Mit szólnátok ahhoz, ha a lányotok erre kérne milliókat?
Nem fogadják el, miért is tennék? Mérnökként totál mást tanultál, mint orvosin fogsz ugyanabból a tárgyból. Még két orvosképzőn sincs kreditátvitel nagyon, mert másként oktatnak.
Egyébként nem finanszíroznám, kapnál kaját,lakhatást, de a tandíjat oldd meg. Azért nem pár százezerről beszélünk, hanem félévente minimum egy misiről.
Nem mindegy, amúgy is felnőtt vagy, dolgozó ember. Ha meg nincs időd/pénzed,akkor nem leszel szülész, ennyi. Nem te leszel az egyetlen, aki nem álmai szakmáját végzi, sőt.
szia, ha ez a szíved vágya, akkor ne add fel. mondjuk nem tudom, tényleg, hogy az öt félévet tudnád-e még ingyenesen, ha a diploma már megvan. de ha igen, akkor spóroltál 5 milliót. én is későn kezdtem el azt tanulni, amit akartam, és sokba került nekem is, de meg tudtam oldani, mondjuk nekem nem olyan tanulós, mint az orvosi, szóval neked nehezebb a dolgod. mondjuk én nem a szüleimtől kértem pénzt, hanem összeszedtem magamtól. persze 7 milkát összeszedni tandíjra se semmi, ha mellette még élni is kell. talán ha elkezdesz most nagyon dolgozni meg spórolni. külföldön nagyon keresik a mérnököket, 1-2 év alatt szép pénzt tudsz mérnökként összeszedni (pincérnőként nem!!), akár havi 6 ezer euró is lehet a fizud (nettó) ismerek ilyen mérnöknőt.
azzal szerintem semmi baj sincs, ha harminc fölött végzel.
az már inkább gáz, ha a barátodat el kell hagynod emiatt.
te tudod, mi éri meg neked.
Nem fogják elfogadni a tárgyakat, azt már előre megmondom. Csak másik orvosiról/fogorvosiról, azt sem minden esetben. A 2. diploma pedig mindenképpen fizetős, ha van még államis féléved, ha nincs. Mesterre használhatnád fel a maradék 5 félévet, teljesen másik szakra nem. Munkáról pedig szintén ne is álmodj az orvosi mellett. Anélkül is megterhelő, sokan kibuknak.
Én nem tartanám el 6 évig a mérnök lányomat. Főleg úgy, hogy csak a tandíj FÉLÉVENTE 1 millió. És akkor még nem beszéltünk a kajáról, bérletről, lakhatásról, könyvekről (csak az atlasz 40-50 ezer) és egyéb felszerelésekről. A szülészorvos szakképzés ráadásul még kb. 5 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!