Volt anyósal kapcsolatot tartani?
A volt férjemmel 16 éves koromban ismerkedtem meg. 14 év után lett vége a kapcsolatunknak, mert megcsalt (terhesség alatt).
A gond azzal van, hogy megkért a szüleit ne látogassam.
Van egy 1 éves lányunk és az új párja terhes lett. Nekem van jogositványom és autóm, 15 perc alatt ott vagyok a nagyiéknál. Az én szüleim sajnos egy balesetben meghaltak. Így csak ők vannak, mint nagyszülők és nagyon szívesen vigyáznak a kicsire. Én is nagyon szeretem őket és ugy látom ok is engem. Szinte gyerek voltam mikor megismertem őket, kis lányomnak hívnak mindenkit én mamának és pápának ( már az unoka elott is szólítottam őket ).
A férjem új párját viszont ez nagyon zavarja, most volt a mama szulinapja és mind ott voltunk de mikor ők megérkeztek én pár perc múlva udvariasan távoztam mondván másnap dolgozok és mentem (a kislány velük maradt).
Mikor visszahozta a kislányt elmondta, hogy az új párját zavarja hogy ott voltam és ezentúl szeretné ő elvinni a szüleihez és én ne menjek.
A szülei sokszor heti legalább 2 alkalommal is hívnak hogy menjünk át vacsorázni, vagy ha segíteni kell vásárolni, orvoshoz esetleg gyógyszertárban menni (autóval).
Nem tudom mit tegyek, hisz nem az én szüleim de szeretem őket.
A lányt is megértem hogy féltékeny és szeretné ha elfogadnak a szülők őt is.
Nézd, mindkét oldalt meg lehet érteni. Téged, hogy 14 év alatt azért csak megszeretted őket. A ferjedet szintén, hogy neki a mostani partnere fontosabb, mint te.
Én a helyedben udvariasan lemondanam a nekem szóló meghívást, nem használnám őket bebiszitternek és hagynám, hogy a fiuk vigye hozzá az unokajukat.
Én hagynám, hogy a nagymama és a nagypapa döntse el, hogy mit szeretne, ne a maca.
Felnőtt emberek.
Elég féltékeny és érzékeny második feleségként írom a következőket.
Szerintem is igazuk van annyiban, hogy a közös nagy családi bulikon kellemetlen, ha te is ott vagy, de ahogy írtad, ezt te is így érzed, és ennek megfelelően jártál is el. Szerintem tök korrekt módon jártál el, mondom, én érzékeny vagyok, ráadásul várandós is, de szerintem ezen eszembe se jutna megsértődni.
Azok az alkalmak, amikor te, a gyereked és a nagyszülők magatokban vagytok, teljességgel a magánügyetek. Annyi esze csak van az új nőnek is, hogy attól őt nem fogják jobban szeretni, ha veled nem találkoznak, illetve nem fogják kevésbé szeretni, mert te is ott vagy néha.
A kislányod az unokájuk, neki is joga van a nagyszüleihez, nekik is joguk van hozzá, közös érdekük az, hogy sokat legyenek együtt. Az exed szülei felnőttek, ők döntik el, kivel szeretnek lenni. Gondolom, az új lányról előttük rosszat nem mondasz, nem érzek a soraidból rosszindulatot.
Annyit megbeszélhettek az ex szüleivel, hogy nem szeretnéd zavarni őket, sem az új lányt, így mindenkinek jobb, ha előre egyeztettek, ki mikor megy hozzátok, mert szeretnél mindenkivel jó viszonyban maradni.
Amit még leírnék biztatásképpen: ahogy telik az idő, úgy lesz egyre elfogadóbb az új nő is. Most még közelinek érzi a kettőtök kapcsolatát, de ahogy egyre biztosabb lesz a köztük lévő viszony, ahogy túl van ő is a terhességen, biztos enyhülni fog ez a féltékenység.
A volt férjeddel és új nejével ne foglalkozz.
ANyósodék felnőtt emberek, ők döntik el, kivel tartanak kapcsolatot, és nem a fia. Nyilván az unokához ragaszkodnak, és ha olyan a kapcsolatotok, akkor hozzád is. Exed menjen melegebb éghajlatra....
" a közös nagy családi bulikon kellemetlen, ha te is ott vagy,"
Mert oda tartozik. Ha neked kellemetlen, akkor TE NE menj el :)
Csak hogy kedves 82%, a kérdező nem csak az unoka anyja, hanem kvázi az az anyós pótmamája a kérdezőnek.
Ha ezt nem vagy képes megemészteni és féltékenykedsz, az csak rólad állít ki (negatív) bizonyítványt.
Nem kell "múlttal" rendelkező pasival kezdeni, ha ez neked nehéz.
A párommal 5 éve vagyunk együtt, van egy gyereke az előző kapcsolatból, és a gyerek anyja (párom exe) nyilván ott van minden családi ünnepen. Csak hogy engem ez NEM zavar!!!! Mert tudom, hogy ott a helye. A kicsinyesség soha nem vezet sehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!