Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudjak tanulni? Vagy...

Hogyan tudjak tanulni? Vagy egyáltalán kevesebb stressz nélkül élni?

Figyelt kérdés

Ez hosszú lessz :)

Szoval 17 èves gimnazista lány vagyok. Minden napom fárasztó,sokat tanulok a 4-esèrt. Van egy drága hugom aki 13 èves es most kamaszodik, de egyszerüen nem bírom ki. Ha ö èt haza hamarabb levágja a.cuccát a házba ès rohan hogy nèzze a.disney.channelt, el se pakol ha nem lennèk otthon megromlana minden ètel..

Szoval en takarítok utana ha esetleg szolok neki hogy vigye ki a tányèrját a kanapèról mèg èn vagyok a hülye meg a szüleim engem basznak le. Dèlutan tanulni nem bírok mert hisztizik hogy csinaljam meg a.házijat miközbe èn mèg hozzá se kezdtem. Ráasusul miutan a szüleim hazaèrnek ök is elkezdenek veszekedni mindennap persze en vagyok a hibas hogy.miert nem.mosogatok sepregetek törlöm a szekrènyt kiteregetek. De a hugomat nem piszkaljak...

Aztán este mar tiszta ideg vagyok.... fáradt semmit se tanultam probalok meg tanulni de anyám lebasz.hogy nem tud aludni tölem

Mit csinaljak ha rontok azèrt.is lecsesznek...

Kihez forduljak?

Anyáèkkal mar probáltam beszèlni de nem hatott.

2015. máj. 7. 22:47
 1/10 anonim válasza:
100%
A háziját neki adták fel, csinálja meg ő. Bármennyire is hisztizik, többet segítesz azzal, ha nem csinálod meg, esetleg elmagyarázod, ha valamit nem ért. Házimunkára szintén "befogható" már egy gyerek ennyi idősen is. Persze nem úgy, hogy ráparancsolsz, a nővérének nem fog szótfogadni. Ha van vele olyan kapcsolatod, akkor viszont simán rá lehet venni beszélgetéssel/játékkal stb. Én is így csináltattam meg öcsémmel egy csomó dolgot, hogy azt hitte játszunk. Szüleiddel megpróbálhatsz esetleg beszélni, de este már te is meg ők is nyilván fáradtak, nem akkor lesz meg a közös hang.
2015. máj. 7. 22:56
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
tanulj a könyvtárban
2015. máj. 8. 00:19
 3/10 anonim ***** válasza:
67%
Egyetértek a második válaszolóval: menj a könyvtárba és tanulj ott. Ott ugyanis csönd van, senki nem rohangál vagy zajong, mindenki halkan végzi a dolgát.
2015. máj. 8. 07:45
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem rossz ötlet a könyvtát de akkor is olyan mintha elmenekülnek itthpnrol.... szeretem a szobam ott van meg nekem a kényelem
2015. máj. 8. 10:31
 5/10 anonim ***** válasza:
51%

Most döntsd el, mi a jobb, "elmenekülmi" vagy folyamatos stresszben lenni?

Nem az önérzetedet kell nézni, hanem az értelmességet.

A szobádban meg lehetsz, ha nincs tanulnivalód, és nem zavar, ha közben idönként ugráltatnak.

Mert úgy, hogy nem hagynak békén, nem sok elönyöd van a szobádból :)

2015. máj. 8. 11:28
 6/10 A kérdező kommentje:
jó igazatok van köszi :) de akkor hol ebédelek? most akkor este 7-8 fele érek haza?!
2015. máj. 8. 14:21
 7/10 anonim ***** válasza:
51%
azért enyire ne legyél már életképtelen, hogy nem tudsz magadnak kaját pakolni...
2015. máj. 8. 19:17
 8/10 A kérdező kommentje:
jó persze csak több mint 10-kgs a táskám mindennap :) meg nincs mindig este kész étel otthon stb.. de köszi a tanácsot :D
2015. máj. 11. 15:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Délben eszel valami szenvicset. (És ha este nincs fött étel, az sem ártalmas, eszel megint valami hasonlót, vagy gyorsan fözöl valami egyszerüt.)
2015. máj. 11. 21:04
 10/10 anonim ***** válasza:
és ha anyád nem rak kész ételt a hütöbe éhen halsz 17 évesen nem is csodálom hogy csesztet a család lusta vagy és nyávogsz mint egy 10 éves
2015. máj. 12. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!