Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért sajnál csomó szülő pár...

Miért sajnál csomó szülő pár száz forintot a gyerekétől?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap a belvárosban álltam sorban egy fagyizóban és az alábbi párbeszédre lettem figyelmes:

Kb 6 éves kisfiú: Anya, kaphatok fagyit?

Anya: Nem.

Kisfiú: Légyszi anya, csak egy gombóc csokit.

Anya: MONDOM NEM! DRÁGA, NEM VESZÜNK ILYET!

Teljesen lesokkoltam, egyszerűen nem bírtam felfogni a történteket. Egy gombóc fagyi 230 Ft volt, hű ez aztán tényleg drága!

De ez még semmi. Ma is hasonló dolog történt.

Reggel mentem a suliba és nagyon éhes voltam, mert otthon nem ettem, mert túl későn keltem fel. Útközben beugrottam a Mekibe, hogy vegyek valamit elvitelre. Mellettem sétált egy kislány és az anyukája.

Kérdezte a kislány az anyukájától: Anya, veszünk egy tojásos-baconos szendvicset? Az olyan finom, múltkor olyat ettem a többiekkel.

Anya: Mennyibe kerül?

Lány: Kb 600 Ft.

Anya: NORMÁLIS VAGY?? HÁT MIT KÉPZELSZ MAGADRÓL, TUDOD MIKOR FOGOK NEKED HATSZÁZÉRT SZENDVICSET VENNI, HÁT NEM VAGYUNK MI ILYEN GAZDAGOK, HOGY ILYEN HELYEN EGYÜNK.

Szegény kislány úgy leordította az anyja, hogy sírva fakadt.

Tiszta ideg vagyok emiatt. Miért léteznek ilyen szülők? Minek szülnek gyereket, ha ennyit sajnálnak tőlük?

2015. máj. 4. 11:39
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
85%

# 29

Én kisebb koromban is imádtam az ottani salátát, a hamburgerekben az uborka gusztustalan volt, a saliban meg nem volt, mindig azt kértem.

Amúgy, pl a Rio Mare tonhal elég drága, de esküszöm múltkor olcsóbbra jöttem ki, mikor vettem 2 konzervvel, meg egy lilahagymát, meg pár deka tojássalátát, összeöntöttem őket tonhalkrémnek, és egész héten azt ettem zsemlével..... És finomabb is volt, mint az a fröccsöntött tojásos szárazfájdalom a mekiben.

Mondom ezt úgy, hogy szoktam gyors kaját enni, nem vagyok ellene. De nagyon drága :/

2015. máj. 4. 17:01
 42/51 anonim ***** válasza:
86%
Meg lehet egyszerű nevelés is... Mikor kicsi voltam, igazából anyámék megtehették volna, hogy napi 3 gombóc fagyit vesznek nekem, de mégis rászoktattak, hogy van olyan hogy nemet mondanak. Nem is lettem követelőző és hisztis, mint sok gyerek, aki kiborul és bicskanyitogató stílusban beszél a szüleivel, ha nem vesznek meg neki valamit....
2015. máj. 4. 17:02
 43/51 anonim ***** válasza:
86%

A gyerekek olyanok, hogy mész velük az utcán vagy akár a boltban és nagyjából minden kell nekik amit meglátnak. Vegyél szendvicset, de akkor már üdítőt is, meg fagyit, csokit, gumicukrot... És igenis van amikor nemet kell mondani. Nem hiszem, hogy sajnálják tőle, de a nevelésbe az is beletartozik, hogy nem vesznek meg nekik össze-vissza mindent. Meg kell tanulniuk, hogy a pénz nem csak úgy van...

Az nem helyes, hogy üvöltött vele a szülő, de épp elég gyereket láttam már a földön fetrengve hisztizni teli torokból ahhoz, hogy bizonyos szinten megértsem a szülőket amikor már nem bírják tovább idegekkel.

Majd a saját gyerekedet nevelheted ahogy akarod, vegyél meg neki mindent amit csak a száján kiejt, főleg a mekis szemetet horror áron. Így biztos megtanulja a pénz értékét, és be tudja majd osztani később. Van akinek drága a fagyi, én is 2x meggondolom, mert inkább veszek dobozos jégkrémet kicsit többért. 600 Ft-ot én sem adnék azért a szendvicsért, ennyiből már egészséges kaját is elé tehetek (teljes kiőrlésű zsemle, normális szalámi, zöldségek, sajt...).

2015. máj. 4. 18:13
 44/51 anonim ***** válasza:
88%

Nem olvastam el a kommenteket... Mondd van gyereked? Úton-útfélen mindent megkívánnak, legalábbis az enyém. Te csak annyit láttál, hogy egy fagyit nem kapott, de lehet előtte játszóházban volt, vagy épp mekiben, vagy vattacukrot kapott... ki tudja. Egy mondat alapján ne ítélj.

És bizony voltunk már mi is úgy, hogy nem, nem kell 600-ért szendvics, mikor otthon van a főtt kaja. És nem, nem fér bele minden sarkon egy fagyi. Mert nem. Mert ne ezt tanulja meg. Mértékkel csak.

2015. máj. 4. 18:15
 45/51 anonim ***** válasza:
76%

"Teljesen lesokkoltam, egyszerűen nem bírtam felfogni a történteket. Egy gombóc fagyi 230 Ft volt, hű ez aztán tényleg drága!"

Képzeld, van akiknek tényleg drága! Legjobb barátnőm Budapesten dolgozik takarítónőként 200 forintos órabérért! Ha egy kerek órán át sikálja a budit, akkor sem keres meg annyi pénzt, amiből tudna venni egy gombóc fagylaltot! Na neki próbáld elmagyarázni, hogy az a 230 forint nem pénz!

2015. máj. 4. 18:55
 46/51 anonim ***** válasza:
80%

kérdező gonold már végig, ha heti 2-3* sétálgatsz a gyerekkel a városban és mindent megveszel neki, az mennyibe fájna?!

na igen, kb egy fizuba!

2015. máj. 4. 19:00
 47/51 anonim ***** válasza:
67%
kár hogy a te szüleid nem orditoták le így a fejed most ismernéd a pénz értékét
2015. máj. 4. 20:05
 48/51 A kérdező kommentje:
Ismerem a pénz értékét. :)
2015. máj. 4. 20:10
 49/51 anonim ***** válasza:
81%

Ha ismernéd a pénz értékét, nem tetted volna fel ezt a kérdést. :-)

Figyelj, egyébként nem tudom, milyen szendvicset akart az a gyerek 600Ft-ért, én gyorséttermekben a legolcsóbbat veszem, ami kb. feleennyi árban (és őszinte leszek, nem sok a különbség a drágább és olcsóbb szendvics között ugyanabban az étteremben). Jó, tudtam egy jó helyet (egy strandbüfé volt a Balatonnál), ahol drágább volt a hamburger, na de az nagyon jó volt, kényelmesen jóllaktam vele, nem olyan, mint a tucat gyorskaják, azóta se ettem olyan finomat és laktatót (mondjuk egy gyerek nem bírná megenni).

Gondolom, neked még nincs gyereked, így odáig még nem jutottál el, hogy miért is kell nemet is mondani a szemed fényének (ők még tényleg nem tudják a pénz értékét, és hidd el, a leggazdagabb embereket is kiforgatnák a vagyonukból, ha mindent megkapnának, mert ők nem tudják, mi az, hogy dolgozni, fizetést kapni, beosztani, meg kell nekik tanítani, meddig is ér az a bizonyos takaró, ameddig nyújtózkodni lehet).

2015. máj. 4. 20:48
 50/51 anonim ***** válasza:
87%

húha, a fagyis szerintem én vagyok :DDD

aztán egyébként hazáig nyafizott és vasárnap elmentünk a helyi cukiba és 120Ft-ért kapott egy nagy gombóc fagyit.

egyébként én azért mondtam mert egyrészt a valós ok az volt, hogy hűvös volt nagyon, de elég lengén öltözött, tuti megfázott volna de leterelem ezzel, hogy drága, mert most tanulja, hogy mi mennyi és mit hogy vehetünk meg. a agyit ugyanúgy nem kapja meg első nyekkenésre ahogy a nagy doboz legot sem. egyébként nem vagyok szarrágó :)

2015. máj. 4. 21:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!