Most ezért tényleg én vagyok a szemét?
Nem veled van a baj. Normális szülő mindent a gyerekeinek ad, nem pedig elvesui az övékét. Ha nem tudnak bánni a pénzzel, ő bajuk. Alapszükségletek gondolom megvannak, a hazfe
házfelújítás meg nem létszükséglet. Hitelbe meg semmiképp ne menj bele, mert óriási tartozásokba verhetnek ezzel. Jól tetted, állj ki magad mellett.
Képesek lennének a saját unokájukkal kitolni? Mert ha ti hitelt vennétek fel , a gyerekeitek látnák kárát.
A szüleidnek nem szabad pénzt adni a kezébe. Ha kérnek is valamire a jövőben, inkább a valamit kell megvenni nekik minthogy az árát odaadd.
Felelős szülőként gondolkoztál hogy nem engedted tönkretenni a családodat.
Sajnos ezek a legrosszabb szülők.
Normális szülő azt nézi hogy adjon többet, és hogy támogassa a gyerekét, unokáit. Meg ez a veszélyes az elszállt, fizethetetlen hitelekben, hogy sokan képesek vele a következő 1-2 generáció életét is elb..szni mert nekik kell törleszteni a felmenőik adósságát.
Nem kell törleszteni senkinek a felmenői adósságát! Ha a szülő meghal, a hagyatéki tárgyaláson a gyerek vagy elfogadja az örökséget vagy nem. Az örökség áll adósságból és vagyonból (nyilván). Ha több az adósság mint a vagyon, akkor egyszerűen nem kell elfogadni az örökséget. Ilyenkor a kárt az állam benyeli.
Az persze más, amikor a gyerekkel vetetnek fel a szülők hitelt, mert akkor az a gyerek nevén van.
Amúgy én se adnék nekik pénzt és pláne nem vennék fel a kedvükért hitelt. Az első válaszolónak meg igaza van: inkább legyél szemét dög mint földönfutó, nincstelen, eladósodott ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!