Tanulni szeretnék? Valami jó lerázószöveg?
Tanulni szeretnék, de nem "hagynak". Főzzek ebédet, csináljak meg minden házimunkát, mert úgyis csak itthon lustálkodom szerintük. (Vizsgaidőszakban nem dolgozom.) Foglalkozzak náthás húgommal, süssek meg kétféle (általuk választott) sütit, mert a pár utcányira lakó unokahúgom holnap áthívja a barátnőit, ő meg elfoglalt. Anyám utál sütni, de felajánlotta a nevemben, hogy megcsinálom.
Anyám 20 percenként benyitogat, legutóbb egyórás előadást hallgattam végig a politikáról, az udvarias bocsánat kérés (miszerint még 9 vizsgám van hátra, tanulnék) süket fülekre talált, hisz csak 4 nap múlva van a következő, van időm. A könytár már bezárt, hétvégén nincs nyitva és mindenki velem ordibál... Előző félévben már csúnyán összevesztünk emiatt, de nem értik meg. Levágtam eléjük az anatómia könyvem, hogy 2 napuk van megtanulni ötösre, de megint én lettem a gonosz.
Hogyan értethetném meg velük, hogy nekem nem elég napi 4 óra tanulás, mikor este végre békén hagynak?! És ezek után még számonkérik rajtam, hogy miért csak 3-as tanuló vagyok, miért nincs ösztöndíjam?
Sajnálatos módon akkor én nem vagyok olyan okos, hogy család, munka és az iskola is tökéletesen menjen, de biztos vagyok benne, hogy neked igen, így gratulálok hozzá.
Igen, nappalin vagyok.
Írta, hogy a könyvtár bezárt.
Ha Pest megyei vagy, ide elmehetsz, este 8-ig vannak szombaton is (anno én sokszor tanultam itt.) Vasárnap meg úgyis rád fér a pihenés...
8-as vagyok. Nem mondtam, h a biosz az büfészak, de ne hüyíts már, hogy két napod van megtanulni az anatómiát!
Ott van rá az egész félév, kincsem! Ja, ha te fél évig csak a sggedet lógattad, akkor viszont így jártál, nem kell a hiszti. Este is lehet tanulni.
Én is 5 nap alatt vágtam be az anatot, pl., de egy percig nem hisztiztem, hogy jó, én most semmit nem csinálok, mert tanulok. Az én döntésem volt, hogy egy hetet sem szánok rá, de ha segíteni kellett (minden nap kellett), akkor mentem, és csináltam.
17.
gyanítom, hogy ilyen család mellett máskor sincs egész napja tanulni... legalább akkor hagynák, amikor tényleg csak pár napja van. Tudom, milyen az, amikor tényleg egy nap sem lehet tanulni a lakásban, mert vagy ordítanak egymással, vagy trappolnak, vagy az öcsém a haverjával ökörködik hangosan, és persze senki sem lenne halkabb a legdiplomatikusabban megfogalmazott kérésre sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!