Találtam egy VIZIPIPÁT, a fiam szobájában, az ágya alatt. Ez mire jó? Aggódom.
A vízipipa közösségi eszköz. Mint ahogy többen is írták , buliban pipáznak. Amúgy legális eszköz és annak ellenére, hogy füvezésre is használható, nem az a jellemző használata hanem az ízesített dohányzás.
Már csak azért se nem magányos használatra való mert a meggyújtása is körülményes.
Való igaz, hogy a szülők ezt üldözik azért lett most a fiad menő a haverok körében mert meg tudja őrizni. Ha most kidobatod vele akkor majd másik haverhoz kerül.
Hogy én is bedobjam a közösbe: Amíg köhög, addig ne pipázzon, én elég régóta tolom, és betegen, félig asztmásan NEM szoktuk szívni, mert lehet, hogy nem attól köhög, de nem is segít rajta, főleg ha rosszul tömik, és több szén jön, mint dohány.
Más: Nagyjából 2-3 éve pipázom heti 2-3 tömést (kb. ugyanennyi óra) és a következőket tapasztaltam, amik nem teljesen csengenek egybe az itt elhangzottakkal:
Tömés ideje - fél órát írtak, ez méretfüggő,de általában egy pipa legalább 3/4 órát bír, de a jellemző az 1 órás időtartam. Megtömni szintén nem fél óra, öngyulladós (gyufával meggyújtható, foszforral van bevonva, amíg az nem ég le, rá sem szoktuk rakni) szénnel nagyjából 5-10 perc, ha mindent egyedül csinálok, hagyományos (kókusz, bambusz, etc.) kockaszénnél a begyújtás 20-30 perc, a tömés, összerakás továbbra is 5-6 perc.
Füst: Valaki írta, hogy nem szokták letüdőzni - DE, le szoktuk, nem nagyon találkoztam olyannal, aki huzamosabb ideje szívja, és nem tüdőzi le. Viszont: A dohányosokkal nagyon fura a kapcsolat, én továbbra sem tudok letüdőzni SEMMILYEN cigarettát, míg kemény dohányosok pedig majd megfulladnak az első szippantástól a vízipipából. Ez nem tudom miért van, lényeg, hogy attól, hogy valaki az egyiket tüdőre szívja, egyáltalán nem biztos, hogy bírni fogja a másikat is.
Függőség: Nagyjából 1 hete nem szívtam, és a legnagyobb problémám, hogy tanulnom kell a vizsgáimra. Fizikai tünetem azért, mert nem vízipipáztam SOHA nem volt, és nem is tudok ilyenről. Enyhe pszichikai függőséget lehet, hogy okoz, de erre a fiadnál nem nagyon látok esélyt, mert szerintem sem szívnak olyan gyakran (vízipipát).
Fű: Alapvetően a bong van rá kitalálva (ld. fentebb), de lehet pipából is, ugyanakkor aki tényleg komolyabban tép, az nem igazán szokta ajánlani, mert elvileg "pazarol", nem üt be annyira. Használtam már a sajátomat is ilyen célra, nekem, jobb mint a joint (ld. letüdőzés kérdése, fentebb), de 3 alkalom volt, be is ütött, de ettől függetlenül a közhiedelemmel ellentétben az emberek 99,999%-a tényleg vízipipadohányt szív, amit pontosan ugyanolyan nehéz beszerezni, mint egy doboz cigit. (Feketén könnyebb is, azzal a különbséggel, hogy a feketén behozott vízipipadohány biztos, hogy ugyanolyan jó, mint a sima, csak olcsóbb.)
Káros hatások: A cigaretta vs. vízipipa meccset eldönteni én sem tudom, szerintem attól függ, hogy mennyit szív az ember. Pl. napi 2 vízipipa már nem biztos, hogy egészségesebb, mint mondjuk 2 hetente egy doboz cigi. Viszont szerintem amíg valaki naponta elszív több szál cigarettát, addig nem kéne azokat ekézni, akik hetente elpöffentenek mondjuk 2-4 tömést.
Amit még szerintem érdemes, hogy egyszer nézd meg, próbáld ki, hogy ez hogyan is működik (ha elvből nem dohányzol, akkor természetesen tárgytalan), de mindenképpen ismerkedj meg vele, hogyan is működik a vízipipa. Illetve azért is lenne ez jó, mert ha állandóan szenesen szívják (érezhetően szenes íze van a füstnek) az biztos, hogy nem jó, annál lehet a cigi is jobb.
Üdv,
Egy hobbinál-kicsit-komolyabb-pipás
Semmi gond a vizipipával. Nekünk is van kettő. Nem dohányzom, de ebből elmegy havi 1-2 alkalom. Ízesített dohányt szívunk belőle nem drogot. A sok korlátolt, aki meg nem tudja mire való az ne írjon.
26L
Szoktam vízipipázni haverjaimmal, sose szívtam még belőle drogot. Tágabb ismerősi körben van aki füvezik, meg van is vízipipája otthon, de füvet csak cigiként szív, pipából nem.
Mondjuk egy 12 éves gyereknél én se örülnék a dolognak, szóval leírhatnád mennyi idős a gyerek. Amúgy az én szobámban is volt már a barátom pipája, mikor úgy volt egyszerűbb hazavinnie hogy nálunk volt 1-2 napot. Meg van egy sajátom is másfél éve, amit sose használtam még, és nem is fogok, egyedül itthon nincs értelme, az közösségi dolog.
Hány éves a fiad?
mi regen hasznaltunk anyajekkal de szerintem ha nem mimden nap ezt hasznalja minden oraban akk tuti nincs baj de beszeljetek meg szerintem ..fontosnak tartom mert ki tudja mi lesz ebbol
14/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!