Ha ezt megtudnád a lányodról, mit éreznél?
Adott egy 18 éves lány, most érettségizik.
Erős gimnáziumba járt, 4 évig kitűnő volt, a ballagáson több díjat, oklevelet kapott, 3. év végére már három érettségije volt és 4. végére 2 felső- és egy középfokú nyelvvizsgája lett.
Az egész család büszke volt rá, a szülei a tanulmányi átlaga miatt sosem korlátozták semmiben, azt csinált, amit csak akart, anyagilag is el volt eresztve. Ballagásra is 7 számjegyű összeget gyűjtött össze+lakást kapott az apai nagyszüleitől.
Minden szép és jó, viszont mit csinálnál a szülők helyében, ha megtudnád, hogy a 4 év alatt az idegen nyelveken kívül szinte semmit nem tanult, mindent puskázással, csalással oldott meg?
Szerintem aki ilyen gyönyörű magas szinten, ilyen szépen összepuskázta az egész bizonyítványát az kiérdemelte! Én ha az én gyerekem lenne megdicsérném, azt mondanám, hogy csak így tovább, hisz a való életben sem mindig mindenben a tisztességes emberek jutnak előrébb, sőt! Sajnos, de ez a helyzet. Persze törvénybe ütközőre nem biztatnám természetesen, de ha ilyen frappánsan kiügyeskedte akkor van tehetsége az ilyen finom kis csalásokhoz és bizony élelmeseké a világ.
Ennyi.
Ti neveltétek ilyen sikeréhesre, csak azt felejtettétek el, hogy a sikerhez vezető út a lényegesebb.
Azt meg nem hiszem el, hogy érettségin, nyelvvizsgán tudott volna puskázni.
"A szóbeli, év közbeni számonkérésekre van egy jó megoldás. Év elején, az első órákon jelentkezni felelni, plusz év közben, amikor van valami nagyon könnyű anyag, esetleg gyűjtőmunkákat, prezentációkat bevinni. Ezektől odavannak a tanárok."
- Tanár vagyok, így első kézből tudok nyilatkozni arról, hogy ennyire azért mi sem vagyunk hülyék. Ha nem teljesít folyamatosan valaki, akkor nem lesz évvégén ötös,m ég egy gyengébb iskolában sem.
Azt azért tudnod kell, hogy ha az puskázna, aki akarna, akkor a diákok legalább fele megtenné. Ha évekig szemet húnytak efelett a tanárok, akkor talán mégsem volt olyan erős az a gimnázium...
Arra megm ég mindig kíváncsi vagyok, hogyan puskázott az érettségiken és a nyelvvizsgákon.
Ez a történet ott sántít, hogy egy erős gimnáziumban kizárt, hogy ne legyen szóban is számonkérés ott elég nehéz lehet csalni.
ezt első kézből cáfolom,a lányom most érettségizett az ország egyik legerősebb gimijében, a nyolc év alatt egyszer felelt biológiából meg egyszer irodalomból (azt is azért, mert a dolgozatnál beteg volt).
A történet amúgy kizárt, hogy igaz legyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!