Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti szeretnétek a...

Szülők! Ti szeretnétek a gyereketeket akkor is, ha elképzelhetetlenül ronda lenne? De tényleg valami hihetetlenül csúnya. Nagyon szégyellnétek az ismerőseitek előtt?

Figyelt kérdés

2015. jún. 7. 19:47
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
utolsó, szerintem az a válasz nem neked hanem a kérdésnek szólt. hogy ő nem tudná szégyellni.
2015. jún. 7. 20:14
 12/32 anonim ***** válasza:
91%

3-as gondolkodik normálisan! A gyerekem az a gyerekem és imádom, támogatom tűzön vízen keresztül. Nem szégyellném! Ha enyhe kis hibáról van szó isten ments a műtét. A műtétnek kockázata van! Megéri? Haltak már meg zsírleszívásban is és mellplasztikában is. Valahogy nem tudom sajnálni őket.

Egyedül akkor támogatnám a műtétet, ha nagyobb probléma álla háttérben, de azt is csak akkor, ha Ő nem tudna vele megbékélni és ez az élere is kihat.

2015. jún. 7. 20:16
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Úgy érzed, hogy a szüleid szégyellnek?

Vagy "csak" simán csúnyának érzed magad?

Beszéltél erről a szüleiddel?

Hány éves vagy?

Olyan rossz ilyet olvasni...

2015. jún. 7. 20:17
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Csak hiszed! Ha tudnad, hanyszor megkaptuk, hogy ne vigyuk emberek koze mert nem szep latvany es tobbeket zavar, hogy megjelenuk vele.

Anno, meg az apai nagyanyam meg el is titkolta, mert nem akart a rokonsag elott szegyenkezni, hogy "o ilyen".

Itt a kulonbseg csak az, hogy o nem fogja fel, mig egy egeszseges igen.

2015. jún. 7. 20:19
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem vagyok szülő, de tudom, hogy a szüleim, ha nem is szégyenlik, de mondták azért, mikor tini koromba hülyén öltöztem, hogy vegyek fel más dolgokat, csináljak valamit a hajammal, fogjyak le stb.

Szóval szerintem szeretik meg minden, de azért mindenkinek van valamilyen esztétikai érzéke, s ha akarja ha nem látja, ha nem valami szép a gyerek.

2015. jún. 7. 20:22
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

6: A kommentet nem neked írtam, hanem a kérdésre vonatkozóan, általánosságban. Hogy magadra vetted, arról nem tehetek.

Engem is szégyellt néha anyám, nem a külsőm, hanem más miatt (amiről szintén nem tehettem). És igen, rohadtul megalázó volt. Ismerőseim is számoltak be hasonló élményekről és érzésekről.

Az utolsó mondatodat meg nem is tudom értelmezni, legalábbis rám vonatkozóan nem. Inkább rólad szól.

17/32 anonim ***** válasza:
100%
Az az igazsgág, hogy a külső megszokható. Ezért általában a szülőnek fel sem tűnik hogy ronda a gyereke. Ezért van az, hogy a szülő a gyerekét mindig szépnek találja, akármilyen is az. A szeretet pedig főleg nem függ össze a külsővel, én voltam már szerelmes olyan ronda pasiba, hogy először majdnem elfutottam.
 18/32 A kérdező kommentje:

A szüleim azt mondják, hogy ők szeretnek, mindegy, hogy mit csinálok és milyen vagyok, ők elég elfogultak velem kapcsolatban. De én nagyon ocsmánynak érzem magam, bár lehet, hogy csak túlreagálom. Ha a szüleim az ismerőseiknek mutatnak rólam egy képet, vagy találkozok velük, mindig az jut eszembe, hogy az ismerősök biztos azt gondolják, milyen ronda vagyok...ezért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés, hogy vajon más szülő szégyellné-e a csúnya gyerekét.

2015. jún. 7. 20:28
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Ja és 6: azt egyébként pont hogy értékelem, hogy bevallod, hogy szégyellnéd a gyerekedet, ha nem lenne szép. Mindenképpen jobb, mintha képmutató lennél, előbb-utóbb úgyis átlátnának rajtad mások, a gyereked pláne észrevenné. De ha felvállalod a véleményedet, akkor ne ugorj neki azoknak, akik másképp gondolkodnak, esetleg ki is mondják a véleményüket.
2015. jún. 7. 20:30
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hiszem, hogy azt gondolnám a gyerekemről, hogy ronda. Legfeljebb azt pl., hogy de cuki a görbe lábával vagy a szétálló fogával, vagy hogy olyan a füle mint az apjának. Ezért fel se merülne, hogy szégyellném vagy nem szeretném.
2015. jún. 7. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!