosabb lettem mióta külföldön dolgozom , mert látom hogy ez nem mindenkinek megy és hazamennek pár hét-hónap után , nekem pedig sikerült.

Otthon lehetetlen egy házra valót összeszedni addigra 30 felett leszel mire meglesz a pénz. Bár én lettem volna ilyen céltudatos 21 évesen.

Írhatnék most sok mindent mert nem olyan egyszerű azért a külföldi élet de röviden : ne égess fel magad után minden hidat mert lehet az önhibádon kívül nem jön össze a kinti munka és akkor legyen hova visszamenned.

Másik dolog hogy angliáról már nem sok jót hallani többen ausztriát preferálják ahol én is vagyok. Persze a német nyelv kell anélkül felejtős a dolog. Ha van konkrét kérdésed irhatsz privátban válaszolok.

2015. júl. 5. 18:15
 16/24 A kérdező kommentje:

Beszéltem egy sráccal kinnt van a vidéki angliában, gyári melózik, költ azért kajára, meg egyéb másra, úgy 900fontot tesz félre, de nem is túlórázik!(ezekből levonva szállás, adó) Na most én 6*12órára rá vagyok "szokva" nem hazudok 700ezer forintra fel fogom pumpálni így vagy úgy, sőt ha összejön, akkor én magam fogok később embereket közvetíteni ki, passzív jövedelemnek jó lesz. 8font óránként a fizu, itt már csak az a kérdés, mennyi órát tudsz maximum dolgozni?

Magyarországra csak visszajönnék, tanulnék, mert a diploma igenis kell magas pozicíókba, most jelenleg ez a hozzáállásom a dolgokhoz, lehet meggondolom magam, vagy semmmi nem jön össze, DE jelenleg a helyzet így áll.

2015. júl. 5. 18:56
 17/24 A kérdező kommentje:
Hozzátenném szülőket, rokonokat, nehéz lenne még itthagyni, pedig megmondom őszintén kambodzsában is vígan elélnék, vagy mexikóban, csakhát az ember néha a saját rokonaitól különbözik a legjobban, ez egy érdekes dolog.
2015. júl. 5. 18:59
 18/24 anonim ***** válasza:

16 os hozzászólásodra:

Sokszor az a baj hogy nemhogy túlóra , de még 8 órás melót is nehezen kapsz!

Annyit mondok ne éld bele magad semmibe! Se ebbe se az ellenkezőjébe. Majd ha ott leszel meglátod hogy működnek a dolgok.

Annyit mondanék erről, én is így voltam otthon lehúztam 12 órákat 8 éven keresztül meg hétvégén is melóztam. Mondák hogy majd kiégek , megbánom később.

Csak legyintettem... mégis igazuk lett, sajnos!

Kijöttem külföldre, az alapján amiket magyaroktól hallottam úgy jöttem ki, hogy majd itt nem kell annyit dolgoznom , de mégis jóval több pénzt kapok. Első nap mondtam is ezt a két szlovák kollégámnak , csak nevettek, mosolyogtak. Nap végére megtudtam miért...de erős maradtam és most már 3,5 éve itt vagyok kint. 1,5 év után munkahelyet váltottam , most mondhatom azt hogy meg vagyok elégedve a munkámmal és az érte kapott pénzel.

Szóval az otthonlévőknek mindenki csak nagyít a kinti életről, ha valaki megmondja hogy ez mégsem olyan könnyű ahogy elgondolják egyesek , akkor jönnek a magyar magyarnak farkasa szöveggel...

Nem lebeszélni akarlak , csak azt mondom akkor agyalj mikor már kint vagy , hogy hogyan tovább. Meggondolni pedig ne gondold meg magad , menj ki , tapasztalj! Aztán erre az alapra építs!

Ha pedig kinti életben gondolkozol hosszútávon akkor felesleges a diploma mivel legtöbbet el sem fogadják külföldön!

2015. júl. 5. 19:31
 19/24 A kérdező kommentje:
18asnak. Igen, lassan kezdem érezni, lehet hogy nem lesz túlóra, úgy meg már meg is vagyok kötve, ez ijesztő kicsit bevallom őszintén. Az viszont szép, hogy álltad a sarat kint, szerencsém az hogy a szállás havi 300font, viszonylag kevés, ez megnyugtató. Végülis akkor jól megdolgoztattak a pénzért, vagy nem fizettek ki kezdetben, mikor kimentél?
2015. júl. 5. 21:07
 20/24 anonim ***** válasza:

Kérdező inkább úgy kell nézni, hogy rosszabb esetben előfordulhat hogy valami ilyen emberekre utazó szar melót fogsz ki.. de csak nem.

Ezért kell mindeképp úgy kimenni hogy legyel tartalékod. Anélkül akkor se vágj neki ha már épp szétakar robbantani az ambició vagy a kalandvágy vagy bármi. Mert azért mégse mesében élünk. ennyi.

Én olyat is tudok aki 2 hónapra kiment, dolgozott aztán haza jött ennyi. Kis munkával kiegészített "városnézés". Szóval ja legyen tartalék.

2015. júl. 5. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!