Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engednek semmit sem...

Miért nem engednek semmit sem a szüleim?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, és nem engedik meg például azt sem hogy egyedül elmenjek biciklizni, vagy éppen hogy felmenjek Pestre... jójó tudom, tele van veszéllyel a város meg stb. De aztán nem kéne nekik panaszkodni, hogy mi a rákért ülök a gép előtt és hogy mennyek el is olyan táborokba. Egyébként azért nem akarok menni ilyen táborba, mert semmi szabadsága nincsen az embernek...

Egyébként 2016 2017-es tanévet valszeg Pesten fogom kezdeni... egyedül fogok lakni családtag lakásában, viszont így semmi önállóságra nem nevelnek... Annyira unom, hogy egész nap itthon kell ülni... Hogyan vegyem rá akkor őket, hogy egy kis önállóságot adjanak nekem ?

2015. jún. 15. 00:18
 1/8 anonim ***** válasza:
33%
Gép előtt remek lehetőséged van a helyesírásod fejlesztésére, ezt még megköszönöd nekik.
2015. jún. 15. 00:22
 2/8 anonim ***** válasza:
64%

Nem így kell felfogni, hogy semmi szabadságas nincs az embernek, direkt azért találni ki programokat, hogy érzed jól magad a táborokban, ahol esetleg kint lennél a szabadban, új barátokra tehetnél szert, és megtapasztalhatnál, tanulhatnál sok olyan dolgot amit a gép előtt nem.

Lehet, ha elmennél pár táborban, ahol megtudnád mutani, hogy tudsz vigyázni magadra, akkor könnyebben engendének el ide oda..

2015. jún. 15. 00:38
 3/8 A kérdező kommentje:
nem szólok semmit... örülök, hogy trollkodsz..
2015. jún. 15. 00:38
 4/8 A kérdező kommentje:
bocs második :D Köszi a választ!
2015. jún. 15. 00:39
 5/8 anonim ***** válasza:
31%

A tábor pedig jó program.

Egyedül mit akarsz Pesten csinálni? Én sem engednélek.

2015. jún. 15. 03:34
 6/8 anonim ***** válasza:
19%
Tegyél le előtte az az asztalra valamit. Hozz job jegyeket, takaríts ki a szobádan rendszeresen és szépen, segíts be a többi házimunkába. vadidegeneknek fogalma se lehet róla, csak a te elmondásodból, hogy mennyire vagy megbízható. Nem engednek táborba -> lehet nincs rá pénzük, ilyenekbe belegondoltál? Nem mellesleg ilyen semmi információkból nem lehet leszűrni semmi értelmeset tininyavalygáson kívül.
2015. jún. 15. 07:29
 7/8 anonim ***** válasza:

14 évesen mit akarsz Pesten egyedül? Szerintem senki nem engedné el így a lányát, nem csak a te szüleid.

A tábor tényleg jó ötlet, igazán nézhetnél magadnak egyet ahol tetszetős programok vannak, legalább barátokat is tudnál szerezni, stb, ahogy a 2. válaszoló is írta.

Amúgy ezt nem értem, hogy fogsz egyedül lakni 15-16 évesen, mi fog történni az alatt az 1-2 év alatt?

"semmi önállóságra nem nevelnek... Annyira unom, hogy egész nap itthon kell ülni..."

Már meg ne haragudj, de teljesen ellent mondasz saját magadnak. Nem nevelnek önállóságra, de azért egyedül akarsz élni, nem gondolod hogy ez kicsit ellentmondásos?

A másik meg, hogy senki nem mondta, hogy ülj otthon, legyél akkor önálló, segíts be a házimunkába, főzz valamit, menj el bevásárolni, stb. Ha egyedül akarsz élni, akkor amúgy se árt ha hozzászoksz ezekhez a dolgokhoz.

2015. jún. 15. 09:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Pedig a tábor nagyon jó ötlet.

Jobb, mint otthon ülni, barátokat is találhatsz és a szüleidnek is megmutatnád, hogy tudsz önálló lenni.

Egy extra személyes történet: Kb 12 éves koromban a szüleim el akartak küldeni lovas táborba, de én nem igazán akartam. Végül belementem. Azóta eltelt 10 év és versenyzõ lettem, megtaláltam a hivatásom ès hobbim egyben.

Szóval lehetnek elõnyei a tábornak, egy próbát megér. : )

Pestre pedig engem 17 évesen engedtek fel elõször egyedül. 14 éves kislánynak nem sok dolga van ott, tényleg veszélyes, pláne egyedül.

2015. jún. 15. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!