Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet közölni finoman...

Hogyan lehet közölni finoman a szülőkkel, hogy csúszok 1 évet az egyetemen?

Figyelt kérdés

1 hete közölték, hogyha csúszok, akkor nem támogatnak tovább, nem kell hazamennem többet.

Fogalmam sincs mit tegyek... Év közbeni diákmunkámból félretett pénzem nagy részét egy nyelvsulira költöttem el, a maradék kevés ahhoz, hogy hirtelen saját lábra álljak.

Hogyan mondjam el nekik úgy, hogy ne rakjanak ki itthonról?

2015. jún. 23. 22:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
74%
Ha ezt kötötték ki, akkor ne mond el nekik, ugyanis egyetemen csúszni nem egy hatalmas vétek, mert sokunkkal megesik. Szerintem elég idióta hozzáállás valszeg. egyikük sem járt egyetemre, szóval találj ki valamit pl: egy féléves gyakorlat kapcsolódik az elméleti tárgyakhoz és utána lesz csak meg a diploma, "okoskodd" ki. Nem szép dolog, de az sem amit ők tesznek.
2015. jún. 23. 22:41
 2/17 anonim ***** válasza:
88%

Anya, Apa, csúszok egy évet az egyetemmel. Mindegy hogy mondod nekik.. ha akarnak, akkor kiraknak..bár őszintén nem értem az ilyen szülőket.

Én 2 évet csúsztam, de mindig támogatnak. Persze dolgozok, és el tudom magamat tartani, de ők még mindig segítenek anyagilag, mert diák vagyok. Azt mondták, hogy örülnek, ha magam is megoldom, de ők ezt küldik attól még, tegyem félre.

2015. jún. 23. 22:42
 3/17 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem hagysz ki évet, hanem az így is felvehető tárgyakkal folytatod, akkor nem kell nagyon részletezni. Nyilván tudják, hogy valami nem sikerült, közöld, hogy majd pótolod, és dolgozgass, hogy legyen tartalékod.
2015. jún. 23. 22:43
 4/17 anonim ***** válasza:
89%

Mondjuk nem hülyeség ha nem mondod el nekik.. Mikor kéne végezned? Én a 2. félévem után intéztem el, tehát elég hamar tudtam, hogy csúszva végzek.

Ha mást nem akkor majd közlöd velük az utolsó pillanatban amikor már egyértelmű lenne, addig meg igyekezz dolgozni és félretenni, a saját lábadra állni.

2015. jún. 23. 22:44
 5/17 anonim ***** válasza:
87%
Ne mond meg. Csak csináld tovább, mint eddig. A végén meg az utolsó évre, ha tényleg nem akarnak majd támogatni, akkor veszel fel diákhitelt, addig meg diákmunkázol és teszel félre pénzt.
2015. jún. 23. 22:51
 6/17 A kérdező kommentje:

Jövőre végeznék eredetileg, most kellett volna szakdoga témát választanom...

Tényleg én vagyok az első olyan a családban, aki tovább tanult érettségi után, de nem igazán támogatnak, mert szerintük egy nőnek "felesleges", ezért is dolgozom mellette.

2015. jún. 23. 22:51
 7/17 anonim ***** válasza:
32%
Ne mondd el, vagy csináld azt, hogy elmondod, de ha azt mondják nem fognak támogatni, megmondod hogy az nagy kár, mert ha magadat kell fenntartanod abba kell hagyd az egyetemet, mellette nem tudsz elég pénzt összeszedni.. egyből át fogják gondolni
2015. jún. 23. 22:52
 8/17 anonim ***** válasza:
41%

Nem tudom, mennyire volt komoly a mondás, te ismered a szüleidet. Én is mondtam ilyeneket a fiaimnak, motiváló jelleggel, persze hogy nem raktam ki egyiket se itthonról, amikor csúsztak:-)

Az a baj, hogy a mi korosztályunk még nem ebben az idétlen bolognai rendszerben tanult. Akkor sem volt könnyebb a tananyag, viszont aki odavaló volt és tanult is, arra nem volt jellemző a csúszkálás, most meg szinte természetes, hogy fél-egy évvel nyúlik az egyetem. Lehet, hogy a szüleid nincsenek képben ezzel a rendszerrel, érdemes őket beavatni, ha így van. (Jobb lett volna előbb, mert ez már magyarázkodásnak tűnhet...)

Azzal nem értek egyet, hogy titkold előttük, pláne hazudozz nekik, legalábbis nálam ez biztosan nem lenne jó taktika.

2015. jún. 23. 22:54
 9/17 anonim ***** válasza:
37%

Valójában mindigis az volt az általános hogy +1 évet ráhúzott a többség, illetve még rosszabb, mert sokan egyszerűen vissza sem mentek.

Amúgy a dolgot nem lehet "kíméletesen" közölni, egyenesen meg kell mondani - csak az a kérdés mikor.

Választhatsz hogy vagy most, vagy ha komolynak tűnik a fenyegetés,akkor csak jövőre - már ha el akarod végezni az egyetemet.

Nem mintha elhinném a történetet a százéves "a nő maradjon otthon" felkiáltással, de ennyi.

2015. jún. 23. 23:24
 10/17 anonim ***** válasza:
82%
akkor mégis mi a fenét kell csinálnia egy nőnek szerintük, hogy valami esélye legyen napjaink munkaerőpiacán?
2015. jún. 24. 02:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!