Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most ezért tényleg én vagyok...

Most ezért tényleg én vagyok a szemét?

Figyelt kérdés
Soha nem éltünk a szüleimmel jó módban, mindig egyik hitelből a másikba szaladtak, soha nem fordítottak pénzt a ház karbantartására. Én már középiskola mellett is részmunkaidőben dolgoztam, fizetésem kilencven százalékát anyáméknak adtam, de látszata nem volt, mert így sem tudtak bánni a pénzzel. Férjemmel éve óta bérlakásban élünk, nem akarunk saját házat venni, a szüleim mindig azt hangoztatták, hogy majd a miénk lesz az ő házuk. Most már rettenetes állapotban van, és szüleim folyamatosan nálunk sírnak, hogy már nem kapnak hitelt, ezért a mi ( a gyerekeinknek spórolt pénzt) amit éveken keresztül nehezen rakosgattunk össze, adjuk nekik, hogy felújíthassák a házat. Én erre nem vagyok hajlandó! A gyerekeimtől képtelen vagyok pénzt elvenni, ráadásul az évek folyamán, már több százezer forintot kértek különböző dolgokra, ami sosem valósult meg. Mikor ezt megmondtam nekik, akkor azt mondták vegyek fel nekik hitelt (több millióról van szó) Mondtam, hogy erre sem vagyok hajlandó. Azóta én vagyok a hálátlan dög, a szemét nő aki nem akar szegény szüleinek segíteni! Most tényleg emiatt én vagyok a szemét, mert nem akarom a családomat hitelbe verni?
2015. febr. 22. 10:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudnak bánni a pénzzel, ezt te is jól látod. Ne engedj az érzelmi zsarolásnak, mert kiforgatnak mindenedből. Inkább legyél hálátlan dög mint más miatt eladósodott.
2015. febr. 22. 10:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem veled van a baj. Normális szülő mindent a gyerekeinek ad, nem pedig elvesui az övékét. Ha nem tudnak bánni a pénzzel, ő bajuk. Alapszükségletek gondolom megvannak, a hazfe

házfelújítás meg nem létszükséglet. Hitelbe meg semmiképp ne menj bele, mert óriási tartozásokba verhetnek ezzel. Jól tetted, állj ki magad mellett.

2015. febr. 22. 10:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Képesek lennének a saját unokájukkal kitolni? Mert ha ti hitelt vennétek fel , a gyerekeitek látnák kárát.

A szüleidnek nem szabad pénzt adni a kezébe. Ha kérnek is valamire a jövőben, inkább a valamit kell megvenni nekik minthogy az árát odaadd.

Felelős szülőként gondolkoztál hogy nem engedted tönkretenni a családodat.

2015. febr. 22. 11:11
 4/5 anonim ***** válasza:
66%

Sajnos ezek a legrosszabb szülők.

Normális szülő azt nézi hogy adjon többet, és hogy támogassa a gyerekét, unokáit. Meg ez a veszélyes az elszállt, fizethetetlen hitelekben, hogy sokan képesek vele a következő 1-2 generáció életét is elb..szni mert nekik kell törleszteni a felmenőik adósságát.

2015. febr. 22. 12:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem kell törleszteni senkinek a felmenői adósságát! Ha a szülő meghal, a hagyatéki tárgyaláson a gyerek vagy elfogadja az örökséget vagy nem. Az örökség áll adósságból és vagyonból (nyilván). Ha több az adósság mint a vagyon, akkor egyszerűen nem kell elfogadni az örökséget. Ilyenkor a kárt az állam benyeli.

Az persze más, amikor a gyerekkel vetetnek fel a szülők hitelt, mert akkor az a gyerek nevén van.

Amúgy én se adnék nekik pénzt és pláne nem vennék fel a kedvükért hitelt. Az első válaszolónak meg igaza van: inkább legyél szemét dög mint földönfutó, nincstelen, eladósodott ember.

2015. febr. 22. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!