Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem képesek egyszer se...

Miért nem képesek egyszer se meghallgatni?

Figyelt kérdés

Soha életemben nem voltak képesek végighallgatni. A szüleimről van szó. Mindig csak arra voltak kíváncsiak, hogy milyen jegyet hoztam haza, vagy a munkahelyi dolgokra, a személyes dolgaimra nem. Akárhányszor beszélünk, vagy nincs semmi reakció arra, amit mondok, vagy lecsesznek, ha olyan téma kerül szóba, amiben nem értünk egyet. De akárhogy is erősködtem eddig, soha egyszer se voltak kíváncsiak a véleményemre. Ha meg mégis végighallgattak, akkor mondtak valami bölcsességet, amit vagy elfogadtam, vagy én voltam a világ legrosszabb kölyke.

Csak egy példa. Az egyik rokonom elfordult tőlem az utóbbi időben, de sose voltunk igazán jó viszonyban. Az volt a szórakozása, hogy állandóan kicikizett, persze nem szabadott visszaszólnom, mert akkor falkában támadtak nekem. Ez nekem mindig is nagyon fájt. Ezt akartam most ebédnél valamilyen szinten a tudtukra adni, de le se tojták, pedig most apró jelzéseket adtam. Helyette lezárták azzal a bölcsességgel, hogy azért fordult el tőlem, mert több lett az önbizalmam és ez a korral jár, mert ennyi idős korban neki is sok önbizalma volt. (??????????) Inkább erre nem mondtam semmit, nem mertem megkérdőjelezni szent szavukat. Így legalább veszekedés nélkül megúsztam az ebédet.

És nemcsak az apró jelzésekből nem értenek semmit, hanem abból se, ha konkrétan mondok dolgokat, sőt, abból általában veszekedések vannak, mindenfélével nekemtámadnak, hogy én nagyképű vagyok (alig van önbizalmam, hogy lennék nagyképű?), vagy hogy feleselek és hogy miattam megy tönkre a család. Néha olyan érzésem van, hogy szívből gyűlölnek. Nagyon fáj, hogy így viszonyulnak hozzám, de nem akarok már tenni ellene, inkább a saját életemet élem. De akkor is nagyon fáj és nem tudok vele mit kezdeni, úgy érzem, egy senki vagyok és hogy más se fog megbecsülni:(

2015. máj. 23. 21:48
 1/2 acelsziv ***** válasza:
Pff. Ha elég idős vagy akkor nagyon gyorsan húzz el onnan, mert megeszik az életedet.
2015. máj. 23. 22:13
 2/2 anonim válasza:

Nálunk is hasonló van, mindig csak az önös érdek, nem is tudom mikor kérdezték meg utoljára hogy hogy érzem magam... anyám azt se veszi észre ha beteg vagyok, annyira nem érdeklem...

Na de!

Már gyűjtök a saját lakásomra, javaslom kezdj el te is.

Illetve próbálj a barátaidra támaszkodni, ha van legjobb barátod, akiben megbízhatsz mondd el neki a helyzetet, már az is sokat segít, ha csak végighallgat és kiöntheted a szíved.

2015. máj. 24. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!