Mit szólnátok ahhoz, ha a lányotok erre kérne milliókat?
Én őszintén megmondom, nem támogatnám a gyerekemet ebben az elhatározásábNagykorú, felnőtt emberként ment egyetemre, tanult ott x évig, amit finanszíroztam, amellett, hogy szintén támogattam 18 éves koráig mindenben.
Úgy érezném, hogy én megtettem mindent azért, hogy segítsem abban, hogy egy jó szakmához jusson, ami biztosan támogatja a megélhetését, esetleges családalapítását a jövőben.
Jelenleg a gyerekem állásban van, jól keres, és biztos a jövője. Én szülőként őgy érezném, hogy megtettem, amit a kötelességem volt.
Ha magának kitalálja, hogy mégis inkább mást akar csinálni, és átgondolja, akkor úgy gondolnám, hogy felnőtt emberként ez már az ő saját felelőssége, és találja ki saját magának, hogy hogyan valósítja meg, mind anyagilag, mind másképpen.
Nem hinném, hogy kötelességem lenne támogatni anyagilag a gyerekemet bőven 30 éven felül, különösen azután, hogy a támogatásommal biztos szakmája, állása, jövője van. Különösen, hogy egy orvosi képzés nem két fillér és nem két félév. Egyébként orvos vagyok, 2 gyerek apja, szóval tudom, mibe kerül egy orvosi képzés, mind anyagilag, mind egyéb tekintetben.
Kérdező, ne haragudj, de én nem támogatnám ezt. Iszonyat drága, és a szülőknek szerintem ez egy viselhetetlen teher lenne. A mai magyar fizetésekkel képtelenség 1 félév alatt összekuporgatni 1 milliót, még akkor is, ha mindkét szülő dolgozik, és csak 1 gyerek van. Bocsi, hogy ezt mondom, de kissé önzőség ezt elvárni a szüleidtől.
Nyugaton sincs kolbászból a kerítés, 2 év alatt te nem fogsz tudni annyit összegyűjteni, ami elég az orvosira!
Mondom ezt úgy, hogy Ausztriában dolgozok és lakok.
Orvosi mellett pedig felejtsd el a munkát. Ha nem akarsz csúszni, akkor muszáj csak erre koncentrálnod.
Szerintem gondold át még egyszer. Van egy diplomád egy olyan szakból, ami azért sok helyen hiánynak számít. Kaphatnál vele egész jó állásokat, jó fizetéssel. Megéri ezt felrúgni? Nem az orvosiról akarlak lebeszélni, de a szüleid szerintem nem fogják tudni ezt finanszírozni, mert a tandíj mellett minden méreg drága, ami kell az orvosira, a könyvektől kezdve minden.
A tandíj félévenként kb 1 millió forint.
A könyvek félévenként van (elég sokszor), hogy meghaladja a százezret.
Lakhatás, enni, inni.
Bérlet, utazás.
Ne haragudj, de ez alsó hangon is 15 millió forint lenne. Felnőtt ember vagy kérdező, ilyen téren szerintem ne a szüleidre vagy támogatásokra apellálj, hanem ha így döntöttél, akkor teremtsd elő rá a pénzt. Viszont orvosi mellett 100%, hogy nem fogsz tudni dolgozni, azt felejtsd el. Ha nem akarsz fél éveket, vagy akár éveket ismételni, akkor nagyon keményen neki kell állnod a tanulásnak, ha mégis belevágsz. (ismerősöm jár orvosira, szóval tőle tudom ezeket)
Az átlag magyar család nem tudja sehogy sem finanszírozni az orvosi egyetemet.
Egy esetbe nem lehetetlen az orvosi: Tanulj meg minimum C1-es (felsőfokú) szinten németül (szakszavakkal, mindennel együtt), és próbálkozz meg vele Ausztriában pl. Ott nem tandíjas az orvosi (de felvételis), bár tény, hogy a lakhatás drágább, mint itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!