Szülők! Mit szólnátok ha a 16 éves lányotok kék hajjal állítana haza?
Ennyi idősen lila hajjal mentem haza.
Mikor csináljon hülyeséget, ha nem kamaszként?
De remélem olyan kapcsolatom lesz a lányaimmal, hogy nem csak beállítanak, hanem azért megbeszélik velem. :)
"Legalább nem az a másokhoz hasonulni akaró leányka, szeretem a polgárpukkasztást"
10-15 éve valóban polgárpukkasztás volt a hajszínezés, tetkó, stb., és kitűnt a tömegből. Ma már nem. Ma a 14-18 közötti lányok 80%-ának már van tetkója, piercingje, extrém módon sminkelnek és festetik a hajukat, és nagyrészük partydohányos. Pontosan azért, mert egymásra akarnak hasonlítani. Ez most a divat, a punk-rocker stílus (csak öltözködésben persze...). A mai világban az a LÁZADÓ tini, aki otthon ül a szobájában és animéket néz. Most ők tűnnek ki a tömegből maximum...
Egyébként elsősorban azért nem kell ilyeneken kiakadni, mert a kamaszok úgyis azt csinálnak, amit akarnak. Ha valamit nem tartasz helyesnek, akkor üljetek le és kedvesen beszélgess el vele arról, hogy milyen értékeket kellene szem előtt tartania. De veszekedni vagy bármit megtiltani felesleges, mert annál több hülyeséget csinálna.
#17: én, mint magamat punknak valló lány úgy vélem, hogy elég könnyen észre lehet venni, hogy ki az, aki divatból öltözik így, mert most ez a menő. egy igazi punk még most is polgárpukkasztó, a divatban azt veszik fel, ami igényes, cuki, szépen szegecselt, előre szaggatott kis cuccok, annyira mű, hogy az már gáz. ellenben aki valóban punk, rocker, metálos, vagy hasonló, az megtölti élettel és szellemmel az öltözéket, és máris kirívó lesz, és nem elfogadott. én magamnak gyártom a ruháimat, épp ezért ilyen nem jön szembe az utcán, és nem is fogadják el mindig az emberek.
de amúgy tényleg mókás, hogy akik 4-5 éve kinevettek, beszóltak, kigúnyoltak, elítéltek azért, mert felnyírt színes tarajam van, bakancsban és szegecselt cuccokban járok, azok most tök így néznek ki, csak a divatnak megfelelőbb verzióban.. és még most is kinéznek engem :D
az utolsó mondataidhoz annyit fűznék hozzá, mert sok ember nem érti meg (nem rád célzok), hogy habár kissé deviánsan nézek(nézünk) ki, attól még az emberi értékek nekem is fontosak, ebben nem befolyásol az, hogy tetkóim vannak, meg extrém külsőm.
de tiltani tényleg nem érdemes ilyeneket egy kamasznak, végülis fiatalság bolondság, mikor legyen ilyen az ember, ha nem az ifjú éveiben :)
20L
Semmit. Nekem is akkor lett kék a hajam. És azóta is tart.
25/n
Ahogy már írták, inkább tinikorában hülyéskedjen ilyennel, ráhagynám, maximum nevetnék rajta :)
Engem is hagytak rockernek lenni, ki is nőttem gimi végére. Húgomon is Nagyanyám iszonyat ki volt akadva, hogy mi az, hogy csak fekete pólóban meg farmerben jár, anyám miért nem ad rá normális ruhákat. Anyám meg mondta, hogy dehogy fog ő még ebből is problémát csinálni saját magának, hogy veszekedni kelljen a lányával ilyen hülyeségen, majd alakul ez még. Alakult is, ma már fiatal felnőttként teljesen korának megfelelően, csinosan öltözködik. Mint ahogyan én is az együtteses póló meg a bakancs helyett félcipőt és inget hordok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!