Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tanulni szeretnék? Valami jó...

Tanulni szeretnék? Valami jó lerázószöveg?

Figyelt kérdés

Tanulni szeretnék, de nem "hagynak". Főzzek ebédet, csináljak meg minden házimunkát, mert úgyis csak itthon lustálkodom szerintük. (Vizsgaidőszakban nem dolgozom.) Foglalkozzak náthás húgommal, süssek meg kétféle (általuk választott) sütit, mert a pár utcányira lakó unokahúgom holnap áthívja a barátnőit, ő meg elfoglalt. Anyám utál sütni, de felajánlotta a nevemben, hogy megcsinálom.

Anyám 20 percenként benyitogat, legutóbb egyórás előadást hallgattam végig a politikáról, az udvarias bocsánat kérés (miszerint még 9 vizsgám van hátra, tanulnék) süket fülekre talált, hisz csak 4 nap múlva van a következő, van időm. A könytár már bezárt, hétvégén nincs nyitva és mindenki velem ordibál... Előző félévben már csúnyán összevesztünk emiatt, de nem értik meg. Levágtam eléjük az anatómia könyvem, hogy 2 napuk van megtanulni ötösre, de megint én lettem a gonosz.

Hogyan értethetném meg velük, hogy nekem nem elég napi 4 óra tanulás, mikor este végre békén hagynak?! És ezek után még számonkérik rajtam, hogy miért csak 3-as tanuló vagyok, miért nincs ösztöndíjam?

2015. máj. 22. 17:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nappali tagozaton vagy?
2015. máj. 22. 18:15
 12/19 A kérdező kommentje:

Sajnálatos módon akkor én nem vagyok olyan okos, hogy család, munka és az iskola is tökéletesen menjen, de biztos vagyok benne, hogy neked igen, így gratulálok hozzá.

Igen, nappalin vagyok.

2015. máj. 22. 18:25
 13/19 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező, esetleg könyvtárba menni napközben? Délelőtt elmész, megmondod, hogy mész tanulni, aztán este hazamész, akkor már csak nem sózzák rád az egész napos kívánságaikat... Esetleg zárni az ajtódat, és akkor csak veszik a lapot... :)
2015. máj. 22. 18:35
 14/19 anonim ***** válasza:
16%

Írta, hogy a könyvtár bezárt.

[link]

Ha Pest megyei vagy, ide elmehetsz, este 8-ig vannak szombaton is (anno én sokszor tanultam itt.) Vasárnap meg úgyis rád fér a pihenés...

2015. máj. 22. 18:39
 15/19 anonim ***** válasza:
4%
most se tanulsz csak netezel pont ugyanezt csinálod egész nap
2015. máj. 22. 18:43
 16/19 anonim ***** válasza:
63%
Én így készültem fel államvizsgára, aztán sikerült, persze jobb eredményem is lehetett volna, de ilyen légkörben nehezen ment a koncentrálás. Én olyankor tanultam, amikor a család már aludt (éjjel), meg hangfelvételre rögzítettem a tételeimet és ahányszor csak tudtam, visszahallgattam, plusz rendszeresen ment valami háttérzaj nálam, ami némileg tompította a kintről beszűrődő zajt, illetve kulccsal zártam a szobámat (amiért haragudtak, csapkodtak, párszor zárat is kellett cserélni, de nem érdekelt, nem kockáztathattam, nem akartam megbukni).
2015. máj. 22. 20:00
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

8-as vagyok. Nem mondtam, h a biosz az büfészak, de ne hüyíts már, hogy két napod van megtanulni az anatómiát!

Ott van rá az egész félév, kincsem! Ja, ha te fél évig csak a sggedet lógattad, akkor viszont így jártál, nem kell a hiszti. Este is lehet tanulni.

Én is 5 nap alatt vágtam be az anatot, pl., de egy percig nem hisztiztem, hogy jó, én most semmit nem csinálok, mert tanulok. Az én döntésem volt, hogy egy hetet sem szánok rá, de ha segíteni kellett (minden nap kellett), akkor mentem, és csináltam.

2015. máj. 24. 08:03
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

17.

gyanítom, hogy ilyen család mellett máskor sincs egész napja tanulni... legalább akkor hagynák, amikor tényleg csak pár napja van. Tudom, milyen az, amikor tényleg egy nap sem lehet tanulni a lakásban, mert vagy ordítanak egymással, vagy trappolnak, vagy az öcsém a haverjával ökörködik hangosan, és persze senki sem lenne halkabb a legdiplomatikusabban megfogalmazott kérésre sem.

2015. máj. 24. 15:02
 19/19 anonim ***** válasza:
# 17 - Szivi, az ilyen családoknál ez mindennapos dolog, nem csak "vizsgaidőszakban szívatják" az embert. Az én családomban ez a cirkusz lassan 10 éve folyamatosan megy. Közben már dolgozom, de pénzem még nincs, hogy elköltözzek, illetve 2 éve még ebből a pénzből el tudtam volna költözni, ami mostanra összegyűlt, csak most meg a lakásárak magasabbak (albérletre viszont nem telik, mert az több, mint hogyha a sajátomat fizetem).
2015. máj. 24. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!