Miért szólnak le amiatt mert az újszülött gyerekemnek nem vásárolok és nem is adok rá turkálós/használt ruhát?
Az unokahúgomnál kezdetben ugyanez volt a testvéremék elgondolása, hogy mindenből csakis újat. Aztán volt, hogy az 5.000 forintos kardigán a 2. mosás után már annyira tropára ment, hogy ugyanannyit ért ráadni a gyerekre, mint betenni egy szatyorba. Ekkor a csöppség már nem volt újszülött, így a nővérem hirtelen felindulásból vett ismerősöktől olyan használt ruhát, ami közvetlenül nem érintkezik a kicsi testével.
Nem voltam ott, így csak találgatok, de valószínűleg a veszekedés valódi oka nem az lehetett, hogy nem adsz használt ruhát a gyermekedre, hanem az ajándék visszautasítása. Ha netalán még azok a használt ruhák az ajándékozók saját gyermekeiéi voltak, akkor azok visszautasítása viszont tényleges sértés a számukra. Egyébként ritka az az ismerős, aki tonnaszámra ajándékoz ruhákat. A legtöbben visznek 1-2 db-t összesen, aztán később már csak csokikat, nyalókát, stb. Ilyenkor talán egyszerűbb megköszönni, aztán eldugni a szekrény mélyére, s akkor örül az ajándékozó is, mert biztosan jó szívvel adta, s boldogságot akart okozni, neked nem változtatott semmit az életeden ergo a kedélyállapotodat nem ronthatja. És akkor nincs veszekedés. Van sok megoldás az ilyen helyzetek elkerülésére. Át kell gondolni, hogy mennyit ér a békesség.
A téma ahogy látom, elment abba az irányba, hogy adjunk-e használt ruhát a gyerekre vagy sem. Én amondó vagyok, hogy anno akinek a gyermekén volt, ő is biztosan figyelt rá, hogy mi kerül a babájára. Valószínűleg a kinövésük után is úgy tárolta, hogy a saját vagy a család egy következő babájára fel lehessen adni. Sokszor a babaruhák használtként történő eladása abból fakad, hogy az első gyereknél azaz egyetlen egy gyermek esetében a szülők még meg tudták tenni, hogy mindenből újat vegyenek, viszont amikor már a második, harmadik gyermekük is világra jött, akkor már szűkösebbek az anyagi lehetőségeik, és ha netalán pont úgy születtek az utódok, hogy az évszakos ruhákkal méretproblémák vannak, akkor sokat lehet spórolni azzal, hogy a méretbeli eltérések végett számukra használhatatlan ruhákat eladják. Attól még azok tökéletes állapotúak. Pláne, mert tényleg 1-2 havonta komplett ruhatárat kell cserélni a gyerkőcnél. Anno gyerekkoromban még textilpelenkák voltak, így egy fertőtlenítő főzés után az került ránk vissza, amiben előtte a fekáliánk volt. Ha 1-2 mosás után kivasalod egy 80-100°C-os vasalóval nincs az az istenverése, ami azután kárt tehetne a babádban.
Érdekelt csupán. Igazábol az esik rosszul, hogy én sem ítélek és nézek le senkit semmi miatt, más meg engem emiatt lenéz és elítél.
Bár kíváncsi lennék, hogy fordított esetben a válaszok miként jöttek volna.
Hogy megvettuk a ruhákat de nem adja a gyerekre és hülyeségeket hazudozik, hogy ezért meg azért.
Fontosnak tartom az őszinteséget és itt azért pénzről volt szó. Miért költsenek feleslegesen.
Kifejezetten turkálós ruha volt mivel mondták.
Rokonok voltak.
Köszi a válaszokat.
hát nem tudom a környezetemben a legtöbb nő tudott viselkedni hormon ide vagy oda és anyukám is azt mondja az ő idejében a hisztis viselkedés,sem havi bajnál sem várandósan nem volt szokás. Egyszerűen amióta bebizonyították, hogy mi miért van azóta a nők úgy érzik, hogy akkor végre felszabadultan kifejezhetik magukat és felengedik az érzelem gátat. Van aki tud ilyenkor viselkedni van aki nem pedig ugyanannyi hormont termel.
a takarós példa nekem nagyon fájna, hisz új anyagot vett a nagymama és még meg is varrta, erre ezt kapja hogy az anyuka mintegy hisztis kislány nyafog amiért nem ő választhatta a gyereknek a takarót... no comment XD
Az nekem is durva.
Viszont a rokonság tudta ezt a dolgot, nem terhességel jött "hiszti".
Azért nem kell őket leszólni, biztos nem rossz szándékból vitték ezeket a rucikat. Gondolom, első babád. :-)
Egyébként nagyon sokan nem tehetik meg, hogy új ruhatára legyen a gyereküknek, mert piszok drágák a babaruhák és gyorsan ki is növik a picúrok.
Jól kimosva-kivasalva nagyon jól fertőtleníthetők ezek a cuccok, és még nekem is textilpelenkám volt.
Figyelj, semmi gond, hogy újat szeretnél a gyereknek, ha megteheted, az ajándékozókkal meg legyél diplomatikus, ne legyen emiatt sértődés, ők csak jót akarnak.
(Amúgy némelyik turis cucc simán lehetne új is, nem mind lestrapált...)
Úgy érzem, hogy tisztán elmondtam a dolgokat. Nem is számítottam rá, hogy egyáltalán bármit is vesznek.
De tisztában voltak eme "problémámmal", mégis.
Hagyd rájuk, ne kattogj ezen, hamarosan te is észreveszed, mennyire gyakran kell beújítani. Olvastam is több ilyen babás helyen, hogy érdemes kicsit nagyobb méretet venni az újszülötteknek emiatt, nem passzentosat, és akkor tovább tudja hordani.
Én azért félretenném, amit hoznak ki tudja, mikor jön jól alapon, aztán még mindig dönthetsz úgy, ha mégse kell, hogy továbbadod másnak. Mi is ezt csináljuk azokkal a ruhákkal, amiket nem tudunk újrahasznosítani. A nagyon ramaty állapotúak meg még mindig lehetnek plüss játék alapanyagok, ha tudsz varrni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!