Anya miert ilyen szemet velem?
Van egy 40 eves batyam aki egy szerencsetlenseg.
Igazabol ebbe nem mennek bele most melyebben hogy miert, de az.
Maganak olyan kiadasokat csinal feleslegesen amit a fizetesukbol mar nem tudnak fedezni ezert szaladnak anyuhoz allandoan penzert ( havi 40-50 tuti elmegy rajuk)
En meg itt allok erettsegi elott egy evvel es anyu kiakar rakni itthonrol..kb minden nap elmondja hogy hagyjam felbe a sulit es menjek el dolgozni ( 8altalanossal hova!?) mert o engem mar nem bir finanszirozni, holott alig kerek valamit. Egy nyomorult tavaszi kabatot szeretnek mert belesulok a hosszu szormes telibe es nem tud adni mert idiota tesomra es a hulye felesleges kiadasaikra megy el a penze anyunak.
Tegnap megmondta anyu mennyi a fizetese a neveloapummal egyutt
Majdnem 350.000 Ft.
En meg mar soha nem kerek semmit, a ruhaimat ugy veszem hogy kenytelen vagyok eladogatni a tobbit mint pl most is hogy ne suljek bele aprilisban a decemberi kabatomba. Meg baratnommel sincs mar nagyon kedvem talalkozni, mert o mar elvegezte a sulit es dolgozik, havi 100.000-ret keres es minden honapban jobbnal jobb ruhakat vesz, ha beulunk valahova nala mindig van penz en meg orulok ha van nalam egy 1000...es ez tok megalazo.
Mert tenyleg semmit nem kerek anyutol, megsincs ram soha penze....
Suli mellett dolgozni lehetetlenseg, mar probaltam, es az orarendem sehogy nem tudom ossze egyeztetni a sulival.
Max a szombat de az meg semmi...
Gondolom most jol szetleszek oltva de legyszi a helyzetembe is gondoljatok bele...
Anno tesomnak minden megadatott.. itt van 40 eves es meg mindig anya szoknyajat fogja.
Itt vagyok en , es valoszinuleg se egyetemre nem mehetek majd se egy okjs szakmam nem lesz mert koltozok el itthonrol jovore.
Nem nyafogok de ez szerintem egyaltalan nem fair dolog velem szemben..
Fuhhh
Bocsanat.. eleg osszevisszasag lett de most ideges is vagyok picit ezert nem igazan figyeltem.
Hasonló helyzetben vagyok (voltam), mint te, csak nekem öcsém van, akire mindig volt pénz, rám meg sose. Én 15 évesen elmentem melózni (igen, ez még akkor illegális volt), úgy tudtam összeegyeztetni, hogy szombat-vasárnap dolgoztam, ebből összejött heti 10.000 forint - ez akkor annyira nem volt rossz pénz, a heti kajálásomat meg a hétvégi bulit ki tudtam belőle fizetni.
Aztán elmentem egyetemre, sikerült egy támogatott szakot elcsípni, elköltöztem otthonról, egyetem mellett dolgoztam, apám támogatott (nekem is elváltak) egy minimális pénzzel.
Most a magam ura vagyok, tudom milyen keményen dolgozni és tudom, mi az értéke a pénznek meg a munkának, vannak céljaim, ellentétben az öcsémmel, aki még most is az anyjával lakik, pedig mindketten huszonévesek vagyunk.
Azt akartam ezzel az egésszel mondani, hogy meg is fordíthatod magadban a dolgot: magadra vagy utalva, de ez azt jelenti, hogy soha, semmivel nem tartozol a szüleidnek. Ez nyilván nem egyszerű, főleg, ha a körülötted lévőknek van pénze, de... de ez csak egy átmeneti állapot. Az olyanokból, mint te lesznek azok, akik a jég hátán is megélnek - gondolj erre.
Hat pl..
Nekik nem volt jo panelhazban lakni, nekik kertes kell...
Elkoltoztek ( anya fizette a fuvart )
Most meg visszakoltoztek...( anya fizette a fuvart, karteritest ami kb 150.000 Ft.. meg meg sokmindent)
Meg ugy alapbol. A feleseg nem dolgozik gyerek mellett mar csak havi 20 at kap de leszarjak mert anyu ugyis megvesz nekik mindent.
Most husvetra anya vette a hust nekik, a fozni valot, es minden mast.
Volt hogy anyu fizette ki a hiteluket is ( kb 40.000Ft)
Szoval...
Annyira felidegesitem mar ezen magam. Miert nem kepesek 40 evesen talpra allni? Mert igy meg en iszom a hulye levet a dolognak....
Nehogy félbe hagyd a sulit!
Az egyetem is megoldható, akár nappalin is, ha akarod: államilag támogatott képzés + diákhitel, elmész kollégiumba (csak akkor ne olyan helyre felvételizz, ami a közeletekben van, mert nem fognak bevenni.) A legtöbb egyetemi szak mellett lehet valamennyit dolgozni. (Én anno 3*fél napot dolgoztam, mondjuk nekem csak azért "kellett", mert élveztem.)
Anyádat nem tudod megváltoztatni, annyit tehetsz, hogy igyekszel vastag bőrt növeszteni, nem hagyni megbántani magad, és minél hamarabb a magad lábára állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!