Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell erre gondolni...

Miért kell erre gondolni azért, mert a lakótársam fiú lesz? Hogy nyithatnám fel a szemét?

Figyelt kérdés

Szeptemberben egyetemre megyek, tőlünk 260 km-re.

Van egy fiú barátom, aki már 1 éve abban a városban tanul, ahová én is megyek és Ő ott kapott egy lakást, ami szinte tökéletes számomra. És felajánlotta, hogy költözzek hozzá, mert üres szobák vannak, nagy a hely, nem zavarnék. Örültem, mert ez tényleg jó megoldás.

De anya nem így gondolja... Sőt, most azzal állt elő, hogyha kell, inkább béreljek külön lakást, mert hogy én azzal a fiúval biztos nem fogok egy fedél alatt lakni, ha kell, akkor el sem enged és majd tanulok itt, a helyi főiskolán.

Kérdeztem, hogy amúgy mi a baja ezzel a helyzettel, mert az nem indok, hogy "annak a fiúnak a szeme se áll jól" és a pletykákra sem kell alapozni. Erre kiderült, hogy az zavarja, hogy mégis mit gondolnak majd mások, azt fogják hinni, hogy én szexért cserébe lakhatok ott (a srác eléggé vonzza a nőket), meg hogy majd biztos én is a hatása alá kerülök...

Több, mint 10 éve jóban vagyunk, ismerem már.

A lakás nagyon jó környéken van, közel az egyetemhez, mindenhez. Ráadásul nem is lennék egyedül és ez nekem számít.

2015. máj. 24. 22:19
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
69%
10-es: A srácnak ott van egy lakása. Tehát lakbért nem kell fizetni, a rezsibe meg beszállna a kérdező. Nem értem ebben mi a gond.
2015. máj. 24. 22:52
 12/30 anonim ***** válasza:
21%

Én azért a helyedben valami csöndes sarokban mélyen magamba néznék, hogy miért is akarok a sráccal összeköltözni. Mert ha te akarsz tőle valamit, ő pedig csak tényleg haver, akkor lehet, hogy végignézed majd a lányok hosszú sorát akik távoznak reggelente....tehát a te indokaidon is gondolkodj el.

Ha tényleg csak haveri alap, akkor mindent bele, de fizesd a rezsi és a vbérleti díj felét.

2015. máj. 24. 22:53
 13/30 anonim ***** válasza:
33%
Ha saját lakás, akkor pláne nem érezném biztonságban magam, ha csak úgy ingyen ott lakhatnék és csak a rezsibe szállnék be.
2015. máj. 24. 22:56
 14/30 anonim ***** válasza:
60%

Ha a sráccal tényleg ennyire jóban vagytok (teszem fel gyerekkori kebelbarátok) és neki ez saját lakás, tehát nem fizet rezsit, akkor megértem, hogy a barátságotokra alapozva nem kér lakbért. De hogy még a rezsibe se pótolj... barátság ide barátság oda nagyon fura...

Ha oda költözöl ragaszkodj, ahhoz hogy a rezsi felét beadod a közösbe.

Ellenben ha a srác is lakást bérel ott, tehát nem a sajátja akkor igenis anyukádnak van igaza. SENKI nem fog ingyen eltartani egy lányt, barátság ide barátság oda... Én a legjobb barátnőmnek nem ajánlanám fel, hogy évekig éljen az én albérletembe majd én meg fizetek mindent mint egy marha. Kivéve ha valami extrém bajban van, természetesen az más helyzet ideiglenesen.

Járj után a dolgoknak, gondolkozz kicsit és KÖNYÖRGÖM ne legyél ilyen naiv.

2015. máj. 24. 23:11
 15/30 anonim ***** válasza:
55%

"nem fizet rezsit" = nem fizet lakbért

Bocsi elírtam. De érted. :)

2015. máj. 24. 23:12
 16/30 anonim ***** válasza:
86%

Én mindenképpen fizetném a fél rezsit. Így járt unokatesóm, hogy 1 srác haverja rábeszélte, hogy költözzön oda hozzá, ingyen, bérmentve. Aztán 1-2 hónap alatt kirajzolódott a szándéka a fiúnak, arra gondolt, így majd meghódítja az unokatesómat aki pénz helyett más ellenszolgáltatásokat fog nyújtani. Akkor jött a nagy pofáraesés, hogy nem is haver a haver, hanem szexet/járást akar, mint a fiúk 99%-a (ki az a fiú a mai világban, aki csak az intellektuális éjszakába nyúló viták miatt "haverkodik" egy nővel? Ne legyünk naivak...).

Én belemennék, ha fizethetném a fele lakbért, mert így nem alakul ki az a helyzet, hogy egyszer csak azt mondja a srác... na eddig tartottalak, de akkor itt a számla, vagy pénzben, vagy természetben... ne tartozz neki semmilyen módon, akkor sem, ha teljesen meg vagy győződve róla, hogy "csak barát" !

2015. máj. 24. 23:20
 17/30 anonim ***** válasza:
67%
A lepontozás helyett inkább elgondolkodhatna a kérdező a neki nem tetsző válaszokon is.
2015. máj. 24. 23:23
 18/30 anonim ***** válasza:
82%

Felnőtt vagy. Nincs olyan, hogy el sem enged. Nem kell az engedélye.

Az már más dolog, hogy gyanús ha nem akar pénzt érni azért hogy ott lakj.

2015. máj. 24. 23:33
 19/30 anonim ***** válasza:
40%
azért nem kell mindjárt rosszra gondolni, nekem is volt olyan tankörtársam -nagyon aranyos fiú - aki mindíg lányokkal bérelt lakást, mert ajogy mondta, akkor mindíg ki van takarítva, sokszor van vacsi, és a lányokhoz jönnek a barátnők, van "felhozatal". De soha nem kezdett olyannal akivel együtt lakott
2015. máj. 24. 23:38
 20/30 anonim ***** válasza:
79%

19-es, azért ez sem túl pozitív. Azért lakni lányokkal, mert akkor majd ők takarítanak, főznek, elvégre ez főként az ő dolguk, neki pedig könnyebb lesz, dejó. Sőt, még a barátnőket is lehet sasolni.

Lehet lepontozni, de ilyen fiúval sem laknék együtt.

2015. máj. 24. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!