Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámék miért nem képesek...

Anyámék miért nem képesek örülni a boldogságomnak? Hogyan hozzuk rendbe a dolgokat?

Figyelt kérdés

Az előző héten kiderült, hogy babát várok. A párommal terveztük a picit, de arra mi sem számítottunk, hogy az első hónapban sikerül, mert elég sok nőgyógyászati problémám volt.

A hétvégén elmeséltem édesanyámnak, aki teljesen kibukott, hogy ő nem fog eltartani minket, pedig ha nem lesz fizetésem, akkor örülhetek, ha a hazaadott pénz kijön a GYED-ből, hogy képzelem, hogy a párom majd hozzánk fog költözni (már legalább fél éve meg lett beszélve, hogy év elején költözik), stb. A hab a tortán az volt, amikor a férje is hazaért és persze ő is anyám pártjára állt.

Hatalmas veszekedés lett belőle, most pedig leginkább levegőnek néznek. Eddig egész jól kijöttünk, de most nem tudom, mit csináljak. A lakás az enyém, szóval a költözés kizárt.

2014. dec. 22. 10:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
30%
Ha a lakás a tiéd, akkor ha költözni kell, az költözik, akinek nincs köze hozzá, ez egyértelmű, vagyis anyukád meg a férje. De miért költöztek hozzád? Az eléggé furi, hogy ti együtt sem laktok a pároddal, de már gyereket vállaltatok. Ha anyagilag stabilak vagytok, jól átgondolt, megfontolt döntés volt minden szempontból a gyerekvállalás, akkor nem értem ennyi infó alapján anyukásat. Mennyi idősek vagytok, és mióta vagytok együtt a párossal?
2014. dec. 22. 10:13
 2/14 anonim ***** válasza:
64%
a hazaadott pénz-ebből ha jól értem, együtt laktok, ezután fog a barátod is hozzátok költözni? Hát elsőre tényleg nem túl idilli a helyzet. De majd lenyugszik és örülni fog az unokának.
2014. dec. 22. 10:13
 3/14 anonim ***** válasza:
24%
Ha nagykorú vagy és a lakás a tiéd, akkor az van amit TE mondasz. Akinek nem tetszik, mehet a saját hajlékába.
2014. dec. 22. 10:14
 4/14 anonim ***** válasza:
36%
Akkor anyudek miert vannak veletek? Nem is eltetek meg egyutt a paroddal? Miota dolgozol?
2014. dec. 22. 10:15
 5/14 anonim ***** válasza:
43%
Te adsz haza pénzt a saját lakásodba? Az eszem megáll! Paterold ki az élősködőket.
2014. dec. 22. 10:19
 6/14 anonim ***** válasza:
69%
Nem ismerjük a viszonyokat! Hogy a tiéd a ház? Hány évesek vagytok? Milyen az anyagi helyzetetek?
2014. dec. 22. 10:24
 7/14 anonim ***** válasza:
48%
Gondolom a lány az apja után örökölhette a lakást, mivel anyu férjéről beszél.
2014. dec. 22. 10:26
 8/14 A kérdező kommentje:

Apám él valahol, de nem tartjuk a kapcsolatot. A lakást az apai nagyszüleim ajándékozták nekem, anyámban nem bíztak, mert féltek, ha ő kapná, később eladná a fejünk fölül. Itt nőttem fel és később anyám férje is ide költözött. Nem nagyon tudnának hová költözni, mert csak anya férje dolgozik, anyám gyes-en van a legkisebb tesómmal.

A párommal már éltünk együtt, előbb koleszban, majd albérletben, de az utóbbi 3 évben munka miatt külön laktunk, csak hétvégente találkoztunk.

A párom 31 éves én 28 vagyok. Mindketten dolgozunk.

2014. dec. 22. 10:42
 9/14 anonim ***** válasza:
34%
Anyukádnak van haszonélvezeti joga a lakásodra?
2014. dec. 22. 10:50
 10/14 anonim ***** válasza:
63%
Én diszkréten megemlíteném neki, hogy a ház még mindig az én nevemen van, nem az övén.
2014. dec. 22. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!