Anyám nem hagy tanulni (? )
Én is megértem, mert amikor az ember vizsgadrukk alatt van, akkor egy ötperces feladat is idegesítő tud lenni, mivel az ember gondolatai folyamatosan csak azon pörögnek, hogy milyen elmaradásban van a tanulással, és mennyi mindent kellene még aznap átnézni...
De ettől függetlenül úgysem tudsz egész nap tanulni, ezt el kell fogadni. Az ember agyának kapacitása is véges, és olykor kifejezetten jól esik kicsit mást csinálni. Én életemben nem mosogattam és mostam annyit, mint most, amikor a szakvizsgákra készültem. :D
nálunk fordítva volt :)
én nem akarmta tanulni, mindent csináltam helyette, kb ragyogott minden nap az egész ház :D
Ez nagyban függ attól mennyi házimunkát kapsz...
Ha megkér, hogy mosogass el (max 10-15 perc) vagy teregess ki egy adag ruhát (10 perc) az nem baj...
Gondolom nem kell egész nap takarítanod vagy ha mégis akkor másnap semmi dolgod mert gondolom nem egy 20 éve elhagyatott kastélyba laktok amit 1 hónapig kell takarítani 0-24 óráig... :D
mindig megdöbbenek a válaszokon ezen az oldalon. "ha a lányom lennél".. "üdv a való életben".
hihetetlen, mennyi buta, egyszerű ember van. a frusztrációtokat meg nem a kérdezőn kéne levezetni.
kérdező, attól is függ, mennyi munkát követel, de igazad van, tekintettel kell kéne lennie arra, h érettségizel. bocs, de anyád sem lehet egy észkombájn, persze ebben semmi meglepő nincs, az átlag magyar sötét, mint az éjszaka. nem csoda,h alkalmatlan szülőnek is.
épp ezért ne is foglalkozz a buta válaszokkal, az emberek nagy része csak sablonokban tud gondolni ( hát de a szülőnek mindig igaza va blabla).
szóval ha anyád most a tanulási időszakban talál ki neked új munkákat, akkor agyilag vmi nem oké nála, és tartok tőle, h nem is fog megváltozni.
kedves 5, az én lányom is két emeltet csinál, de tanult rendesen nyolc évig a gimiben, így most nem kell éjt nappallá téve magolnia.
Gondlom a kérdező is ellazsált x évet tanulás helyett, nem véletlenül mondja neki az anyuja, hogy segíthet, úgysem tanul. Gondolom, ismeri...
Én munka mellett tanulok, és bizony vizsgaidőszakban kimondottan jólesik a háztartás néha...
Egy porszívózáson nem fog múlni az érettségije senkinek.
Hát az átlag magyar az sötét mint az éjszaka valóban, pontosan annyira mint te kedves #15-ös válaszadó.
Olvasva a válaszokat senki nem írta, vagy nem tűnt fel nekem, hogy pártolná bárki az egész napos házimunkázást érettségi előtt, de mivel az illető egész nap otthon van nem fog meghalni ne aggódj, ha naponta 1-2 órát házimunkával kell töltenie, legalább a monoton tanulás hátrányai ezzel ki is vannak iktatva.
Két féle ember létezik, sok sok kétféle, de most jelen esetben az egyik, amelyik még a víztől is óvja a csemetéjét, a másik pedig amelyik megpróbálja megmutatni az életre nevelni.
Bizonyosan nem láncra köti reggel és este elengedi, túlzottan eljátsszák manapság egyesek a hattyú halálát, mint erre a korábbi válaszadók is utaltak, egy érettségi azért nem egy olyan borzasztó feladat, elég sok embernek sikerül elég jó eredménnyel. Jobb az, ha idejekorán látja és megtanulja a gyerek, hogy bizony az életben ezek a kihívások csak nehezedni fognak, ha már egy érettségi miatt is két hónapra bezárkózik a szobájába, akkor később mi lesz.
Persze a kérdés pontos tisztázásához vissza kéne jönnie a kedves kérdezőnek és válaszolnia az időközben felmerült kérdéseknek.
"minden percben tanulnom kene"
Akkor most miért netezel? Ebben a percben is épp tanulnod kéne. Igaza van anyádnak, kicsit tedd hasznossá magad.
"kedves 5, az én lányom is két emeltet csinál, de tanult rendesen nyolc évig a gimiben, így most nem kell éjt nappallá téve magolnia.
Gondlom a kérdező is ellazsált x évet tanulás helyett, nem véletlenül mondja neki az anyuja, hogy segíthet, úgysem tanul. Gondolom, ismeri...
Én munka mellett tanulok, és bizony vizsgaidőszakban kimondottan jólesik a háztartás néha...
Egy porszívózáson nem fog múlni az érettségije senkinek."
Ühüm, és édes lányodnak elég a 60%, vagy 95+ kéne? Mert rohadtul nem mindegy ám. Amúgy ez a "4 évig tanulta, most nem kell tanulni" dolog egy HATALAMAS baromság. Imádtam egész életemben a történelmet, most is, szívesen olvasok a témában akár naponta órákig is, mégsem tudnám most kapásból, hogy Mátyás pontosan mettől meddig uralkodott, pedig ezt simán megkérdezhetik. De ugyan ilyen dolog van bármiben is. Rohadtul kell tanulni, nem elég 4 évig figyelni.
kedves 19, ha már érdeklődtél: a középből eddig a legrosszabb eredmény 88%, ez a töri, a többi 90 felett van, az emelt is kb ennyi lesz.
Nem egy hónap alatt kell felkészülni... évek alatt kellett volna. De aki most akarja, annak is belefér napi fél óra, hogy segítsen a szüleinek (az enyém pl mióta itthon van, kirámolja nekem a mosogatógépet, mire hazaérek, mert azt úgyis utálom... és jé, még nem halt bele).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!