Tanulni szeretnék? Valami jó lerázószöveg?
Tanulni szeretnék, de nem "hagynak". Főzzek ebédet, csináljak meg minden házimunkát, mert úgyis csak itthon lustálkodom szerintük. (Vizsgaidőszakban nem dolgozom.) Foglalkozzak náthás húgommal, süssek meg kétféle (általuk választott) sütit, mert a pár utcányira lakó unokahúgom holnap áthívja a barátnőit, ő meg elfoglalt. Anyám utál sütni, de felajánlotta a nevemben, hogy megcsinálom.
Anyám 20 percenként benyitogat, legutóbb egyórás előadást hallgattam végig a politikáról, az udvarias bocsánat kérés (miszerint még 9 vizsgám van hátra, tanulnék) süket fülekre talált, hisz csak 4 nap múlva van a következő, van időm. A könytár már bezárt, hétvégén nincs nyitva és mindenki velem ordibál... Előző félévben már csúnyán összevesztünk emiatt, de nem értik meg. Levágtam eléjük az anatómia könyvem, hogy 2 napuk van megtanulni ötösre, de megint én lettem a gonosz.
Hogyan értethetném meg velük, hogy nekem nem elég napi 4 óra tanulás, mikor este végre békén hagynak?! És ezek után még számonkérik rajtam, hogy miért csak 3-as tanuló vagyok, miért nincs ösztöndíjam?
Amit tudnék ajánlani:
-írj nekik levelet, és pontosan írd le benne, hogy mi a baj a viselkedésükkel - főleg azt a részét, hogy anatómiát 2 nap alatt (mert ennyit hagynak rá a hülyeségeikkel) nem lehet 5ösre megtanulni, illetve hogy a nevedben ne vállaljanak el semmilyen melót, amíg nem beszélték meg veled
-zár a szobaajtóra, fejhallgató
-koli
"hogy nekem nem elég napi 4 óra tanulás,"
Napi 4 óra intenzív és tervezett tanulás elég.
Nem tudom, hova jársz, nekem progmat szakon elég volt.
Ha ügyvédnek vagy orvosnak tanulsz, akkor esetleg nem elég.
Biosz szakos vagyok, ami elég magolós.
Szóltam nekik, csak annyit mondtak, hogy kell a pihenés nekem is és csak 5 percet kérnek, ha ellentmondok, akkor üvöltenek velem. Nem viselik el, ha zárva van az ajtóm.
Kolihoz közel lakok, albérlethez mindennel együtt (étel, bérlet, albi stb) nem jövök ki a fizetésemből.
Kedves 8-as!
Kérlek, definiáld, hogy szerinted mit jelent az, hogy "büfészak" és miért gondolod azt, hogy a biológia szak az lenne. Köszönöm.
Levágtam eléjük az anatómia könyvem, hogy 2 napuk van megtanulni ötösre
Jaj, ne vadíts... egy egész féléved volt rá. És igaza van annak, aki azt írja, sokan munka meg család mellett, kevesebb idővel is jól teljesítenek.
24 órából mondjuk nyolcat alszol, négyet tanulsz, akkor ezek szt a maradék 12-ben végig dolgoztatnak, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!