Közeledik a ballagásom és szeretnék egy Xbox One-t, de anya azt mondta, hogy nem venne 15-20ezerért játékot hozzá. Mit csináljak? Többi lent.
Mit csinálj?
1. Tanulj meg helyesen írni, ha le akarsz érettségizni. (Bár ez a hajó már tegnap elment.)
2. Menj el nyáron dolgozni, és gyűjtsd össze a pénzt, ha nem tudsz élni Xbox nélkül.
3. A saját pénzedet oszd be, amiért megdolgoztál, ne a szüleidét.
4. Szoktasd le őket a dohányzásról, nem szeretetből (azt nem érzel különösebben irántuk, úgy tűnik), hanem azért, mert ha 18 éves fejjel ilyen önző, éretlen kis s.ggf.j vagy, akkor még sokáig rájuk fogsz szorulni.
Ja, hogy ez csak a nyolcadik vége? És az igazi ballagásodra majd mit szeretnél, egy A6-ost?
Az én gyerekem tavaly volt 14, magának vett játékkonzolt (Xbox 360, kichipelve), egy évig gyűjtögette a pénzt, minden ünnepre (névnap, szülinap, karácsony) mindenkitől pénzt kért+zsebpénz. Én ugyanis fölösleges marhaságnak tartom ezt, de ha neki fontos...
Én marhára utálom a dohányzást, de nincs jogod azt kérni a szüleidtől, hogy a saját pénzükből cigi helyett inkább neked vegyenek szükségtelen vackot. Úgyhogy erről a módszerről mondj le szerintem, csak felidegesíted őket vele.
Ha nagyon akarod azt az Xbox-ot, mondd azt mindenkinek, hogy ha ajándékot vagy csokrot szeretnének hozni, helyett inkább szálljanak be az Xboxod árába. A játékokat pedig majd megoldod használtan, vagy chippelteted az Xboxot, vagy ahogy adódik.. Nem lenne jobb egyébként egy normális számítógépre gyűjteni? Arra legalább rá tudod fogni, hogy jövőre a suliban szükséges lesz egy komolyabb darabra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!