Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem hagy tanulni (? )

Anyám nem hagy tanulni (? )

Figyelt kérdés
szerintetek normális hogy az anyám amint felkelek rögtön házimunkára oszt be , de ugy hogy eddig nem csinált ilyet ? Most erettsegizem es minden percben tanulnom kene de olyan mintha azt gondolna hogy jajj úgyse akarsz tanulni szóval akkor inkabb takaríts...
2015. máj. 15. 10:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
47%

Milyen házimunkákat add?

Egész napra beoszt? Egész nap kell csinálnod?

(ugye most is netezel, hiszen megírtad a kérdést, gondolom meg is fogalmaztad, meg kerested a kérdés helyét, ez is a tanulás rovására megy, nem?)

2015. máj. 15. 10:24
 2/23 anonim ***** válasza:
50%

Köszöntelek a való életben... (az is így fog ám menni)

18 évesen nehogy a kardodba dőljél mert házimunkázni kell egy kicsit amikor egész nap otthon vagy. Ha fél napot kell végiggürizned akkor az nem normális dolog, de gondolom itt nem ez a helyzet.

2015. máj. 15. 10:24
 3/23 anonim ***** válasza:
58%

Igen, teljesen normális, mivel otthon laksz, és júniusig SEHOVÁ nem kell menned - anyáddal ellentétben, aki hétköznap 8-16-ig dolgozik -, lesz időd tanulni hét közben is.

Nem kell ráfogni az érettségire. Lemész, segítesz, amit kell, és UTÁNA tanulhatsz estig is akár - de te most is inkább netezel, ahogy látom.

Ha a lányom lennél, rhadtul kiosztanálak, amiért hüyének nézel.

Vagy, ne segíts, ülj a gép előtt, de ebédet se kérj, oldd meg!

2015. máj. 15. 10:29
 4/23 anonim ***** válasza:
59%
Vannak nők akik gyerek, munka, háztartás mellett elvégzik az egyetemet. Ha ők be tudják osztani az időt, akkor te miért nem?
2015. máj. 15. 10:29
 5/23 anonim ***** válasza:
60%

Hát ellentétben a többi válaszolóval én megértem a kiakadásodat, ha tényleg számít a jó érettségi és mész valami keményből is. Emelt érettségi szóbelimre én viccen kívül szerintem 3-4 hetet non-stop tanultam anno.

Viszont ha csak ez a közép töri, magyar, idegennyelv triód lesz, akkor azért van időd másra is, pláne ha nem akarsz egyetemre menni és lényegében tök mindegy hogy sikerülnek... bár azért szerintem ebben az esetben is inkább a tanulásnak kéne az elsőnek lenni.

2015. máj. 15. 10:53
 6/23 anonim ***** válasza:
16%
Mozgás után jobban megy a tanulás is. Aki azt hiszi, hogy egész nap a kanapén heverészve a leghatékonyabb a tanulás az el van tévedve. Lehet neked is 2 hét alatt sikerült volna ha mozogsz egy kicsit, tevékenykedsz, mással is foglalkozol nem csak a monoton tanulás...
2015. máj. 15. 11:00
 7/23 anonim ***** válasza:
72%

Nem, nem normális, de csak akkor, ha az egész napodat beosztja! Ha csak megkér, hogy mosogass el, teregess ki és moss fel, akkor normális, mert így legalább nem tompulsz le teljesen a tanulástól.

Azért a kérdezőt sem kell ennyire lehordani. Az ő feladata eddig a tanulás volt és mint le is írta nem kellett ennyi házimunkát csinálnia. Ez egyik napról a másikra, főleg stresszhelyzetben tényleg sok lehet.

Én, ha magamból indulok ki, a gimi végén még messze nem olyan módszerrel tanultam, mint az egyetemen. Az érettségi teljes tételsora mondjuk egy tárgyat tett volna ki az egyetem alatt, én mégis hónapokig tanultam rá! Erre az egyetemen volt, hogy csak egy éjszaka jutott. Mióta meg gyerek(ek) mellett járok vizsgázni, megint újabb szintre emelkedett a technikám. Ez az akkori gimis fejemmel felfoghatatlan lett volna.

2015. máj. 15. 11:08
 8/23 anonim ***** válasza:
37%

Beszéljétek meg este, hogy másnap milyen dolgokat vár tőled, és ez kb. mennyi idő. Itt lehet egyezkedni is.

egyébként az emlékezetbe vésés legjobb módja az önálló felidézés. Tehát nem a többszöri átolvasás a kulcs, amihez a könyvvel a kezedben kell ülnöd (járnod, feküdnöd). Olvasd el, csinálj vázlatot, ragaszd ki a konyhaszekrényre, aztán kezdd a felmosást és közben fennhangon sorolhatod a francia forradalom főbb eseményeit. Ha végképp elakadsz ránézel a lapodra.

2015. máj. 15. 11:40
 9/23 anonim ***** válasza:
6%
Itt pontozgatják lefele az embert, utána meg sírnak, hogy nem volt elég idő felkészülni az érettségire ;)
2015. máj. 15. 11:40
 10/23 mtke ***** válasza:
28%
Érettségire nem most kell felkészülni !Ha 4 évig mindent rendesen megtanultál most maximum csak ismételni kell!ahhoz meg nem kell az egész nap! Úgyhogy egyet értek anyukáddal!segíts
2015. máj. 15. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!