Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha ezt megtudnád a lányodról,...

Ha ezt megtudnád a lányodról, mit éreznél?

Figyelt kérdés

Adott egy 18 éves lány, most érettségizik.

Erős gimnáziumba járt, 4 évig kitűnő volt, a ballagáson több díjat, oklevelet kapott, 3. év végére már három érettségije volt és 4. végére 2 felső- és egy középfokú nyelvvizsgája lett.

Az egész család büszke volt rá, a szülei a tanulmányi átlaga miatt sosem korlátozták semmiben, azt csinált, amit csak akart, anyagilag is el volt eresztve. Ballagásra is 7 számjegyű összeget gyűjtött össze+lakást kapott az apai nagyszüleitől.

Minden szép és jó, viszont mit csinálnál a szülők helyében, ha megtudnád, hogy a 4 év alatt az idegen nyelveken kívül szinte semmit nem tanult, mindent puskázással, csalással oldott meg?

2015. máj. 16. 16:56
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
98%
nyilván a versenyeken, amikért a díjakat kapta, ott is puskázott, igaz?
2015. máj. 16. 17:53
 22/45 anonim ***** válasza:
97%

Persze, hogy kamu. Ha igaz lenne, sokkal több részeltet osztott volna meg.

Csak bedobta nekünk, hogy egyik fele felháborodjon, a másik meg szapulhassa a közoktatást.

2015. máj. 16. 17:56
 23/45 anonim ***** válasza:
88%
Én is egy erős gimnáziumba jártam, csomót puskáztam, jó jegyeim is lettek így, néhány tárgyból jobb mint amit érdemeltem, az érettségin viszont nem puskáztam, és mégis egy tárgy kivételével 90% felett lett mind. Szóval attól, hogy valaki puskázik, még nem azt jelenti, hogy hülye. 20/L
2015. máj. 16. 17:57
 24/45 anonim ***** válasza:
71%
Azt, hogy a lányom gyenge kamukérdéseket tud kiírni.
2015. máj. 16. 17:58
 25/45 anonim ***** válasza:
100%

Soha egy munkahelyen sem kérdezik meg, hogy hányas szerepel az érettségiben....szóval teljesen mindegy mit tud az ember 18 évesen a lényeg, hogy bejusson oda ahova akar...ha nem talpraesett vagy ambiciózus akkor lehet ő kitűnő csalás nélkül is ,akkor se viszi semmire.

Szóval ennyi idő után ne valld be, teljesen felesleges.

2015. máj. 16. 18:12
 26/45 A kérdező kommentje:

"...4 év alatt az idegen nyelveken kívül szinte semmit nem tanult..."

Tehát a nyelveket tanulta rendesen.

Bonyolult szövegértés, igazán.

2015. máj. 16. 18:16
 27/45 anonim ***** válasza:
73%

Elsősorban nagy marha az aki 18 éves gyereknek milliókat meg lakást adogat.

Ezt tisztázzuk, aztán ha az IQ low kommentelők kitalálnák irigység, nincs okom az anyagiakra panaszkodni.

Ha ezt elmondaná nekem, a saját szájával akkor örülnék, hogy bűntudata van mert úgy érzi azért kap elismerést amiért valójában nem is dolgozott meg. Ez jó jel.

Viszont azt is elmondanám neki, hogy az életben nem lehet minden puskázással és csalással megoldani és az önerőből, külső segítség nélkül véghezvitt munkára az ember saját maga büszkébb, jobban elismeri önnön képességeit.

2015. máj. 16. 18:38
 28/45 anonim ***** válasza:
72%

akkor legyen tolmács, fordító vagy nyelvtanár, és probléma letudva, tanuljon tovább abban, amiben jó

azért meg ne büntessétek, mert puskázott, 100% hogy négy évig ezt nem lehet minden tárgyból csinálni :D nem hülyék a tanárok, ráadásul nagyon rizikós, ha tényleg ezt csinálta, és nem bukott le, oszd meg velem a módszert, hátha jól jön még

2015. máj. 16. 18:39
 29/45 anonim ***** válasza:
88%
Azt, hogy ez az egész sztori kamu. :D
2015. máj. 16. 18:48
 30/45 már19nevetirtam válasza:
29%

Érettségin ahol betűjeleket kell megadni válaszként , na ott simán lehet csalni, csak kell egy jó tanuló.

Ha ott ülsz mellette már mint ugye külön padba ,(idén érettségiztem és ezt csináltam idegen nyelvnél:) )úgy csináltam mint ha a fejemet fognám(mintha fájna) és közbe könyököltem a padon.Kicsit fej balra, szememet nem látta a tanár mert a kezem takarta és készis :P

De ahova többet kellett írni azt már nem tudtam kivenni,mert ahoz már nagyon jó szemek kellenek:(

2015. máj. 16. 18:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!