Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti mit tennétek ha...

Szülők, ti mit tennétek ha kiderülne, hogy a 18 éves lányotok terhes?

Figyelt kérdés

Egyedül nem tudja magukat eltartani, továbbra is otthon szeretne élni úgy, hogy ti támogatjátok.

Már elmúlt 12 hetes, nem lehet elvetetni.

Az apa ígérete szerint anyagilag támogatni fogja, de már szakítottak és a gyerekkel nem akar kapcsolatot.

2015. jún. 17. 18:34
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
59%
Segítenék, de csak akkor, ha felnő és tesz is érte. Munkát kell keresnie, akár kapkodnak utána, akár nem, és tanulnia is kell tovább. Magának kreálta a helyzetet, segítek a túlélésében, de meg nem oldom helyette a gondjait. Nehéz lesz? Az. Baromi nehéz. De nem én csináltattam fel magam, hanem ő, tehát vállalja a következményeit is. Felkel a gyerekhez éjjel, ellátja, gondozza, és megoldjuk a felügyeletét, amíg dolgozik ÉS tanul! Egy éves koráig maradhat otthon, utána jönnek a B verziók és megy és teszi a kötelezettségeit, mert abból most nem lesz hiány a következő 20 évben, az tuti. Apuka meg le van szarva, nyilvánvaló, hogy aki védekezni nem tud normálisan, az apának sem lesz normális. Örülünk, ha épp fizeti a gyerektartást, és legalább őt nem kell kerülgetni a lakásban.
2015. jún. 17. 20:46
 22/63 anonim ***** válasza:
67%

én mondjuk nem értem, hogy hogy gondoljátok... ok, hogy dolgozzon, estin tanuljon... de addig ki van a gyerekkel?? bölcsi max 4ig, és utána? hogy megy estire? plusz azt a gyereket etetni is kell, mindig azt szajkózzátok, hogy anyatejanyatej, azt hogy kapná meg?? Az lenne a jó annak a gyereknek, ha az anyja rohanna ide-oda egész nap és soha nem lenne vele?? Szerintem nem. Oké, hogy meg kell tanulnia a tettei következményét, de amit itt írtok, az kissé túlzás.

Amit én tennék:

a létszükségleti dolgokon nem kapna meg semmit, csak a minimális ruha-cipő, nyaralás nuku, barátnőzni 1 héten 1x, akkor se éjszakáig, max délután. Ha meglesz a baba ő gondozza, viszi védőnőhöz, oltásra, mos-vasal rá és magára is. A főzést megcsinálnám, mert ha főzök 3ra jut a negyediknek is, de ennyi.

2015. jún. 17. 20:53
 23/63 anonim ***** válasza:
66%
Ha aközött kell választani, hogy anyatejes -e egy egy éves gyerek, vagy aközött, hogy az anyja egyedül életképtelen, mert semmi végzettsége, akkor győzött a suli, nem gondolod? Egy évig otthon lehetne vele, utána pedig megy szépen a dolgára, ahogy minden semmire szült anya, mert NINCS MÁS VÁLASZTÁSA. Bölcsi, utána meg a nagyi vigyáz rá, mire hazaér. Mert ilyen az élet akkor, amikor valakinek semmije nincs.
2015. jún. 17. 20:55
 24/63 anonim ***** válasza:
49%
18 alatt vagy felett van?alatta akkor mehetne abortuszra.de ezt nektek kell meg beszelni.
2015. jún. 17. 20:59
 25/63 anonim ***** válasza:
40%
azt, hogy "1 évig otthon lehetne vele", azt sehol se olvastam, bocsi, lehet az én szememet kerülte el, de itt úgy nyilatkoztak egyesek, hogy az jött le, kb a szülőágyról menjen dolgozni meg suliba...
2015. jún. 17. 21:23
 26/63 anonim ***** válasza:
55%

a másik, hogy a nagyszülő vigyáz rá...

az is sok válaszban szerepel (főként azokban, akik dolgozni és suliba is küldenék egyszerre), hogy ők aztán semmit se segítenének... ezért írtam, amit írtam, mert ez segítség nélkül kivitelezhetetlen

2015. jún. 17. 21:25
 27/63 anonim ***** válasza:
60%
Próbálnám észérvekkel meggyőzni a fennmaradó hónapokban, hogy adja örökbe, ha már az abortuszhoz késő. Ha nem sikerül, persze nem tenném ki az utcára, és tényleg csak a legminimálisabb segítséget kapná, mivel valószínűleg még én is dolgoznék, ezért nem tudnék beállni bébiszitternek. Első évben csak tanulást szorgalmaznám, érettségi mellett nyelvvizsga ha még nincs, vagy új idegen nyelv tanulása, vagy ha lenne rá lehetőség valamilyen szakmát szerezzen, pl. néhány hónapos okj-s tanfolyamon.
2015. jún. 17. 21:25
 28/63 anonim ***** válasza:
12%
ja és a nagyszülő mondjon fel a munkahelyén, hogy vigyázhasson a felelőtlen lánya gyerekére? és akkor mégis miből tartanék el a kisasszonyt?amit ő elvár?
2015. jún. 17. 21:31
 29/63 anonim ***** válasza:
35%

nem ezt mondtam. nem kell a nagyszülőnek semmit se elvárni. de ha nem segít (délután-este, míg suliba van), akkor ennyi mindent ne várjon már el.

Amúgy megnézném az itt vagdalkozókat, hogy valóban ezt tennék-e.

2015. jún. 17. 21:38
 30/63 anonim ***** válasza:
70%
esti iskola nincs minden nap. és nem minden nagyszülő dolgozik nyolctól négyig. az már a kislány dolga hogy oldja ezt meg. mindenesetre a szülei pénzére ne apelláljon.
2015. jún. 17. 21:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!