Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szólnak le amiatt mert...

Miért szólnak le amiatt mert az újszülött gyerekemnek nem vásárolok és nem is adok rá turkálós/használt ruhát?

Figyelt kérdés
2015. máj. 9. 19:01
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:
De úgy látom, hogy ez tényleg hatalmas bűn, hogy valaki nem használt ruhákat hord.
2015. máj. 9. 19:16
 12/46 anonim ***** válasza:
50%

Nem bűn, csak a szokásostól eltérő.

A második gyerekedre sem adnád rá az első által hordott ruhákat?

2015. máj. 9. 19:20
 13/46 anonim ***** válasza:
73%
nem az a bűn hogy nem adsz rá használtat hanem az a proliság ahogy kezelted. Ennyi erővel őszinte leszek anyámmal és megmondom hogy néha bűn rossz a főztje. De az őszinteségnél néha igenis jobb a kegyes hazugság ha nem akarjuk megsérteni a másikat. Amit te tettél az álszentség és nem fontos dologért álltál ki magadért.
2015. máj. 9. 19:20
 14/46 A kérdező kommentje:

Azt valószínűleg rá adnám. De az egy teljesen más szituáció, az én gyerekem hordta azt a ruhát.

Ez nagyjából nálam olyan mint másnal, hogy nem eszi azt meg amit más főz.

Én nem veszem azt fel amit más hord, még családtag ruháit sem.

2015. máj. 9. 19:23
 15/46 A kérdező kommentje:

Szerinted az korrekt dolog, hogy azok a ruhákat soha nem adom rá a gyerekre és ha kérdezik akkor hazudok nekik, hogy ezért meg azért nem?

Ha két hét múlva megjelennek egy újabb ruhacsomaggal akkor ugyan ezt megteszem?

Mert ez aljas hazudozás, soha nem tudtam hazudni és nem is akarok.

Főleg nem egy számomra fontos dologban.

A proli szó jelentéséről pedig tájékozódj mielőtt használod.

2015. máj. 9. 19:28
 16/46 anonim ***** válasza:
84%
Nem azért, mert nem adsz rá használt ruhát, hanem azért, mert lekezelő és sznob vagy. Teljesen más azt mondani, hogy minden ruháját te akarod kiválasztani a gyerekednek, úgyhogy ne hozzon senki ruhát, mint azt mondani, nem vagytok a használt ruhákra rászorulva, mert pfujj, ki hordta őket korábban.. Nyilván ezek a rokonok saját maguknak is vesznek használt ruhát, úgyhogy ezzel őket is leszóltad elég bunkó módon. Egy normális személy képes diplomatikusan, nem bántó módon megfogalmazni a gondolatait, őt nem is szólják le emiatt. Egyesek viszont - mint te - azt gondolják, az őszinteség és a bunkóság karöltve járnak, no őket szólják le, teljesen jogosan, és nem azért, mert nem kell nekik a használt ruha.. Amit te adtál a rokonságnak, azt kapod vissza. Nem értem, mi ezzel a bajod, hiszen abban nem látod a hibát, ahogyan a saját véleményed közölted, a többiek is csak ezt teszik..
2015. máj. 9. 19:28
 17/46 anonim ***** válasza:
32%

Azért, mert intoleránsak. Ilyen egyszerű. Ők máshogy csinálják, és nem bírják elfogadni, hogy te nem állsz be a sorba.

Szard le magasról. Mindenki azt ad a saját gyerekére, amit akar.

2015. máj. 9. 19:33
 18/46 anonim ***** válasza:
67%
először is jó most szóld le a mondandó egyetlen pontját ,de a többit is elolvastad, meg ha már itt tartunk oké turiban nem veszel, mert ki tudja ki hordta,de itt a rokonaid ruháit nem fogadtad el ergó őket szóltad le hogy"fúj ezeket ti hordtátok kell a fenének" akkor ne csodálkozz hogy ők is őszinték veled :P
2015. máj. 9. 19:33
 19/46 A kérdező kommentje:

Az nemtudom mióta bunkóság, hogy megmondtam nem hordok én sem használt ruhát és legyenek kedvesek a gyerekemnek sem azt venni, így ne költsék a pénzüket feleslegesen olyan ruhákra amiket nem fogunk használni.

Nekem ezt valaki így elmondja nem sértődök meg hanem elfogadom és nem vásárolok többet.

Én nem néztem le ezzel senkit én is elfogadom azt, hogy más nem ilyen.

2015. máj. 9. 19:34
 20/46 anonim ***** válasza:
46%
Bevett dolog, hogy rokonok, közeli barátok között oda-vissza járnak a gyerekruhák. Az rendben van, ha valaki nem ad semmilyen használt ruhát a gyerekére és ő sem vesz fel ilyet, gond csak akkor van ezzel, ha mindebből az érződik ki, hogy "fúj használt ruha én aztán fel nem veszem és a gyerekemre sem adom, és ilyenekben járnak mások, fúj". Ugyanis ha ezt a hozzáállást érzékeli valaki, aki ruhát akar ajándékozni a gyerekednek, az bántó lehet. Fogalmazz diplomatikusan.
2015. máj. 9. 19:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!