Anyámék miért nem képesek örülni a boldogságomnak? Hogyan hozzuk rendbe a dolgokat?
Az előző héten kiderült, hogy babát várok. A párommal terveztük a picit, de arra mi sem számítottunk, hogy az első hónapban sikerül, mert elég sok nőgyógyászati problémám volt.
A hétvégén elmeséltem édesanyámnak, aki teljesen kibukott, hogy ő nem fog eltartani minket, pedig ha nem lesz fizetésem, akkor örülhetek, ha a hazaadott pénz kijön a GYED-ből, hogy képzelem, hogy a párom majd hozzánk fog költözni (már legalább fél éve meg lett beszélve, hogy év elején költözik), stb. A hab a tortán az volt, amikor a férje is hazaért és persze ő is anyám pártjára állt.
Hatalmas veszekedés lett belőle, most pedig leginkább levegőnek néznek. Eddig egész jól kijöttünk, de most nem tudom, mit csináljak. A lakás az enyém, szóval a költözés kizárt.
Hát én megmondanám h vagy megszoksz v megszöksz. Anyukád menjen el dolgozni és vegyenek ki egy albérletet.
Pofám leszakad,h ő csak GYES-t kap és azon ugrál h nem lesz elég NEKI a GYED-ed. Ráadásul te éltél albérletben, amikor van saját lakásod.
A fickója neked senki, de beleszól,h a párod és a gyereked nem lehet majd ott?????
Szerintem jobb,ha már most meghúzod a határvonalakat, mert ez a pofátlanság magasfoka.
Szerintem teljesen természetes, ha egy ennyi idős, dolgozó pár, ha boldogok, vállalnak babát, a kedves mama nem gondolhatta komolyan, hogy nem lesz unoka, vagy csak sok év múlva. Arról nem tehetünk, hogy a kismamák helyzete olyan, amilyen. Egyébként sok kismama nem használja ki a 3 évet, és hamarabb visszamegy dolgozni, egy kolléganőm 2 év után jött vissza.
Nyugodtan mondd meg neki, hogy a lakás a tiéd, hogy már elég idősek vagytok a gyerekhez, nagyon utálom hallani, mert engem eléggé megtépázott az élet a 20-as éveimben, így nem tudtam 30 előtt szülni, de az is tény, hogy a nők korlátozott ideig szülhetnek, és írtad, hogy nőgyógyászati problémáid is voltak, szóval összeteheted a két kezedet, mások nagyon sokáig próbálkoznak, meg lombikoznak.
Elhiszem, hogy anyukád megijedt, hogy mi lesz most (az is beszédes, hogy a nagyszüleid nem merték rá íratni, hanem egyből tiéd lett a lakás), próbáld biztosítani, hogy nincs mitől félnie, és a te pici tesódnak is lesz egy hasonló korú játszótársa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!