Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért engem vádol a húgom...

Miért engem vádol a húgom miatt? Hogy nyissam fel a szemét?

Figyelt kérdés

Én 17 éves vagyok, a húgom 15, most kezdte a gimit.

Anya sokat van távol (van, hogy 1 hétig végig egyedül vagyunk), szinte alig találkozunk.

Annyi pénzt kapunk, amennyit szeretnénk, meg a ház körüli dolgokat (takarítás, fűnyírás, kocsimosás, stb) elvégzni mást, a kaját is megvesszük mi, ott eszünk, ahol kedvünk van. Szóval ez a része nem gond.

Viszont az annál inkább, hogy a húgom ezt nagyon kihasználja és Anya nem is figyel rám, amikor beszélni szeretnék vele erről.

Pl. most balhé van, mert a tesóm pár barátjával elment a Balatonhoz az egyikőjük nyaralójába még pénteken és vasárnap este sem jött haza. Felhívtam Anyát és én voltam a hibás.

De ha a húgom menni akar, nem tudom megakadályozni...

Ugyanez van a bulizásokkal, hiányzásokkal, lógásokkal. Nagyon lázad, nem állhatok mindig mellette. Reggel elviszem én a suliba autóval, bejön velem, de utána van, hogy estig nem is találkozunk.

Anya meg úgy tesz, mintha az én feladatom lenne nevelni.

15 éves, nem 3.

Meg elmondom Anyának, hogy mi van vele, miket művel. Akkor megígéri, hogy beszél vele, szabályokat szab, de a húgom úgy manipulálja, ahogy akarja és semmi nem lesz az egészből.

2014. okt. 7. 18:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Tökéletesen megértem a helyzeted, kb ugyan így voltam.

Mindig mondtam anyának, hogy "bajleszbajleszbajlesz", de meg se hallotta. Hiszen a ő olyan kicsi és fiatal és ártatlan és sose tenne ilyet, meg biztos csak kitalálom... Meguntam, nem foglalkoztam vele, gondoltam előbb-utóbb majd borul a bili. Borult is rendesen, mikor szilveszterkor, hajnali háromkor hívták anyát, hogy a 14 éves húgom bent fekszik a detoxban...

Te se tudsz mást tenni, mint nem foglalkozni vele. Anyud egyszerűen nem akarja elfogadni, hogy a kicsi ártatlan kislánya, nem is olyan kicsi és ártatlan.

2014. okt. 7. 18:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem tudsz mit tenni ha nem akar vele beszélni. Ha meg beszélne vele, az azzal járna hogy elismerné a nevelésetekben a felelősségét, amit nyilván nem szeretne, hiszen eleve nem az anyátokként viselkedik. Ő nem fog ezzel szembenézni.. történik ami történik, nem állhatsz mindig a húgod mellett és ha valami baj lesz, akkor majd ne magad hibáztasd, anyátok a felelős értetek, amíg a 18at be nem töltitek, addig minimum.
2014. okt. 7. 19:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Természetesen nem a te dolgod nevelni. A saját életét b.ssza el ha lóg a suliból és egyáltalán nem a te hibád. Szóval e miatt ne idegeskedj.

Az anyukád gondolom megbízik benne és azt hiszi, hogy még mindig a szorgalmas kicsi lánya, de mivel nem veletek él, nincs benne a hétköznapjaitokban, nem tudhatja az igazságot. Nem nagyon fogod tudni "felnyitni a szemét". Ha majd saját maga tapasztalja, elhiszi de ha csak te "árulkodsz" a húgodra, nem fogja.

2014. okt. 7. 19:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Mondd meg anyádnak, hogy a húgod az ő gyereke, nem a tiéd.
2014. okt. 8. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!