Találtam egy VIZIPIPÁT, a fiam szobájában, az ágya alatt. Ez mire jó? Aggódom.
Te nem a partidrogos kérdező vagy?
Egyébként elég naiv vagy, ha beveszed, hogy a barátjáé.
Jaaaj na, ennyire tényleg??
Nekem édesapám hozta a vizipipát Jeruzsálemből..mert ezt kértem, oké, hogy nem egézséges, de ha néha kis gyümöölcsöst elszívnak semmi probléma nnincsen.
Sok sok szórakozohelyen lehet vizipipázni, drogozni nem ilyenekből szoktak, semmi köze.
És a vízgőz nem addiktív.
Istenem....
Nos ha nem tudod mire jó a vizipipa, akkor lehet fel sem ismered. Az első válaszoló által linkelt képeket nézd meg, és írd le, hogy melyikre hasonlít.
Ez a vízipipa, a másik meg drog fogyasztására használt eszköz.
Na elmondom, hogy a vízipipa miért nem akkora tragédia.
Mint ahogy írták, rohadt sokáig tart előkészíteni és meggyújtani. Nem úgy megy, hogy akkor eldöntöm, hogy vízipipázok és akkor hajrá. Kell ennek fél óra mindennel együtt. Ráadásul ez jellegéből adódóan társas "foglalkozás", ha 2-5 ember szívja a vízipipát, akkor hiába tart fél óráig a füstje, nem fogja senki sem addig szívni. Ráadásul a vízipipa füstjét nem szokás letüdőzni, még a veterán láncdohányosok sem szokták. Rengeteg dohányos ha nekiáll pipázni, akkor rágyújt mellette egy cigire is, pont emiatt. A benne lévő nikotin hatása a fentebb leírt 3 dolog miatt (sok idő megcsinálni, sokan szívják, nem tüdőzik le) nem érvényesül és a rászokás esélye nulla. Az egész vízipipa dologban az a jó, hogy finom az íze és látványos a füstje, mert fehér és tele van gőzzel. Ennyi. Nem a nikotinért szívják.
Ráadásul mivel nem tüdőzik le (meg is fulladnának) nem érvényesülnek többségében azok a negatív hatások amit írtak. Persze szájrákot ettől is biztosan lehet kapni, ha az ember egész nap ezen csüng, de attól, hogy kéthetente beleszív 10-et, nem lesz semmi baja.
Nem akarom feltétlenül védeni a dolgot, de ha elmúlt mondjuk 16-7 éves, akkor nem kell nagy dolgot csinálni belőle. Örülj neki, hogy nem cigizik, az ezerszer rosszabb.
#7-es hülyeséget írtál, nézd meg az orvosi tájékoztatót, csak tudom mit láttam.
Annak jobban hiszek, mint holmi netes jöttmenteknek.
#7-eske, alá is támasztom érvelésemet:
Idézem is:
"A vízipipázás során jelentősen nagyobb mennyiségű szén-monoxid kerül a tüdőbe, mint cigarettázás közben. A mérgező gáz a vér oxigénszállításáért felelős, vörösvértestekhez kapcsolódó vérfestékhez, a hemoglobinhoz kötődik, kiszorítva onnan az oxigént. Terhes nőknek, valamint szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek szigorúan tilos vízipipázni!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!