Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan akadtam ki a szuleimre...

Jogosan akadtam ki a szuleimre? Miert nem engednek el?

Figyelt kérdés
Az egyik unokaniverem meghazasodik. Kulfoldon fogjak tartani az eskuvot, 4 nap lesz, programokkal, varosnezessel, bulival es mindenkinek fizetik a szallast, ah etkezest es az utazast. Csak koltopenz kell, annak aki vasarolgatni akar. A szuleim dolgoznak azon a hetvegen es nem hajlandoak szabit kikerni, pedig sok napjuk bent van meg. Viszknt igy engem se engednek el, pedig az egesz csalad ott lesz es sose voltam meg kulfoldon. Azzal i dolokjak, hogy feltenek. A mama, es az ifju par se tudodtt hatni rajuk. Mit tegyek? Raadasul unokanoveremnek anyukam a nagynenje es a keresztanyja, es nem akar igy se elmenni. :(
2015. jún. 30. 16:09
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Busszal mennenk.
2015. jún. 30. 16:42
 12/22 A kérdező kommentje:
Amugy a hajam rovid, sokat nem lehet kezdeni vele, szepen meg tudom csinalni magamnak, alkalmi ruham es kosztumom van, kolteni meg nem kell.
2015. jún. 30. 16:46
 13/22 anonim ***** válasza:
52%

Ne hisztizzél már!!!

Mit nem értesz azon, hogy itt nem csak rólad van szó.

Nem csak te ruhádról vagy hajadról van szó. Nem csak az ajándékról van szó.

Egyértelmű.hogy a szülők valamiért nem akarnak menni, és elvárják, hogy te se menj. Hülyén is jönne ki, hogy a szülők nem mennek de te ott parádézol.

Nem mentek és kész. Kár vergődnöd.

2015. jún. 30. 16:51
 14/22 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem illene minél hamarabb eldönteni, hogy ki megy és ki nem, hogy tudjanak számolni a kajával és egyéb költségekkel.

A helyedben a nagyszüleimmel beszélnék, hogy szeretnék nagyon elmenni, tudnának -e segíteni.Mármint akkor együtt adnátok át az ajándékot.Nem tudom, hogy ilyen esetben mennyi pénzt kéne adni az ifjú párnak, de szerintem érthető a vágyad, meghívtak és szeretnél elmenni,sose voltál még külföldön stb..

Egyébként ha szólnál az unokanővérednek, hogy anyukádék nem akarnak elengedni mert ők se mennek.Szerintem beszélne velük.És akik ilyen nagy szabású rendezvényt vállalnak, azok szerintem nem roppanak össze anyagilag, ha egy 14 éves kislány nem tud vinni ajándékként pénzt..Nem is tudom miért kell a diákmunkával traktálni, 18 éves kor alatt elvétve van egyátalán munka...

2015. jún. 30. 16:51
 15/22 A kérdező kommentje:
Van penzuk, tenyleg nem vagna foldhoz oket 1 ember pluszba es 3 se, ha a szuleim is jonnenek. Miert lenne baj, ha nelkuluk mennek el? Az egesz csalad ott lesz, nem idegenek kozt lennek. Beszeltek anyaekkal a nagyszuleim es az unokanoveremek is, de kitartanak a mellet, hogy ok nem kernek ki szabadnapot es hagyjak beken oket. Senki nem erti mi lelte oket.
2015. jún. 30. 16:57
 16/22 A kérdező kommentje:
Nalunk 16 eves kortol van diakmunka, de hat az meg odebb van.
2015. jún. 30. 16:58
 17/22 anonim ***** válasza:
73%
MILYEN külföldröl van szó? Mert az azért nem egészen mindegy, hogy Ausztria vagy az USA vagy Tunézia
2015. jún. 30. 17:44
 18/22 A kérdező kommentje:
Ausztria. Szal megcsak nem is messze. Busszal mennenk, tok szep hely.
2015. jún. 30. 18:05
 19/22 anonim ***** válasza:
78%

A szüleid tényleg irracionálisan viselkednek.

Az érthető, ha ők maguk nem akarnak menni pénz hiányában, vagy éppen nem kívánkoznak 4 napra külföldre vagy nem kapnának egykönnyen szabadságot.

De hogy a gyereket miért tiltják úgy, hogy a nagyszülők és az egész rokonság tudna rá felügyelni az tényleg érthetetlen.

Egyébként a nagyszülőkkel elmehetsz mindenféle meghatalmazás nélkül külföldre, ha van személyi igazolványod/útleveled. De Ausztriába a személyi is elég, és egyébként sincs ellenőrzés a határon.

2015. jún. 30. 19:27
 20/22 A kérdező kommentje:
Na beszeltem veluk a mamaval. Az erv az, hogy, ha ok nem latnak vilagot en se lassak, es ha odamegyek a 'gazdagek' jomodu kornyezetebe, majd luxusigenyeim lesznek. Eleg kiabrandito.
2015. jún. 30. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!