3gyerekem van a csaladi potlekon kivul kaphatok mas penzt? Gyesen vagyok vagy mi az a dupla csaladipotlek ?
de dolgozik ,de annak a penznek afele elmegy a szamlakraa
en is dolgoznek de nem birrok mert kicsialanyom
nem a cspbol akarjuk
persze h van bolcsi de nincs munkaa pedig beadnam.a masik 2mar ovis
Jelentős az szja kedvezmény, amit alacsony bér esetén még a lefont járulékokra is igénybe lehet venni.
Persze - szerencsére- csak dolgozó emberek tudják ezt igénybe venni, de ahogy írtad az élettársad dolgozik.
Családi adókedvezmény néven kell kérnie (ha még nem tette)- családi szinten akár havi 100 eft-tal is több maradhat a családi kasszában.
Minimálbér esetén mondjuk nem nagyon tudja a teljes összeget igénybevenni, de még így is több lenne a nettója.
Tessék utánanézni!
3 gyermekkel egy kereső mellett, tele tartozásokkal szerintem picit túlzás a legkisebb gyermek 2 éves kora után is otthon lenni.
Azt írod GYES-en vagy. Ha előtte dolgoztál, akkor gondolom a legkisebb gyermeked is elmúlt már 2 éves (hiszen előtte GYED-et, illetve a szülés után TGYÁSt kaptál remélhetőleg)- akkor azért én a helyedben bizony elgondolkodnék azon, hogy a 2 éves is már mehetne bölcsődébe.
3 gyermek esetén még az ovis/bölcsi/iskolai étkezések árából is jelentős kedvezményeket adnak az intézmények, szóval ez ne legyen akadálya annak, hogy végre dolgozz, mert minimálisat kellene az étkezésre fizetni a gyerekek után.
Vagy nálatok a munka nem opció? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!