Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos a szüleim elégedetlensége?

Jogos a szüleim elégedetlensége?

Figyelt kérdés
Ebben a tanévben kezdtem el a hatosztályos gimnáziumot. Mindenből le zártak minket. Félévkor 4, 8 -as átlagot produkáltam. Most év végén 4, 67 lettem. A szüleim erre azt mondták, hogy azért van, mert figyelmetlen és szeleburdi vagyok, túlságosan mással törődök és ha így haladok, akkor az érettségim se lesz meg.

2015. jún. 6. 16:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a szüleid túl szigorúak. Ez nagyon jó átlag. Szerintem túlzás, ha egy szülő azt várja el, hogy a gyereke mindenből 5-ös legyen és mindenben tökéletes legyen.
2015. jún. 6. 16:52
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha ezt az átlagot sikerül megtartani az érettségiig, akkor nem lehet egy szavuk sem :) Ha így tanulsz, ilyen jók az eredményeid az érettségi vizsgáid is jól fognak sikerülni
2015. jún. 6. 16:57
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Szüleid túloznak, de azért arra ügyelj, hogy ne rontsál félévente!
2015. jún. 6. 16:57
 4/19 A kérdező kommentje:
Volt egypár nehezebb anyag, (főleg németből) amit nem úgy tudtam megtanulni és nem kaptam rájuk jó jegyet, így év végén sajnos rosszabb lett az átlagom.
2015. jún. 6. 16:59
 5/19 anonim ***** válasza:
92%
Egy hatosztályos gimiben ez egy teljesen jó átlag,szóval nem jogos.
2015. jún. 6. 17:06
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk akinek 3-as átlaga volt, sőt, aki egy-két tárgyból bukásra állt évről-évre, az is simán leérettségizett. Szóval az érettségitől nem kell félni. Féltenek, mert romlást látnak az átlagodban, ez természetes, de te csak tanulj, ahogy tőled telik, ne parázz rá. Talán jobb ha nem dicsérnek túl, hiszen tényleg rontottál, így talán lesz egy kis motivációd, hogy jobban megnyomd a következő évet. Gondolom nem úgy beszéltek veled, mintha világvége lenne, csak aggodalmukat fejezték ki. Ez normális. Neked meg jó szünetet, utána sok sikert a gimis éveidhez! :)
2015. jún. 6. 17:29
 7/19 anonim válasza:
100%
Szerintem tul komolyan veszed, az en szuleim is szoktak ezt mondogatni, sot az egesz csaladom, de figyelmen kivul hagyom oket, mert tudom, hogy csak azt akarjak, hogy tanuljak.
2015. jún. 6. 17:38
 8/19 A kérdező kommentje:
De engem a szüleim nagyon szigorúan fognak, egyik testvérem se volt valami jó tanuló (a nővérem be se fejezte a középiskolát) lehet hogy ezért is bánnak velem ilyen szigorúan?
2015. jún. 6. 17:41
 9/19 anonim ***** válasza:
84%
Ne foglalkozz velük, te tanulj a legjobb tudásod szerint, és akkor nem lesz baj az érettségin. Engem is szigorúan fogtak, nehéz is volt levetkőzni a teljesítménykényszert később. Nekem gyengébb átlagom volt középiskolában, de kitűnőre érettségiztem végül.
2015. jún. 6. 17:50
 10/19 anonim válasza:
84%
Legy magadra buszke. Ez egy nagyon jo atlag. Esetleg leulhetsz veluk megbeszelni a dolgokat, es elmondani, hogy neked nem esik jol, hogy ennyire szigoruan fognak, megbeszelni veluk, hogy ez neked nem esik tul jol stb. Biztos megertik. :)
2015. jún. 6. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!