Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámék miért nem képesek...

Anyámék miért nem képesek örülni a boldogságomnak? Hogyan hozzuk rendbe a dolgokat?

Figyelt kérdés

Az előző héten kiderült, hogy babát várok. A párommal terveztük a picit, de arra mi sem számítottunk, hogy az első hónapban sikerül, mert elég sok nőgyógyászati problémám volt.

A hétvégén elmeséltem édesanyámnak, aki teljesen kibukott, hogy ő nem fog eltartani minket, pedig ha nem lesz fizetésem, akkor örülhetek, ha a hazaadott pénz kijön a GYED-ből, hogy képzelem, hogy a párom majd hozzánk fog költözni (már legalább fél éve meg lett beszélve, hogy év elején költözik), stb. A hab a tortán az volt, amikor a férje is hazaért és persze ő is anyám pártjára állt.

Hatalmas veszekedés lett belőle, most pedig leginkább levegőnek néznek. Eddig egész jól kijöttünk, de most nem tudom, mit csináljak. A lakás az enyém, szóval a költözés kizárt.

2014. dec. 22. 10:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
47%
Említettétek nekik, hogy babát terveztek? Mert ha tulajdonképpen közös kasszán van az egész lakóközösség, akkor őket is érinti a dolog közlés szintjén, akkor is, ha nem az ő nevükön van a ház. Sőt, ha a párod költözik, és nektek is gyereketek lesz, akkor elég nyilvánvaló, hogy nekik menniük kell, és ezzel sem túl kényelmes szembesülni. Az, hogy ők "megtűrt élősködők", nem igaz, hiszen ti egyeztetek meg így, és fizetik a költségeiket. Ha a lakás anyád nevén lenne, és te hozzájárulnál a kiadásokhoz, te sem éreznéd magad annak. Ti egyoldalúan változtattatok a jól működő felálláson, amihez jogod van, de ők így rosszabb helyzetbe kerülnek. A háborgásuk érthető, kétségbe vannak esve, kicsi gyerekkel egy fizetésből nem túl jók a kilátásaik. Majd elköltöznek, és utána vagy javul a helyzet, vagy nem.
2014. dec. 22. 11:53
 12/14 anonim ***** válasza:
73%

Hát én megmondanám h vagy megszoksz v megszöksz. Anyukád menjen el dolgozni és vegyenek ki egy albérletet.

Pofám leszakad,h ő csak GYES-t kap és azon ugrál h nem lesz elég NEKI a GYED-ed. Ráadásul te éltél albérletben, amikor van saját lakásod.

A fickója neked senki, de beleszól,h a párod és a gyereked nem lehet majd ott?????

Szerintem jobb,ha már most meghúzod a határvonalakat, mert ez a pofátlanság magasfoka.

2014. dec. 22. 12:25
 13/14 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem teljesen természetes, ha egy ennyi idős, dolgozó pár, ha boldogok, vállalnak babát, a kedves mama nem gondolhatta komolyan, hogy nem lesz unoka, vagy csak sok év múlva. Arról nem tehetünk, hogy a kismamák helyzete olyan, amilyen. Egyébként sok kismama nem használja ki a 3 évet, és hamarabb visszamegy dolgozni, egy kolléganőm 2 év után jött vissza.

Nyugodtan mondd meg neki, hogy a lakás a tiéd, hogy már elég idősek vagytok a gyerekhez, nagyon utálom hallani, mert engem eléggé megtépázott az élet a 20-as éveimben, így nem tudtam 30 előtt szülni, de az is tény, hogy a nők korlátozott ideig szülhetnek, és írtad, hogy nőgyógyászati problémáid is voltak, szóval összeteheted a két kezedet, mások nagyon sokáig próbálkoznak, meg lombikoznak.

Elhiszem, hogy anyukád megijedt, hogy mi lesz most (az is beszédes, hogy a nagyszüleid nem merték rá íratni, hanem egyből tiéd lett a lakás), próbáld biztosítani, hogy nincs mitől félnie, és a te pici tesódnak is lesz egy hasonló korú játszótársa.

2014. dec. 22. 12:28
 14/14 anonim ***** válasza:
40%
Ha nincs haszonélvezeti joga, akkor úgy kipenderíteném, pereputtyostul, hogy a következő faluig meg se áll. Igenis akkor is, ha épp GYES-en van otthon. Csinált még egy gyereket, lesz szíves eltartani és nevelni a te lakásodtól távol. Még ilyet, hogy megszabná, hogy a saját lakásodba ki költözhet be? Jó, hogy azt megengedi, hogy azt és akkor egyél, amikor és amit akarsz. Vagy abba is beleszól?
2014. dec. 23. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!