Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nincs családipótlék, irány...

Ha nincs családipótlék, irány dolgozni?

Figyelt kérdés

Nagyon rosszul eset amit anya mondott. Vége az iskolának, és egyenlőre nem tanulok tovább, de később tervezem.

Apa azt mondta lassan kezdjek munkát keresni, mert érettségivel nem lesz könnyű és közben talán valamihez megjön a kedvem.

Anyukámnak is elmondtam, hogy nem tanulok most tovább, mert nem tudom mit szeretnék. Az ő válasza az volt, hogy nem érdekli mit csinálok, de mivel nem kapja majd a családipótlékot és apától a gyerektartást sürgősen keresek valami munkát mert nem fog eltartani.

Ez nagyon rosszul eset. Tudom, hogy dolgozni kell és hogy minden pénzbe kerül. Csak ahogy és amilyen szavakkal mondta.

Sírtam, és elmondtam apának. Akkor kiderült, hogy ő mondta anyának nyár végéig fizet még (ha nem dolgozok).

Én ugy döntöttem apához költözök, és ezt meg is mondtam

Erre az volt a reakció, hogy eddig jó volt ő is, de most hogy majd dolgozok és pénzem lesz apához akarok menni. És apa majd elszedi a pénzem.....

Sajnálom itt hagyni, de nagyon nagyon rosszul esik, hogy csak a pénz a pénz a fontos neki.

2015. jún. 23. 15:50
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
77%
Mikor apád azt mondja majd, hogy ősztől meló, akkor kihez költözöl?
2015. jún. 23. 16:18
 12/38 anonim ***** válasza:
41%
Velem is hasonló helyzet volt, csak az érettségi után elkezdtem tanulni, viszont otthagytam, mert nem volt megfelelő. Kb 9 hónapig otthon voltam és csak 7 hónap után dolgoztam, mert nyár volt és lehetőségem volt rá, de ha ilyet mondtak volna a szüleim nekem akkor egy világ omlott volna össze bennem, főleg ilyen hangsúllyal. Most egyetemen tanulok és nem sokára végzem. Szóval nem vagyok egy naplopó, bár azért év közben nem kevés pénzben voltam/vagyok a szüleimnek, mivel nem dolgoztam az egyetem mellett. :D Kérdező azért a diák munkába nem halsz bele, de ez azért durva volt, átérzem a helyzetedet. 22/f :D
2015. jún. 23. 16:22
 13/38 A kérdező kommentje:

Hát ti csak kötitek az ebet a karohoz.

Nem a munkával van bajom. Szinte még vége sem lett a sulinak ő már a pénz miatt veszekszik velem (Amit amugy kapott volna tovább apától ).

Mindig ilyen volt, és már nem is fog változni. Az ideje? Igen, azon kívül mást nem is nagyon tudott volna rám áldozni. Nem kértem, hogy szüljön meg! Ő akart gyereket, mert tudta apa nem marad vele (ezt ő is elmondta nekem és apa is) és hát élni kellett/kell valamiből

2015. jún. 23. 16:28
 14/38 anonim ***** válasza:
40%
Nagyon gyerekesen gondolkodol még kérdező...
2015. jún. 23. 16:29
 15/38 anonim ***** válasza:
43%
Anyukád csak megijedt, minden szülő retteg attól, hogy életképtelen lesz a gyereke, ezért ilyen kemény veled. De szerintem próbáld ki, költözz apukádhoz. Hátha akkor motiváltabb leszel, mert ezek szerint anyukádnál nem vagy az, és ez nem jó.
2015. jún. 23. 16:35
 16/38 anonim ***** válasza:
70%
Az én fiam a múlt héten szakvizsgázott. Eredetileg úgy gondolta, hogy a nyarat még itthon tölti, de ez nem fog menni. Az apja - egyébként kérés nélkül és korrekt módon - azt mondta ma, hogy még július-augusztusban kifizeti a gyerektartást (jelzem, nem kéne neki), ha júliusban talál a gyerek munkát, akkor augusztusban kezdhet, szeptemberben kap fizetést. Szeptembertől hajlandó havi x összeggel támogatni a fiunkat, de ennyi. Én viszont egyedül nem tudom eltartani, úgyhogy igenis el kell, hogy menjen dolgozni. Ha a szakmájában nem talál a jövő hónap végéig, akkor bármit, de melóznia kell. Itt van még az öccse, nem fogom azt mondani neki, hogy az ő gyerekkora azért lesz szűkösebb, azért nem kaphat annyit mint a bátyja, mert a bátyja nem akar dolgozni. Szóval anyádnak igaza van, kénytelen leszel munkát vállalni. A stíluson lehet vitatkozni, de elég gyerekes ez a viselkedés, hogy akkor apádhoz költözöl. Gondolod, hogy akkor más lesz? Ugyanúgy dolgoznod kell, és egy munkahelyen sem a lelki finomságok lesznek előtérben. Nem sértődhetsz meg minden sz..ron.
2015. jún. 23. 18:45
 17/38 anonim ***** válasza:
16%
Én megértelek. Gondolom kb 18-19 éves vagy ha most érettségiztél. Ennyi idősen még nem kéne dolgozni. Szomorú hogy a szüleidnek és a legtöbb válaszolónak ilyen a felfogása.
2015. jún. 23. 19:09
 18/38 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó, szerinted mit kellene csinálnia??
2015. jún. 23. 19:12
 19/38 anonim ***** válasza:
16%
Pihennie egy kicsit és eldöntenie, hogy mit szeretne tanulni. Aztán továbbtanulni.
2015. jún. 23. 19:16
 20/38 anonim ***** válasza:
60%
Felnőtt vagy. Ha nem tanulsz, dolgozz. Ha nem tetszik, költözz külön és meglátod mennyibe kerül egy felnőtt ember havonta.
2015. jún. 23. 19:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!