Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Volt anyósal kapcsolatot tartani?

Volt anyósal kapcsolatot tartani?

Figyelt kérdés

A volt férjemmel 16 éves koromban ismerkedtem meg. 14 év után lett vége a kapcsolatunknak, mert megcsalt (terhesség alatt).

A gond azzal van, hogy megkért a szüleit ne látogassam.

Van egy 1 éves lányunk és az új párja terhes lett. Nekem van jogositványom és autóm, 15 perc alatt ott vagyok a nagyiéknál. Az én szüleim sajnos egy balesetben meghaltak. Így csak ők vannak, mint nagyszülők és nagyon szívesen vigyáznak a kicsire. Én is nagyon szeretem őket és ugy látom ok is engem. Szinte gyerek voltam mikor megismertem őket, kis lányomnak hívnak mindenkit én mamának és pápának ( már az unoka elott is szólítottam őket ).

A férjem új párját viszont ez nagyon zavarja, most volt a mama szulinapja és mind ott voltunk de mikor ők megérkeztek én pár perc múlva udvariasan távoztam mondván másnap dolgozok és mentem (a kislány velük maradt).

Mikor visszahozta a kislányt elmondta, hogy az új párját zavarja hogy ott voltam és ezentúl szeretné ő elvinni a szüleihez és én ne menjek.

A szülei sokszor heti legalább 2 alkalommal is hívnak hogy menjünk át vacsorázni, vagy ha segíteni kell vásárolni, orvoshoz esetleg gyógyszertárban menni (autóval).

Nem tudom mit tegyek, hisz nem az én szüleim de szeretem őket.

A lányt is megértem hogy féltékeny és szeretné ha elfogadnak a szülők őt is.

2015. jún. 25. 13:25
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
12%
Igaza van a volt férjednek.Már csak a kislány tartozik ahhoz a családhoz.Az ilyen dolgokat mindig előre le kell fixálni.Megértem,hogy jóban vagytok,de én is kiakadnék ha a párom volt neje minden eseményen ott lenne,miközben én már terhes vagyok.A gyereket vigye hozzájuk a volt párod,te maradj ki,illetve próbálj te is társat keresni magadnak.
2015. jún. 25. 13:35
 2/31 anonim ***** válasza:
16%
Átérzem a helyzeted, nagyon nehéz lehet ez. Szinte "kiskorodtól" ismered őket, szüleidként szereted őket, és ők is viszont téged lányukként. Viszont el kell fogadnod hogy már nem tartozol a családjukba, csak a kislányotok. Nem azt mondom hogy ezután ne menj hozzájuk, de szerintem ritkítsd ezeket az alkalmakat, már úgy értem, hogy családi sööszejövetelekre te ne menj már el, hagyd hogy a volt párod vigye el a kislányt. Néha meglátogathatod őket, amikor csak te és ők vagytok ott, vagy amikor viszed hozzájuk a kislányt, akkor együtt tölthetsz velük egy kis időt te is. De családi összejöveteleken, ünnepeken, ebédeken, stb... már nincs ott helyed, ezt meg kell értened.
2015. jún. 25. 13:40
 3/31 anonim ***** válasza:
84%
Volt anyósod helyében biztosan elküldeném a kisfiamat melegebb éghajlatra, de legalábbis megkérném, hogy közölje a barátnőjével, hogy nincs beleszólása, felnőtt, nagymamakorú emberként kit fogadok az otthonomban, kivel barátkozom vagy kit tekintek családtagnak. Ők hívnak, nem vagy terhükre. A kis hölgy jött egy kialakult szituációba, az a minimum, hogy ő az, aki alkalmazkodik. Nem bírja? Kellett neki gyerekes, elvált apukával kezdeni... Ha meg ővele csalt meg, pláne nem tudnám sajnálni. Le lehet pontozni, de ideje lenne feladnod ezt a "bocs, hogy élek" attitűdöt...
2015. jún. 25. 13:41
 4/31 A kérdező kommentje:

Igen, vele csalt meg. Hivatalosan még csak most válunk, merthogy jön a baba.

A legnehezebb nemet mondani ha hívnak, hogy menjek át.

Hazudni meg nem akarok és nem is tudok, mert ha épp ott vagyunk és bár nem szokták sűrűn látogatni őket d mi van akkor ha pont akkor "beállitanak"?

2015. jún. 25. 13:51
 5/31 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem igazad van. Persze inkább kerülni kéne az olyan alkalmakat, amikor te és a volt férjed meg a párja ott van.Inkább az ilyen nagy családi eseményekre ne menj el, de nem látom okát, hogy miért ne vihetnéd át a gyereket a nagyszüleihez.Ráadásul ő csalt meg téged...és annak a kislánynak joga van látni a nagyszüleit, mivel csak 1 pár lesz neki, ezért velük lehet még mélyebb lesz a kapcsolata.
2015. jún. 25. 13:53
 6/31 anonim ***** válasza:
74%

Én nem érzem jogosnak a férjed kérését. Az új párjának jelenleg sokkal kevesebb köze van a szüleihez, mint neked, akivel 14 éve jó viszonyban vannak, ahogy írtad, szinte a lányukként szerettek, másrészt az unokájuk édesanyja vagy, és az is maradsz egy életre, függetlenül attól, hogy válófélben vagytok.

Ha ilyen helyzetben lennék, azt tiszteletben tartanám, hogy közös családi ünnepségekre nem mennék a férjem új párjával együtt, - mint írtad, múltkor te is tapintatosan távoztál pár perc után egy ürüggyel a szülinapról, - de biztos, hogy nem szakítanám meg a volt férjem szüleivel a kapcsolatot, kivéve, ha ez az ő kifejezett kérésük lenne.

Én úgy fognám fel, hogy abba, hogy én felnőtt nőként milyen viszonyban maradok két másik felnőtt emberrel, akikhez régóta kötődünk egymáshoz érzelmileg, nincsen köze és beleszólása egy harmadik, kívülálló félnek. Az ő érzéseire tekintettel lennék olyan értelemben, hogy nem a jelenlétében látogatnám a nagyszülőket - szerintem ebben némi érzelmi intelligenciával rendelkező felnőtt emberek meg tudnak normális módon állapodni. Ha meg úgy adódna, hogy néha véletlenül összefutunk egy rövid időre, azt szerintem neki is és nekem is kell tudni megfelelően kezelni, már csak azért is, mert ha a kislányom az apjánál lesz, akkor egyben nála is lesz, meg a közös gyereküknél, tehát valamifajta ésszerű mértékű kommunikációnak és együttműködésnek ki kell majd alakulnia kettőnk között idővel, akármilyen fura is ez a helyzet kezdetben.

Arra törekednék, hogy olyankor találkozzam, illetve találkozzunk a nagyszülőkkel, amikor sem a férjem, sem az új párja nincsen éppen ott. (Erről nem írtál, de feltételezem, hogy nem egy háztartásban élnek a szülőkkel.)

Amúgy szerintem érdemes lenne megkérdeznek a volt férjed édesanyját és édesapját arról, hogy ők hogyan látják ezt a kérdést, mit szeretnének a továbbiakban.

Nekem van egy olyan érzésem, hogy a legvalószínűbb oka annak, hogy a férjed új párját zavarja az, ha lát téged, nem egyszerűen a féltékenység, sokkal inkább az, hogy a saját bűntudatára emlékezteted - arra, hogy az ő döntésének is köszönhető, hogy felbomlott a családotok, te ottmaradtál egyedül egy újszülöttel, a kislányotok pedig nem az édesapjával fog felnőni.

Gondolom, most, hogy ő is várandós, még inkább bele tudja képzelni a helyzetedbe magát, és megfordul időnként a fejében, hogy milyen érzés lenne, ha őt csalná meg most a párja a várandóssága alatt valakivel, és hagyná ott az újszülött gyerekével.

Szóval szerintem leginkább a saját lelkiismerete miatt akar kiiktatni téged a képből, hogy ne emlékeztesd folyton arra, amit tett. (A megcsaláshoz nyilván két ember kell, és kettejük közül nem ő volt az, aki neked hűséget fogadott, de ha őszinte magához, pontosan tudja, hogy mennyire volt etikus dolog a részéről a viszony, amit a férjeddel folytatott.)

Abból, ahogy fogalmaztál, nekem nem tűnt úgy, hogy gyűlölködnél, vagy keresztbe akarnál tenni a férjed új párjának. Remélhetőleg idővel majd ő is feldolgozza azt, hogy ő hogyan került a képbe és a férjed családjának az életébe, és ha sikerül magának megbocsátania, és te sem viselkedsz vele ellenségesen, akkor köztetek is lehet ha nem is jó, de elfogadó kapcsolat és együttműködés, ami nyilván jobb lenne a kislányodnak is.

2015. jún. 25. 14:13
 7/31 anonim ***** válasza:
76%

Az nem megoldható, hogy leültök mindannyian (anyós, após, ex férjed, új párja és te) és megbeszélitek, hogy hogy tudnátok kialakítani egy olyan rendszert, hogy te és a volt párod ne fussatok ott össze?

Mert azt értem, hogy ő elviszi a kislányt a szüleihez, ezzel nem szakad meg a kapcsolat. De ha jól veszem ki a szavaidból, akkor így, hogy te is viszed, gyakrabban találkozik a nagyszülőkkel, mintha csak apuka vinné amikor nála van láthatáson.

Ezt már csak halkan jegyzem meg, de amúgy ha én lennék ebben a szituációban, mint anyós-após, akkor ezt bizony nem a fiam döntené el. Nem azért mondom, mert nem állok ki a saját gyerekem mellett, de nem lennék rá büszke, hogy terhesen csalta a feleségét, akit mi családtagbak kezelünk és máris odahordja az új nőt, aki azonnal terhes is lett, plusz ezek mellett még ő akarja megszabni, hogy mi tarthatjuk-e továbbra is a kapcsolatot a volt feleséggel.

az új nőt nem bántanám, ha a fiam mellette találta meg a boldogságot, akkor nem üldözném el és hasonlók, de nyilván meglenne róla a véleményem, amiért összeállt egy nős férfival, akit a várandós felesége várt otthon. Mivel kettőn áll a vásár, nyilván ugyanezen okok miatt nem dicsérném a saját fiamat sem.

2015. jún. 25. 14:17
 8/31 A kérdező kommentje:

Nem élnek együtt a szülőkkel, és a férjem havonta 2-3 alkalommal látogatja őket. A kislányt rendszertelenül , de már látogatja és el is viszi (hónapokig nem jöhetett, mert a barátnője féltékeny volt és hisztizet)

Beszélgetni nem szoktam a nővel , egy alkalmat leszámítva , még a kórházba mikor megszületett a lányunk és a férjem be jött megnézni, és ugy 10 perc után besétált a szobába és szólt neki, hogy induljanak... Na ott kicsit kiborultam, de sem előtte sem utana nem nagyon kommunikáltam vele.

Rád nem haragudttam annyira mint a férjemre, de már azon is túl vagyok.

2015. jún. 25. 14:43
 9/31 anonim ***** válasza:
66%

Naná, hogy tartanám! Hisz a pótszüleidnek tekinted! Ők meg a pótlányuknak! Van több kérdés?

Egybént az új macának kuss a neve, ha a nagyszülők nemcsak az unokát látják szívesen, hanem téged is, akkor velük tisztázd, hogy ez nekik kellemetlen-e, a többi nem érdekes.

Egy csomót veszíthetsz, ha hagysz a nyomásnak!

2015. jún. 25. 14:43
 10/31 anonim ***** válasza:
79%
Anyósodék felnőtt emberek, te is az vagy, innentől kezdve senkinek semmi köze ahhoz, hogy tartjátok-e a kapcsolatot vagy sem.
2015. jún. 25. 14:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!