Ti megengednétek a 18 éves lányotoknak, hogy összeköltözzön a 23 éves barátjával?
#179, tudod mi az ennél még érdekesebb? Hogy praktice ugyanez (vagy egy nagyon hasonló) kérdés, ugyanebben a kategóriában itt teljesen fordított eredményt adott: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
Tehát a "családi kapcsolatok"-ban a kérdésedre adott válaszok megoszlása leginkább attól függ, hogy melyik napszakban írod ki, éppen melyik réteg lebzsel itt...
Én megengedtem az enyémnek, habár ezt nem is lehet engedélynek nevezni.
Nem 18 volt, hanem 19, amikor elment egyetemre, elég messzire. Mi támogattuk őt egy fix összeggel havonta, ameddig tanult. Nem volt sok, de takarékosan meg lehetett élni belőle, néha még hozzátett egy keveset diákmunkával.
Az albérlet, ami kijött a pénzből, néhány hét után objektív okokból megszűnt.... újat kellett találni, de ennyi pénzből nem lehetett... Na akkor határozták el a barátjával, hogy közösen vesznek ki egyet, kimondottan gyakorlati okokból. Alig 2 hónapos volt a kapcsolat. Ha működik, működik, ha nem, majd újragondolják, és keresnek más megoldást. Nem tapsoltam neki, de én sem tudtam jobbat.
3 évig működött...akkor elváltak az útjaik, de én még ma is sajnálom. Viszont jóbarátok maradtak.
És nem, nem a barátja tartotta el, mi tartottuk el a gyerekünket, ameddig tanult. Valahogy nálunk ez természetes volt. Nem azt mondom, hogy könnyű volt...de valahogy megoldottuk... Ők csak összeadták, amilyük volt, és gazdálkodtak belőle...nem is rosszul...
Kérdező (#183) én a helyedben biztos nem engednék egy ilyen zsarolásnak... ahogy nem is tettem soha. Ha a barátoddal megbeszéltétek, és nektek ez mindkettőtöknek megfelel, akkor menj... ez ennyi.
(és tartom még mindig, hogy szerintem ha működik a dolog, a szüleid is valszeg magukba szállnak, és revidiálják az álláspontjukat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!