Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha ezt megtudnád a lányodról,...

Ha ezt megtudnád a lányodról, mit éreznél?

Figyelt kérdés

Adott egy 18 éves lány, most érettségizik.

Erős gimnáziumba járt, 4 évig kitűnő volt, a ballagáson több díjat, oklevelet kapott, 3. év végére már három érettségije volt és 4. végére 2 felső- és egy középfokú nyelvvizsgája lett.

Az egész család büszke volt rá, a szülei a tanulmányi átlaga miatt sosem korlátozták semmiben, azt csinált, amit csak akart, anyagilag is el volt eresztve. Ballagásra is 7 számjegyű összeget gyűjtött össze+lakást kapott az apai nagyszüleitől.

Minden szép és jó, viszont mit csinálnál a szülők helyében, ha megtudnád, hogy a 4 év alatt az idegen nyelveken kívül szinte semmit nem tanult, mindent puskázással, csalással oldott meg?

2015. máj. 16. 16:56
1 2 3 4 5
 31/45 már19nevetirtam válasza:
93%
És amit a kérdező írt azt én is megcsinálom, csak max 1-2tantárgyból ami a töri+1 szakmai lett.Mármint hogy felel év elején felel stbstb..Fél évkor 5-voltam amin én lepödtem meg a legjobban mert nem vagyok jó tanuló,a második félévre csak a tételeket tanultam meg és így 3-as lettem töriből (nekem csak a féléves volt a lényeg a nyári gyakorlat miatt)
2015. máj. 16. 18:56
 32/45 anonim ***** válasza:
84%
Még ilyet. Azért hét számjegyű összeget adni egy gimnáziumi ballagásra enyhén szólva is túlzás. Persze, hogy csalt, el volt végig kényeztetve, sehol nem volt a szülői szigor, ki lett nyalva a p.csája, csúnyán fogalmazva. Így nem lehet gyereket nevelni, de mindegy is. Majd összejön valami gazdag pasival, együtt lesz vele x évig, és addig is megél valamiből. Persze arra senki nem gondolt, hogy esetleg egyetemre kelljen mennie. És jól látom? Saját lakás? Mi az albérletet alig bírtuk fizetni, mikor egyetem miatt oda kerültem, pedig nem volt a legdrágább (tanulmányaim miatt kellett ez mert messze volt a város). Hát igen, nem ártana ha a kicsi lány teljesítene is valamit, nem csak kapná a milliókat, mert az élet rohadtul nem ilyen. Ezek után meg se kérdem, mivel foglalkozik a család, mert félek, hogy a tisztességesen dolgozó emberek hasznán él.
2015. máj. 16. 19:17
 33/45 anonim ***** válasza:
84%
hogy mit gondolnék? Azt, hogy anyja lánya! XD
2015. máj. 16. 19:18
 34/45 anonim ***** válasza:
84%
Te ki vagy ebben a történetben a lány? Vagy egy barátnő? Vagy egy féltékeny ellenség aki próbálja bemagyarázni hogy úgyis mindent kipuskázott meg csalt? 2-3as lehet valaki full hülyén semmi tanulással puskázással de mindenből kitünő kizárt
2015. máj. 16. 19:21
 35/45 anonim ***** válasza:
100%

Szülőként mit éreznék? Azt, hogy nem voltam jó szülő, nem figyeltem oda a gyerekre, aki így nem is bízott bennem, viszont megtalálta a rést a pajzson, hogyan érje el, hogy tiniként azt csinál, amit akar. Arra tanítottam a saját viselkedésemmel, hogy hogy csak a felszín a fontos, a mögöttes tartalom nem.

Sose puskáztam gimiben, nem volt rá szükségem, én segítettem másoknak. Egyetemen volt két olyan tárgy, amiből puskázással vizsgáztam, az egyik telefonkönyv jellegű, a másik pedig nem érdekelt, nem volt fontos a későbbi munkám során. Nem vagyok rá büszke, de most is így csinálnám, viszont díjakat se kaptam az ezekben elért eredményemért.

A gyerekeim hellyel-közzel puskáztak gimiben, jellemzően olyan tárgyakból, amit utáltak, és valóban nem sok gyakorlati haszna volt számukra (földrajz pl.) Mindegyikről tudtam, mert elmondták, akkor rögtön. Tudták, mi a véleményem erről, mégis úgy érezték, hogy el kell mondaniuk. Nem származott a puskázásból sem erkölcsi, sem anyagi előnyük.

Ha igaz a történet, azért azt nem árt szem előtt tartani, hogy az élet hosszú, és a fagyi előbb-utóbb visszanyal. Mindent nem lehet csalással megoldani, mint ahogy csalni sem lehet örökké lebukás nélkül. Az elvesztett bizalmat pedig nagyon nehéz visszaszerezni, akár munkahelyen, akár pár- vagy baráti kapcsolatban. Aki nem ismer más módszert az előrejutáshoz, a problémamegoldáshoz, annak egy idő után nehéz élete lesz.

2015. máj. 16. 19:32
 36/45 anonim ***** válasza:
36%
Ha az idegen nyelveket megtanulta, egy szavam nem lenne, mert azon kívül gyakorlatilag semminek nincs haszna, amit gimiben tanítanak. A koordinátageometriára, verselemzésre és hasonlókra már én se emlékszem minimálisan sem.
2015. máj. 16. 19:37
 37/45 anonim ***** válasza:
82%
Végigcsináltam a gimit úgy, hogy nem sokat tanultam, egyedül bioszt, mert azt imádtam. Meg angolból néha tanultam szódolgozatra. Aztán leérettségiztem 98%-ra belőle. És a többi érettségim is ötös lett, pedig történelemre konkrétan 20 oldalt olvastam el az első könyvből. Nyelvtanra elolvastam a tételeket. Igaz, matekból az összes korábbi érettségit végiggyakoroltam. Lényeg a lényeg, minimális tanulással össze lehet hozni egy kitűnő érettségit. Szülőként mit szólnék? Hogy ha három nyelvet meg bír tanulni ilyen jól, akkor intézze úgy az életét, ahogy akarja. Egyetemen/fősulin/aholtovábbtanul érvényesüljön, ahogy akar, meg tudja oldani. Azért a puskázáshoz is kell ész, ha eddig nem bukott le :D
2015. máj. 16. 19:40
 38/45 anonim ***** válasza:
63%
Valaki megint nagyon nagyot alkotott. Mert hogy ebből egy szó sem igaz, az hóttziher.
2015. máj. 16. 19:45
 39/45 anonim ***** válasza:
77%

Érettségin nem lehet puskázni, nem mintha különösebb intelligencia kellene az érettségi letételéhez. Gyakorlatilag csak az nem tudja szépen megírni, aki teljesen hülye, vagy teljesen lesz**ja. Én nem elit gimibe jártam, de 30 főből 25 (köztük én is) végig kitűnő volt, előrehozott érettségiket tett, nyelvvizsgákat, ECDL-t, stb... annyira nem nagy dolog ez, bár ha MINDEN dolgozatot és vizsgát puskázással oldott meg, akkor nemhogy hülye maradt, de kb. háromszor annyi energiát fektetett bele, mint ami valójában szükséges lenne. Kétszer elolvasni és megtanulni egy töri tételt kicsit egyszerűbb, mint leírni egy cetlire a felét, aztán remélni, hogy pont azt kérdezik.

Egyébként mélységesen szomorú lennék, és dühös, hogy a lányom egy erkölcstelen kis csaló. Persze az én gyerekem biztosan nem lenne ilyen. Azt pedig főleg nem engedném, hogy azt vegye természetesnek, hogy 18 évesen már milliókat kap a rokonoktól, olyan eredményekért, amik alapvetően elvárhatók mindenkitől. És amúgy sem. Ennyi erővel felesleges volt iskolába járatni, felesleges volt az érettségi, a nyelvvizsga, úgyis kapott lakást ajándékba, meg mellé 20 millió forintot, miért is akarna ezek után dolgozni? Pláne becsületesen? Ha egy dolgozatra is csak puskával tudott készülni, akkor maximum politikus lesz belőle. Akkor aztán hazudhat, csalhat, lophat egész nap, és dőlni fognak a milliók a zsebébe. Egy ilyen embernek úgysem számít más.

2015. máj. 16. 19:47
 40/45 anonim ***** válasza:
76%
Ha csalt, akkor hogy lett neki nyelvvizsgája és érettségije?
2015. máj. 16. 20:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!