Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nincs családipótlék, irány...

Ha nincs családipótlék, irány dolgozni?

Figyelt kérdés

Nagyon rosszul eset amit anya mondott. Vége az iskolának, és egyenlőre nem tanulok tovább, de később tervezem.

Apa azt mondta lassan kezdjek munkát keresni, mert érettségivel nem lesz könnyű és közben talán valamihez megjön a kedvem.

Anyukámnak is elmondtam, hogy nem tanulok most tovább, mert nem tudom mit szeretnék. Az ő válasza az volt, hogy nem érdekli mit csinálok, de mivel nem kapja majd a családipótlékot és apától a gyerektartást sürgősen keresek valami munkát mert nem fog eltartani.

Ez nagyon rosszul eset. Tudom, hogy dolgozni kell és hogy minden pénzbe kerül. Csak ahogy és amilyen szavakkal mondta.

Sírtam, és elmondtam apának. Akkor kiderült, hogy ő mondta anyának nyár végéig fizet még (ha nem dolgozok).

Én ugy döntöttem apához költözök, és ezt meg is mondtam

Erre az volt a reakció, hogy eddig jó volt ő is, de most hogy majd dolgozok és pénzem lesz apához akarok menni. És apa majd elszedi a pénzem.....

Sajnálom itt hagyni, de nagyon nagyon rosszul esik, hogy csak a pénz a pénz a fontos neki.

2015. jún. 23. 15:50
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
69%
Annyira irritál ez a "nem kértem, hogy szüljön meg" gondolkodás. Végtelen, határtalan önzés, és csak az ÉN ÉN ÉN megy, kötelességek, a való világ átlátása, a költségek és a nyomás, amit a mindennap jelent, az nem jut el a pinduri agyakba. Tudod mi kéne neked? Néhány hónap magány, ahol eltarthatod magad, és akkor rájönnél, hogy amit anyádtól kaptál több, mint amit valaha is meg tudsz neki köszönni. Elkényeztetett buta liba vagy, ez a valóság. Ha magadat kéne eltartanod, és rád szakadna a VALÓSÁG, beledöglenél. N31
2015. jún. 23. 20:23
 22/38 anonim ***** válasza:
63%
18 évesen miért kellene egy embernek pihenni? ilyenkor a legerősebbek, legstrapabíróbbak, a 40 feletti szülők már sokkal gyengébbek, olyankor már vannak nyavalyák, hol itt gyullad be hol ott, és igencsak bele vannak fásulva a 20 éve tartó robotba. És még most is kímélni kellene az ereje teljében levő felnőtt gyereküket, robotolni helyette a fáradt szülőknek, hogy ő tudjon pihenni? Mit is kellene neki kipihenni?!
2015. jún. 23. 20:55
 23/38 anonim ***** válasza:
68%

Szerinted mennyi a csp + gyerektartás, azaz ami a kettőtökre fordítható összegből kiesik ősztől?

Mennyi a rezsi, amit akkor is ki kell fizetni, ha egy falat ételt, egy buszjegyet és egy zoknit se vettél még?

A lakásban van gép, net, áram, hisz kiírtad a kérdést. Az mennyi havonta?

Nagyon elkeserített a kérdésedből, és néhány téged simogató válaszból sütő tudatlanság. Igen, aki felnőtt az a munkábaállást csak tanulással "kerülheti ki", amennyiben olyan szerencsés, hogy teljesen el tudják még tartani 18 fölött is a szülei. Mégis, te hogy tervezted ezt a nem tanulok évedet?

2015. jún. 23. 21:38
 24/38 anonim ***** válasza:
68%
Én megértem, hogy rosszul esett, AHOGY mondta, DE akkor is gyerekes és "zsarolós szagú" ez a "ha te így, én elköltözöm apámhoz" hozzáállás. Beszéljétek meg anyukáddal a nézeteltéréseiteket, ezért vagytok egy család. Elmenekülni a konfliktusok elől persze sokkal könnyebb, mint megoldani őket, tudom, de ha apáddal is összeveszel, akkor hova költözöl tovább???
2015. jún. 24. 00:05
 25/38 anonim ***** válasza:
17%

Anyád csak a hasznot látja benned. Most, hogy már neki is kéne tennie érted valamit, úgy látszik felőle meg is dögölhetnél. A nők sajnos ezt megtehetik, az állam nem kéri számon a gyerektartást, még akkor is jár, ha az apa nem akarta elhagyni a családot.

De itt ne várj megértő válaszokat, ide főleg már gyerekes, vagy kapcsolatban élő nők járnak, akik csak a saját bőrüket féltik. Nem volt mindig, ám úgy, hogy bemondásra lehetett gyerektartást kérni, meg elválni.

2015. jún. 24. 06:27
 26/38 anonim ***** válasza:
40%
Utolsó,te meg mi vagy? Egy otthonról kicsapott férj? És mi az hogy:"Anyád csak a hasznot látja benned. Most, hogy már neki is kéne tennie érted valamit, úgy látszik felőle meg is dögölhetnél." mi az,hogy most már??? Mert eddig ki tett kiért? Apuka aki leadta a szánalmas összegű kis gyerektartást,aztán azt csinált amit akart,élhette világát,vagy talán a kislány aki nem kérte hogy megszülessen? Mert akkor ezek szerint az anyja érezze magát megtisztelve hogy megszülhette meg felnevelhette egyedül.
2015. jún. 24. 11:56
 27/38 anonim ***** válasza:
15%

Mi az talán fáj az igazság? Miért akarja magának az a gyereket, aki a saját jövedelméből nem képes eltartani? Ki akarta egyáltalán felbontani a házasságot/családot? Bizony az esetek 80 százalékába a nő. Ne ferdítsünk, szó sincs itt arról, hogy az apa elhagyta volna a gyerekét.

Elég egyértelmű itt a helyzet, az anyuka nulla emberiességről tesz tanúbizonyságot a saját gyerekével szemben.

2015. jún. 24. 13:01
 28/38 anonim ***** válasza:
75%

Nekem nem fáj,én házasságban élek,de ettől még nem vagyok vak.

Nem az a lényeg ki bontja fel hanem az hogy miért? Lehet az esetek 80%-ban a nő,mert az esetek 80%-ban a pasi fél rekamatyol.A pasiknak tök kényelmes: meleg vacsora,tiszta gatya,tiszta ház,mellette meg csajoznak.Miért rúgnák fel a kényelmes kis életüket?Én ezt látom,tisztelet a kevés (megbecsült) kivételnek.Na az ilyet én is felbontanám.

Apuka harcba szált,perelt a gyerekért? Gondolom nem,hiszen válás után nekik már csak nyűg a gyerek,hogy lehetne mellette nőzni,haverozni meg bulizni?

Na ez,ha nem is az igazság,de a szomorú valóság az tuti.

2015. jún. 24. 13:23
 29/38 A kérdező kommentje:

A csp-ot nem tudom, hogy mennyi, a gyt. 55000ft havonta. És tudom, hogy ha nem tanulok tovább szeptembertől már apa nem fizeti.

De 60-70 ezer Ft kieset "jövedelmet" én nem tudom "pótolni".

Anya nem folyamatosan dolgozik, egyszer volt egy munkahelye ahol majdnem 2 évig volt 5-6 osztályos koromban, mert az akkori párja pizza futár volt és anya ott dolgozott a telefonos rendeléseket fogadta.

Egyre nehezebben talál munkát, most egy étterembe dolgozott pár napig de nem bírta a meleget.

2015. jún. 24. 20:08
 30/38 anonim ***** válasza:
41%

Jajj ne! Ez rosszabb, mit gondoltam. Azt hittem csak elgaloppíroztad a jövőd tervezését. Ami leírsz azt úgy hívják: "tanult tehetetlenség". Amikor egy helyzet hibás megoldása, a túlzott passzivitás, az önbizalomhiány átadódik a következő nemzedéknek. Kérlek, sürgősen keress egy jó beszélgetőtársat, akár szakembert, akivel életed sorát átrághatod. Kérlek, ne maradj így! Tervezz, keress munkát, igenis meg TUDOD csinálni!

A legjobbakat!

2015. jún. 24. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!