Hogyan lehet közölni finoman a szülőkkel, hogy csúszok 1 évet az egyetemen?
1 hete közölték, hogyha csúszok, akkor nem támogatnak tovább, nem kell hazamennem többet.
Fogalmam sincs mit tegyek... Év közbeni diákmunkámból félretett pénzem nagy részét egy nyelvsulira költöttem el, a maradék kevés ahhoz, hogy hirtelen saját lábra álljak.
Hogyan mondjam el nekik úgy, hogy ne rakjanak ki itthonról?
> akkor mégis mi a fenét kell csinálnia egy nőnek szerintük, hogy valami esélye legyen napjaink munkaerőpiacán?
Ki mondta hogy egy nőnek esélye kell legyen napjaink munkaerőpiacán? Szüljön gyereket, maradjon otthon velük, várja a férjeurát meleg vacsorával. Én mondjuk ezzel baromira nem értek egyet (kövezzetek meg, de még a szüljön gyereket részével sem, van elég ember ezen a Földön, nem kell még több) de attól félek hogy van aki még így gondolkodik...
Ne mond el nekik,ha csak jövőre végeznél.
Amúgy buktál valamiből,vagy csak elfelejtetted leadni a szakdoga témalapot? Ha csak utóbbi,akkor menj be a tanulmányi osztályra,hátha menthető a dolog.
1 év csúszás tök normális
ne mondd el nekik.
Hat, ha a szuleid ezert kitesznek otthonrol, akkor sajnos nagyon korlatoltak, mar ne is haragudj. Foleg ugy, h ilyen szorgalmas vagy, h diakmunkara mesz, es a penzedet nem sok felesleges sza**ra koltod, hanem nyelvsulira.
Mellesleg en nem csak 1 evet csusztam az egyetemen, hanem tobbet. Kozben voltam kint kulfoldon is, meg dolgoztam is. Es rohadtul nem az szamit, h 5 vagy 7 ev alatt vegzi el az ember az egyetemet. jogot vegeztem, es az osszes eminator csoporttarsam, akikelvegeztek 5 ev alatt nagy tanulas kozepette az egyetemet, mind onkormanyzatnal, meg egyeb jelentektelen helyen vergodnek a jogi diplomajukkal majdnem minimalberert. Azok meg, akik kitoltak - meg azok is, akik bulizas miatt csusztak - most mind meno ugyvedi irodaknal vannak es sza*rra keresik magukat.
Ami engem illet, megtanultam 2 nyelvet, dolgoztam az egyetem alatt is. majdnem 3 evet csusztam, de most kulfoldon vagyok az egyik legnagyobb szofver cegnel es zsebbol megvehetem az osszes eminens csoporttarsamat, akik fikaztak amiatt, h csuszom, meg h nem minden vizsgam lett 5-os...
Persze, az en szuleim sem repdestek oromukben a csuszas miatt, de belattak, h ez van es ettol meg nem fut zatonyra az eletem. :)
Szoval kitartas!!!
Finoman közölni? Sehogy, ha az a hozzáállásuk, hogy egy nőnek felesleges tanulnia. Majd ha eljön a jövőre mikor végezned kellene mondhatod, hogy osztottak szoroztak a tanulmányin és hiányzik egy-két tárgyad. (van ismerősöm, aki azért csúszott félévet még a régi rendszerben - bolognai előtt de már kreditrendszeres idő-, mert hiányzott 2 kredit szabadon választhatója és ezt államvizsga előtt 3 héttel közölték vele)
Ha nem támogatnak tovább önellátónak fogsz minősülni, arra elég magas szociális támogatás jár ha tudod igazolni, hogy van fix jövedelmed (diákmunka pl), tehát a kolidíjat tudod miből fizetni. Tehát kezdj el szépen dolgozni, hogy a diákmunkások "ismerjenek" így a zsírosabb állásokat kapod majd egy idő után abból pedig már szépen lehet félretenni. Ha olyan szakon vagy akár gyakornoki állást is kereshetsz, ott már majdhogy rendes fizetést adnak, ráadásul szakmai tapasztalat is.
Én is csúsztam, elég sokat emiatt az idióta bolognai rendszer miatt. Egy tárgy elcsúszása miatt még 2. félévben a 7 féléves képzést kitoltam 10-ra, mert az elcsúszott tárgynak még volt 3 ráépülése így egy évvel később kezdtem el a folytatását és enélkül nem csinálhattam meg a szakdogámat, mert szakmai törzsanyag volt, így a kezdeti képzelt 2 helyett lett 3 félév plusz. Kicsit se voltam ideges, hogy már az első évben elhasaltam, mondjuk nem egyedül, a fél évfolyammal :) Tehát ott álltam az utolsó 3 félévben félévenként 1 tárggyal, fizethettem rá a teljes összegű költségtérítést és ehhez még jópofát is kellett vágnom, mert a költségtérítésre való átvezetésem előtt törölték el a kredit alapú költségtérítést. Tehát ugyanannyit fizettem 3 kreditre, mint más 30-ra. Az egyetem jól keresett vele. Szerencsére anyukám egész jól vette a hírt. Mert hála nem hála anno aput kirúgták az egyetemről. Orvosira járt, meghúzták anatómia vizsgán, mert az volt a vezetékneve ami, és az egyik drága rokont rühellte a vizsgáztató prof. És gondolom senkinek se kell bemutatni, hogy azt a diákot akit meg akarnak buktatni, főleg 30 éve, azt megbuktatták. Neki 1 év kihagyást jelentett, mert anno akkor nem 1 tárgyat bukott és ment tovább hanem az egész évet ismételni kellett az összes tárggyal együtt, hiába csinálta meg őket mondjuk ötösre. Végül mikor sikerült összehozni, hogy ne az adott prof vizsgáztassa lazán átment, még meg is dicsérték. Erről ennyit.
Tehát te még a jobbik helyzetben vagy ha csúszol akkor valószínűleg nem 30 kreditet kell egy félévben csinálnod. Feküdj rá a diákmunkára és spórolj. A nyelvsuli és társai most már az úri mulatságok közé tartoznak. Majd 5-10 év múlva rendes munkával belefér majd újra. Addig marad az otthoni tanulás.
Első körön próbáld meg elintézni, ha lehet, hogy mégse csússz. Én egyszer eljátszottam sikeresen - igaz, aztán csúsztam más miatt :D
Adj le egy kérvényt, hogy gyengítsék a ráépülő tárgyad előfeltételét, plusz kérd meg a tanárt, hogy indítson egy vizsgakurzust. Így még az is lehet, hogy nem is csúszol :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!