Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert zavarja a szuleim, hogy...

Miert zavarja a szuleim, hogy foglalkozok a kulsommel?

Figyelt kérdés
16 eves vagyok, a szuleim teljesen ki vannak akadva azon, hogy szerintuk tul sokat foglalkozok a kulsommel. Ugy vannak vele, hogy fogadjam el magam ugy, ahogy vagyok es azzal nem kell semmit se csinalni. Na ezzel egyatalan nem ertek egyet, marmint amit tehetek az erdekebe, hogy szebb legyen a hajam, a borom, szempillam stb azt miert ne tennem meg? A szempillamra ricinusolajat hasznalok, (de mar eleg hosszu, abba is fogom hagyni) a hajamra is+ arra szoktam kulonbozo pakolasokat, de latszik, hogy sokkal szebb, mint mikor meg nem foglalkoztam vele. Igen, be szoktam szaritani vagy kivasalom/begondoritem, ha jol all maris sokkal magabiztosabb vagyok es jobban erzem magam. A kormom eleg szep es eros, de hamar lepattognak rola a koromlakkok igy 3 naponta festhetem ujra (csak halvany termeszetes szineket szoktam mindig). Mikor megemlitettem nekik, hogy el szeretnek menni gellakkot csinaltatni mert az tartosabb, megkaptam, hogy csak a p*csaknak van mukormuk. Egy szoval se mondtam, hogy mukormot szeretnek. A boromre is szoktam kutyulni pakolasokat meg vettem ra kulonbozo kremeket is, sot nekem a pattanasokra csak a fogkrem is bevalt. Ez is zavarja oket, hogy miket kenek az arcomra pedig azota joval kevesebb a pattanasom es legalabb most nem kene fel egy kg alapozot (elotte ez volt a bajuk) csak epp egy picit szoktam. Ha mar a sminknel tartunk az is zavarja oket, pedig csak egy pici alapozot hasznalok, amit puderrel szoktam lefixalni, kicsit konturozok meg szempillaspiral, meg halvanyan szemoldokpor (a szemoldokom is magamnak szedem, mert kozmetikushoz se engednek) ha van idom es kedvem akkor vekony tusvonal is. Miert zavarja ez a szuleim? En igy ezerszer jobban erzem magam es igen el tudom fogadni magam, mert tudom, hogy mindent megteszek es kihozom magambol a maximumot. Persze nem errol szol az eletem, de amikor itthon vagyok es van idom akkor szoktam ezekkel foglalkozni+ mondjuk miert ne lehetne rajtam hajpakolas tanulas kozben? Nem a penz zavarja oket, nem vasarolok dragan, sminkcuccokbol is a minimum van meg nekem es ilyen essence meg miss sporty markak.. Amiket meg magamra kenek altalaban a konyhaban is megtalalhatok, most heti egy tojas nem a vilagvege vagy a 200ft-os ricinuosolaj ami egy honapig eleg vagy az a kis fogkrem..
2015. ápr. 8. 14:26
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
7%

Bocsi de szerintem hiú vagy, én nem tudnék ennyit írtni a szépítkezési szokásaimról, pedig én is "csajos csajnak" számítok :D

Nem az a baj hogy ezeket a dolgokat csinálod, hanem hogy még számon is tartod, hogy mennyit foglalkozol magaddal :D

19L

2015. ápr. 8. 17:29
 32/43 anonim ***** válasza:
100%

szerintem se viszed túlzásba.

én is kb ennyi idős korom óta csinálom ezeket. nem tudom hogy az olajok meg a pakolások tényleg jót tesznek -e a haj szerkezetében, de az biztos hogy tapintásában, kinézetében sokat dobnak. könnyebb kifésülni, nem kell úgy vasalni , nem törik el a vége stb..

szerintem tök normális az is ha szeded a szemöldököd meg lakkozod a körmöd.

a gél lakkot én nem ajánlom, mivel elég drága , gyorsan lenő, kb havi 4ezer kell, hogy szép legyen.

valamint reszelni kell a köröm felszínét mielőtt rákenik a gél lakkot. leszedéskor is általában csiszolják vagy reszelik.(ha oldják az is káros)

szóval szerintem maradj a körömlakknál, azzal nem tudod úgy tönkre tenni a körmeid. bár kb 4-5 hónap alatt lenő, úgyhogy nem egy maradandó dolog.

inkább használj fedőlakkot, meg tartósabb körömlakkokat hogy ne kelljen 3 naponta festeni.

a szüleid szerintem csak féltenek hogy így tetszeni akarsz a fiúknak, idősebbnek akarsz tűnni. vagyis gondolom ezeket gondolják!! más indokot nem látok

19l

2015. ápr. 8. 17:36
 33/43 anonim ***** válasza:
8%

Nézd, egyrészt értem, hogy szeretnél csinos és ápolt lenni, másrészt ilyen fiatalon nagy része szerintem fölösleges. A minden nap vasalt vagy épp göndörített hajad pl. esélyes, hogy még pár évig bírja ezt a procedúrát, aztán köszöni szépen, tönkremegy. A bőrödet is túlterheled szerintem a mindennapos sminkkel.

A szüleid helyében kicsit szomorú lennék, hogy nem sikerült megtanítanom neked 16 év alatt, hogy elsősorban értékes EMBER vagy, és nem divatbábu, hogy a funkciód ebben a világban jóval több lehet annál, mint hogy szép legyél.

2015. ápr. 8. 17:37
 34/43 anonim ***** válasza:
5%

18L vagyok, sose sminkeltem magamat. Nem érzem jól magamat benne, és egy csomó időt elvenne a reggeleimből. A hajamra sem kenek ennyi mindent, mégsem béna. A szempillán nem érdekel, kozmetikus kifesti, és nem kell spirálozgatni. Szemöldökömet is kozmetikussal szedetem ki (de csak mert nekem ingyen csinálja baráti viszony miatt).

Viszont kérdező, ha Te így érzed jól Magadat, akkor ne hagyd abba! Tarts ki az elképzeléseid mellett, a szüleiddel pedig ne foglalkozz! ;)

2015. ápr. 8. 18:03
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

31-es, mi abban a számon tartás, hogy tudja mit szokott csinálni és emlékszik is rá?

Te talán 5 perc alatt elfelejted és a netet lesed minden alkalomnál mit szoktál használni? Nem sok eszed van a kordohoz képest.

2015. ápr. 8. 18:31
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
szüleid korlátoltak és maradiak...neked van igazad.
2015. ápr. 8. 19:50
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
31-es, de buta vagy. Nem számon tartja. Felsorolta, mert erről szól a kérdés. A napi rutinodat nem kell számon tartani.
2015. ápr. 8. 20:00
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
Leírnád a tojásos-mézes-olajos pakolás receptjét? Milyen arányban kell őket összekeverni?
2015. ápr. 8. 20:08
 39/43 A kérdező kommentje:
1 tojassargaja (csak a sargajat szoktam, a feherje elmeletileg szaritja a hajat), egy teaskanal mez es egy evokanal olivaolaj:) En most novesztem a hajam jelenleg a mellem kozepeig er es ez eleg szokott ra lenni, inkabb a hajvegegkre koncentralok, az egesz hajamra felviszem, de felulre csak kevesebbet szoktam. Akinek hosszabb a haja azbszerintem duplazhatja az adagot, bar ez a haj mennyisegetol is fugg, ki kell tapasztalni:) nekem eleg dus
2015. ápr. 9. 02:00
 40/43 anonim ***** válasza:
Szerintem tök jó, hogy természetes hajpakolásokat használsz és okosan kikísérletezgeted, hogy mi jó neked. Pont ezért nem javaslom a gél lakkot, nekem 3 hónapig volt és sajnos elvékonyította a körmöm. (Pedig az utolsó két alkalommal már olyannál voltam, aki leoldotta és csak felbolyhozni kellett a köröm felületét, nem megreszelni). Szóval károsítja sajnos. Most 2 hónap után kezd rendbe jönni, de a hüvelykujjamon még mindig letörik, ahogy egy kicsit is nő.
2015. ápr. 9. 08:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!