Ha ezt megtudnád a lányodról, mit éreznél?
Adott egy 18 éves lány, most érettségizik.
Erős gimnáziumba járt, 4 évig kitűnő volt, a ballagáson több díjat, oklevelet kapott, 3. év végére már három érettségije volt és 4. végére 2 felső- és egy középfokú nyelvvizsgája lett.
Az egész család büszke volt rá, a szülei a tanulmányi átlaga miatt sosem korlátozták semmiben, azt csinált, amit csak akart, anyagilag is el volt eresztve. Ballagásra is 7 számjegyű összeget gyűjtött össze+lakást kapott az apai nagyszüleitől.
Minden szép és jó, viszont mit csinálnál a szülők helyében, ha megtudnád, hogy a 4 év alatt az idegen nyelveken kívül szinte semmit nem tanult, mindent puskázással, csalással oldott meg?
Érettségiken-pláne emeltem-vajmi kevés esély van puskázni,meg már úgyis mindegy. Ha ebből valami miatt hátránya lesz később az az ő baja.
Mondjuk csalódnék benne valamelyest,az lehet.
Ez a történet ott sántít, hogy egy erős gimnáziumban kizárt, hogy ne legyen szóban is számonkérés ott elég nehéz lehet csalni.
A helyzet az, hogy az életben nem az számít, hogy milyen lexikális tudással rendelkezel, hanem az, hogy mennyire vagy kreatív, milyen gyorsan tudsz megoldást találni egy kérdésre és tudd, hogy mire hol találod meg a választ.
Aki olyan magas szintre képes fejleszteni a puskázást, hogy 4 évig kitűnő tudott lenni, az nagy valószínűséggel az életben is meg fogja állni a helyét, de mint írtam, kizártnak tartom, hogy ez így igaz legyen.
Azt nem értem, ezt minek kéne elmondani. Érettségin nem lehet puskázni, illetve teljeen hülye sem lehet, mert CSAK puskázással nem lehet kitűnőnek lenni, mindegy ki mit mond, maximum ha valami kisegítő iskolai dolgozatokat iratnak folyton.
Nem mellesleg az életben egy nem egy szar gimnázium meg pár érettségi fog számítani, innentől kezdve nincs nagy jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!