Mit szólnátok ahhoz, ha a lányotok erre kérne milliókat?
Azt most előre megmondom, hogy egyáltalán nem fog dolgozni. Első két évben legalábbis egészen biztosan nem. Orvostanhallgató vagyok, első félévemben még voltak kísérleteim, hogy valamit csináljak, angolt korrepetáltam, de le kellett mondanom róla. Egyszerűen nem jut rá idő. Óráról órára készülni kell, vannak tárgyak, ahol jegyzőkönyvet is vezetni kell, ehhez pedig nem elég, ha csak hétköznap foglalkozik vele. Vizsgaidőszakban pedig úgy ahogy van 100%-ban felejtős minden olyan tevékenység, ami nem tanulás. Ezt jobb lesz, ha tudomásul veszitek. Arról nem is beszélve, hogy a képzését egészben fizetni kell neki, mert az állam csak az első diplomáig támogat. Amennyiben kezében a mérnök diploma, úgy mindegy hány félévet őrzött meg, mind a 6 év fizetős lesz...
Támogatás: lehet, hogy biztos állás ez a mérnöki, meg jól is fizet. De ha egyszer nem boldog! Én azt gondolom, hogy ha tényleg úgy érzi a lány, hogy ez az egy, ami boldoggá tenné és tényleg, a korától függetlenül csinálná, akkor támogatnám, már persze, ha anyagilag megtehetném. De az biztos, hogy nem lesz olcsó, nem csak a képzés díja, de a tankönyvek (még ha használtan veszi is az ember), mindenféle segédeszköz stb. Egyszóval q*rva drága.
Btw: az mindegy hány éves, barátom 25 évesen kezdte el, ő fogorvosnak tanul és 30 lesz legalább mire elvégzi. És így sem ő a legidősebb, sokan vannak, akik későn jönnek rá, mi is érdekli őket igazán. Hidd el, első évben az átlag életkor nem 18, az évfolyam maximum harmada olyan, aki egyből gimi után ment egyetemre, többiek mind mind idősebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!